Oyun Rehberleri

New World Azoth Rehberi

new-world-azoth-rehberi

Azoth, New World oyunundaki farklı işlevlerde kullanılan bir materyaldir. Kullanım alanının fazla oluşu onu oyuncular için de değerli kılıyor. Örneğin oyuncular kullandıkları silahların yetenek ağaçlarını sıfırlamak istediklerin Azoth kullanarak ödeme yapmaları gerekmekte. Başlangıçta bu az seviyede bir değer gibi gözükse de oyunun orta ve ileri safhalarında oyuncular karakter dizaynlarını en iyi hale getirmek için oldukça fazla Azoth’ a ihtiyaç duyuyorlar.New World oyuncuları oyun haritasında hızlı seyahat etmek istediklerinde de Azoth ile ödeme yapmaları gerekiyor. Örneğin haritanın diğer ucundaki bir görev bölgesine hızlı seyahat etmek isteyen bir oyuncu yüklü miktarlarda Azoth ile ödeme yapıyor. Ya da uzun yolları koşarak da aşabilirler. Ancak birçok oyuncu oyunun bu kısmından nefret ediyor. Ayrıca Azoth kendi eşyalarını üreten oyuncuların eşyalarının alacağı ek etkilerin de gücünü belirliyor. Bu sebeplerle fazla miktarda Azoth’ a sahip olmak New World oyununda ilerlemek için oldukça önemli. Tüm bu sorunların üstesinden gelmek için New World Azoth rehberi sizlere bilmeniz gerekenleri öğretecek.

New World Azoth Rehberi

Oyundaki çantalar eşya taşıma kapasitesini artırmakla kalmıyor yanında karakterimizin işine yarayabilecek farklı etkileri de bulunduruyor. Bu etkilerden birisi de yalnızca çantalarda bulunabilen “Azoth Attuned”. Bu etki sayesinde oyundaki Azoth elde etme miktarınız etki başına en yüksek %5 olacak şekilde artıyor. Ayrıca üç çantada da bu etkiye sahip olarak çoğaltmanız da mümkün. Azoth kasmaya geçmeden önce bu etkiye sahip çantaları giymeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Harita üzerinde kırmızı renkli “Corrupted Monolith” ya da “Corrupted Portal” adı verilen bölgelerle karşılaşacaksınız. Bu bölgelere girdiğinizde bozulmaya uğramış canavarlarla savaşacak ve en sonunda da bu canavarların geçtiği geçidi kapayacaksınız.  Bu işlemin sonunda oyun sizi Azoth ile ödüllendirecek.

İşin efektif bir şekilde Azoth kasma kısmına gelecek olursak bu bölgeler yanında seviye gereksinimleri de taşıyor. Ancak seviyeleri artsa da sondaki Azoth ödülü değişmeden kalıyor. 25 seviye gerektiren bir bölgeyi temizlemek de sizi 20 Azoth ile ödüllendirecek 45 seviye gerektireni de. Bu sebeple düşük seviye gereksinimi olan bölgeleri hızlıca temizleyerek efektif bir şekilde Azoth kasabilirsiniz. Not olarak boyutça büyük olarak gözüken bölgeler sizi 40 Azoth ile ödüllendirmek ancak bunların hem genellikle seviye gereksinimleri yüksek hem de temizlemek daha zor olduğu için halen küçük boyutlu ve düşük seviyeli bölgeleri temizlemek en hızlı yöntem olacaktır.

Ayrıca oyun içerisinde bu bölgeleri temizlemek için kurulan gruplara da katılmanız mümkün. Oyunun sohbet kısmında bu grupları kuran insanlarla iletişime geçerek daha hızlı bir şekilde Azoth kasabilirsiniz.

Oyun içerisinde balta, kazma, orak gibi toplama eşyalarına eklenebilen “Azoth Extraction” etkisi en yüksek şansla %50 olmak üzere toplama işini bitirdiğinizde size 1 Azoth verecektir. Bu etkiyi en hızlı şekilde elde etmek için taş kazabilir ya da odun kesebilirsiniz. Everfall çevresinde starmetal toplama araçlarıyla 2 vuruşta kesebileceğiniz genç ağaçlar bulunmakta. Hızlı bir şekilde bu ağaçları keserek Azoth kasabilirsiniz. Bu ağaçların yerlerini öğrenerek rota oluşturabilir ve efektif bir şekilde Azoth elde edebilirsiniz.

New World maceranız sırasında yan görevleri başarıyla tamamladıkça yanında Azoth ödülleri de elde edeceksiniz. Bu görevleri de diğer yollarla beraber yaparak Azoth seviyenizi arttırabilirsiniz. Ayrıca 20 seviye üzerindeki yaratıkları kestiğinizde düşük bir şansla Azoth şişesi de elde edebiliyorsunuz. Yan görevler sırasında keseceğiniz yaratıklardan düşecek bu şişeler de Azoth kazancınıza eklenecektir.

Tüm bu yolların dışında en kolay Azoth elde etme yöntemi paranızı kullanmak olacaktır. Eğer oyunda oldukça fazla seviyede para elde etmeyi başardıysanız bu paranızı diğer oyunculardan Azoth şişesi almak için kullanabilirsiniz. Bunun için sadece markete girip Azoth şişesi için arama yapıp parasını ödemeniz yeterli olmakta. Son bir tavsiye olarak oyun içerisinde bir eve sahipseniz harita üzerinde hızlı seyahat etmek için harcayacağınız yüksek Azoth miktarı yerine evinize ışınlanma süresini daha düşük bir miktara sıfırlayabilirsiniz. Bu şekilde zor yollarla elde ettiğiniz Azoth’ u tasarruflu bir şekilde kullanmış olursunuz.

Sizler için hazırladığımız New World Azoth rehberi bu değerli kaynağı nereden bulabileceğiniz ve nasıl tasarruf edebileceğiniz hakkında bilgiler içermekte. Daha fazla oyun rehberi için sitemizdeki rehberler kısmına göz atabilirsiniz.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Kaydır Gelsin!

EA Sports FC 24 Çıkış Tarihi

EA Sports FC 24 Çıkış Tarihi Ne Zaman?

FIFA serisine elveda derken yeni bir isim, yeni bir yüz ile karşı karşıyayız. Electronic Arts onlarca yıldır lisansına sahip olduğu serinin isim hakları lisansını yenileyemediği için artık FIFA yoluna EA
Metro Exodus Mac Sistem Gereksinimleri

Metro Exodus Mac Sistem Gereksinimleri Duyuruldu

Metro Exodus 14 Nisan günü Mac ve Linux işletim sistemlerinden de oynanabilir olacak. Oyunun grafikleri ve oynanış mekanikleri oyuncuları olayın içerisine çekme konusunda oldukça başarılı. Metro Exodus Mac sistem gereksinimleri
Valorant SenpAI GG Nedir? ve Ban Sebebi Mi?

Valorant SenpAI GG Nedir? ve Ban Sebebi Mi?

Valorant oyuncularının bir kısmı üçüncü parti yazılımlar kullanarak maçın gidişatını değiştirecek ipuçlarına erişebiliyor. Bu yazılımlardan bir tanesi de SenpAI.GG isimli sesli yardım asistanıdır. Oyuncuların akıllarında hemen Valorant SenpAI GG nedir?
Construction Simulator Sistem Gereksinimleri

Construction Simulator Sistem Gereksinimleri

Construction Simulator geçtiğimiz gün oyun dünyasındaki yerini aldı. Steam platformunda 499 TL'lik fiyat etiketine sahip olan oyun kısa sürede çok fazla oyuncu tarafından sevildi. Construction Simulator sistem gereksinimleri ise böyle
Minecraft Legends Çıkış Tarihi

Minecraft Legends Çıkış Tarihi Nedir?

Mojang Studios ve Blackbird Interactive tarafından geliştirilen Minecraft Legends şimdiden oyuncuların ilgisini çekmeye başladı. Biz de yeni Minecraft oyunuyla ilgili bilgi edinmek isteyen oyuncular için bir rehber hazırlamak istedik. Bu
Big Ambitions İncelemesi

Big Ambitions İncelemesi

Big Ambitions, Hovgaard Games tarafından geliştirilen ve yönetim kategorisi altında büyük bir eksikliği giderecek oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça detaylı ayrıntılara sahip olması yönetim simülasyonlarını seven oyuncular için çok büyük
Minecraft Elitra Nasıl Bulunur?

Minecraft Elitra Nasıl Bulunur?

Minecraft, bizlere birçok farklı dünyaların kapısını açan ve uçsuz bucaksız diyarlarda gezmemizi sağlayan bir oyun olarak öne çıkıyor. Oyunda daha hızlı ilerlemek ve uçmak için de hilesiz bir yol bulunuyor.
Mount And Blade 2: Bannerlord Uluslar Rehberi

Mount And Blade 2: Bannerlord Uluslar Rehberi

Mount And Blade 2: Bannerlord'a yeni başlayacaksanız, ulusları tanımanız ve ona göre hareket etmeniz önemlidir. Seveceğiniz ya da nefret edeceğiniz ulusları oyun içerisinden daha iyi anlayacak olsanız da sizler için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir