FM 2023 – Hile Gibi Taktik [+100 GOL]

FM 2023 Hile Gibi Taktik

Football Manager 2023 için hileli taktik üretme konusunda bu sene bir fark yaparak 2.bir taktik hazırladım. FM 2023 ilk çıktığı dönemde oyunu oynamaya pek vaktim olmadığı için ilk hazırlamış olduğum taktik güncellemeler ile beraber verimsiz bir hale geldi sayılabilir. Halen şampiyon olmaya yetse bile oynanan futbol olarak çok geride diyebilirim. Bu yüzden yeni bir FM 2023 hileli taktik hazırlamaya karar verdim.

Taktiğin Hazırlanış Süreci ve Yapmanız Gerekenler

Oyunu uzun süredir oynayanların bileceği üzere son 2 yıldır taktik ekranında birçok mikro yönetim ayarı ortaya çıktı. SI Games ısrarla güzel giden bir şeyi detaylandıracağım diye batırmaya devam ediyor. Bu yaptıkları ince eklemelerde her güncelleme ile beraber daha bir karmaşık hal alıyor ve oyun zorluğu artacağı yerde saçma sapan sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Gelen son güncellemeler sonrasında oyunun son halini oynama fırsatı buldum. Onlarca varyasyon denedim, domine sağlayabilecek fikirler ürettim ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar kurcaladım. En sonunda oyunu broken hale getirebildim ve her takımda işe yarayabilecek gerçek anlamda etkili bir taktik hazırlamayı başardım.

Taktiğin İnce Detayları Nelerdir?

FM 2023 hile gibi taktik ile oynamak istiyorsanız aşağıda yazacağım kriterlere harfiyen uymak zorundasınız. Tüm kriterleri sağladığınız zaman takımınızın kendine has bir stili ve uzunca yıllar sizi başarıdan başarıya sürüklecek bir oyun sistemi olacak.

  • Hem sağ bek hem sol bek oyuncunuz hızlı ve pasör bir oyuncu olmalı. Bu tarz oyuncular pahalı demeyin, ben halen Galatasaray kariyerimde Kazımcan’ı oynatıyorum.
  • Merkezi defans oyuncularınız kesici, pasör ve güçlü oyuncular olmalı. Örnek bir oyuncu olarak Boyomo’yu gösterebiliriz.
  • Orta sahanın merkezinde oynayan oyuncuların “yorulmak bilmeyen” özelliğine sahip olması oldukça önemli. Diğer bir hususta bu bölgede çok fazla alternatif ve rotasyon bulundurmaya özen gösterin. Ofansif bir taktik olduğu ve gegenpress sisteminin tüm özelliklerinden faydalandığı için sezon içerisinde çok fazla rotasyona ihtiyaç duyacaksınız.
  • Kanat oyuncuları iki taraflı ters kanat olmak zorundalar. Ben Galatasaray kariyerimde solda Kerem’i sağda Yunus’u oynattım.
  • Forvetlerden bir tanesi pivot rolünde diğeri fırsatçı gibi hareket ediyor. Bu yüzden Icardi, Momo ikilisi bile fazlasıyla iş görebilecektir.

Eğer bu oyuncu seçimlerine göre kadro kurarsanız taktik konusunda yanılmayacak ve iyi bir sezonu garanti altına almış olacaksınız.

Antrenmanlar Nasıl Olmalı?

Taktiği ilk kurulum sonrasında güzel bir şekilde takıma adapte etmelisiniz. Aralara mutlaka taktik antrenman sıkıştırmalı ve bol bol pozisyon çalıştırmalısınız. Ayrıca iyi bir kondisyonerle çalışmanız yorgun oyuncuların sakatlanma riskini minimuma düşürecektir.

Sezon başında taktiği kullanmaya başladıysanız bol bol hazırlık maçı yapın ve takımınızın taktiğe uyum sürecini en aza indirmeye çalışın. Böylelikle sezona hazır bir şekilde başlayabileceksiniz.

FM 2023 Hile Gibi Taktiğini Nasıl Kurabilirim?

FM 2023 için hazırlamış olduğum bu taktiği kullanmak için yapmanız gerekenler oldukça basit. Aşağıdaki adımları sırasıyla takip edin ve taktiği takımınıza kolayca kurun;

  • İndirmiş olduğunuz sıkıştırılmış dosya içerisinden çıkan 4-2-4 isimli dosyayı Belgeler/Sports Interactive/Football Manager 2023/tactics klasörü içerisine atalım. Eğer tactics isimli klasör yoksa kendiniz oluşturabilirsiniz.
  • Bir diğer yolda indirmiş olduğunuz .zip dosyasının içindeki taktik dosyasını oyun içerisinde taktik yükle ekranından direkt olarak masaüstüne atıp vs seçmek olacaktır.

FM 2023 hile gibi taktik konusunda sizlere ince detayları sunmaya çalıştım. Eğer daha fazla Football Manager 2023 içeriği istiyorsanız ilgili kategoriye göz atabilirsiniz. FM 2023 hileli taktik “Precieux” tarafından yapılmış olup izinsiz paylaşılamaz.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Kaydır Gelsin!

En İyi Sniper Oyunları

En İyi Sniper Oyunları (Keskin Nişancı)

Keskin nişancılık.. Çoğumuzun Amerikan filmleri ile tanıştığı keskin nişancılık zamanla kült bir hale geldi. Bu rehberde de sizlere en iyi sniper oyunları için güzel bir sunum hazırladık. Birbirinden kaliteli, güzel
Elden Ring Zorluk Korunarak Stres Azaltılıyor

Elden Ring Zorluk Korunarak Stres Azaltılıyor

Yılın en hızlı geçecek ayı kapıda. Şubat ayı oyuncular için oldukça dolu ve meşgul geçecek bir ay olacak. Şubat ayında çıkışını yapacak olan Dying Light 2, Horizon Forbidden West ve
Idle Heroes Hediye Kodu Listesi

Idle Heroes Hediye Kodu Nisan 2024

Idle ve RPG bu zamana kadar ikonik bir kombinasyon olmamaştı. Ta ki Idle Heroes isimli mobile oyun çıkana kadar. Fantezi temalı pasif RPG deneyimi sunan Idle Heroes oyununda kahramanlarınızı belirli
Starfield Açılmama Sorunu Kesin Çözümü

Starfield Açılmama Sorunu Kesin Çözümü

Starfield artık tüm oyuncular tarafından erişilebilir hale geldi. Oyunun tam olarak çıkış yapmasıyla birlikte oyuncular, oyuna büyük bir ilgi gösterdi. Genel anlamda sorunsuz bir oyun deneyimi sunan Starfield, bazı kullanıcılarda
FM 24 Tato24 Tema Paketi

FM 24 Tato24 Tema Paketi

FM 24 Tato24 tema paketi, tasarımı ve renk seçenekleri ile çoğu Football Manager 2024 oyuncusunun ilgisini çekiyor. Oyunda uzun süre vakit geçiren oyuncular, göz yormayan ve kolay ulaşılabilir menülere sahip
Sims 4 Programlama Yetenek Rehberi

Sims 4 Programlama Yetenek Rehberi

Sims 4 içerisinde programlama yeteneği siminizin bilgisayar kullanarak para kazanmasını sağlar. Siminiz bu yeteneği kullanarak eklentiler kodlayabilir, oyun modlayabilir, hatta karanlık tarafa geçerek hack işlerine girebilir. Ek olarak oyun ve
FM 24 Muhteşem 4-4-2 Taktiği

FM 24 Muhteşem 4-4-2 Taktiği

Eğer klasikleşmiş taktiklerle oynamayı seviyorsanız FM 24 muhteşem 4-4-2 taktiği sizin için iyi bir tercih olabilir. Bu taktik oyundaki en iyisinden en kötüsüne birçok takım ile rahat bir şekilde kullanılabiliyor.
Age-of-Empires-4-Cin-Hizli-Kale-Cagi-Taktigi

Age of Empires 4 Çin Hızlı Kale Çağı Taktiği

Age of Empires 4 oyuncuların sürekli olarak yeni taktikler bulmasıyla birlikte gelişen bir oyun. Medeniyetlerin kendine has avantaj ve dezavantajları olmasıyla birlikte oyuncular kötü denilen bir medeniyetle taktik geliştirip onu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir