Oyun Rehberleri

UNO Oyunu Kuralları Nelerdir?

UNO Oyunu Kuralları Nelerdir?

Son zamanların popüler oyunlarından bir tanesi olan UNO oyunu için hazırlamış olduğumuz rehber yazımızda Uno oyunu kuralları, uno oyunu kart anlamları ve uno nasıl oynanır gibi sorulara yanıt bulabileceksiniz. Detaylı olarak hazırlanmış UNO kuralları rehberi ile oyunu tam olarak anlayacak ve rakiplerinizden 1 adım öne geçeceksiniz. Sırasıyla başlamamız gerekirse;

UNO Nedir?

UNO bir kart oyunudur. İdeali 4 kişiyle oynamak olsa da belirli şartlarda daha fazla kişiyle de oynanabilir. Bu kart oyununun destesinde toplamda 108 adet farklı kart bulunmaktadır. Bu kartlar rakamlarına ve renklerine göre birbirinden ayrılırlar.

Oyunu oynamak için oyunun online sürümünü Steam üzerinden edinebilirsiniz.

https://store.steampowered.com/app/470220/UNO/

UNO genellikle aile içi ve yakın arkadaşlar arasında tercih edilir. Eskiden beri var olan ve çok bilinmeyen bu oyunun detaylarına biraz inmek gerekirse:

UNO Kart Anlamları

Oyunda 108 adet kart bulunduğundan söz etmiştik. Bu kartların ne anlamlara geldiğini anlatan farklı bir rehberimiz mevcut. Bu rehber sayesinde aksiyon kartlarının anlamlarını ve görevlerini kolaylıkla çözebileceksiniz.

Rehber: https://oyuncukonseyi.com/uno-kartlari-ve-anlamlari/

UNO Oyunu Kuralları Nelerdir?

Her oyunda olduğu gibi UNO oyununda da belirli kurallar vardır. Bu kurallara uymak oyunu daha eğlenceli hale getirir. Peki uno kart oyunu kuralları nelerdir?

  • UNO oyununda destedeki kartlarda 0-9 arasında bir rakam bulunur. Aynı zamanda bu kartlarla beraber 8 farklı çeşit aksiyon kartı vardır. Bu aksiyon kartlarının rengi ve sayısı yoktur.
  • Oyun başında kartlar karıştırılır. Her oyuncuya 7 adet kart dağıtılır. Kartların dağıtılması sonrasında yere bir adet ıskarta kart açılır.
  • Oyuna hangi oyuncunun başlayacağını seçmek için desteden her oyuncu bir kart çeker. En yüksek sayıyı çeken oyuna ilk başlar.

UNO kuralları arasında yazmadıklarımız diğer kart oyun kuralları ile eş değer şeyler! Oyunu daha eğlenceli hale getirmek için kurallara uyup hile yapmamaya özen gösterin.

UNO oyunu kuralları, UNO rehberi ve UNO kart anlamları gibi konularda sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Eğer UNO oyunu hakkında merak ettikleriniz veya öğrenmek istedikleriniz varsa yazının alt kısmında bulunan yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Kaydır Gelsin!

Metin2 GM Kodları Nelerdir?

Metin2 GM Kodları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? | 2024 Güncel

Metin2 GM kodları 2024 yılında oyuncular tarafından çok falza araştırılıyor. Metin2 için hazırlanmış GM kodları ile oyun sunucusunda bazı etkinlikler düzenlenebilir, haritada sıkışan oyunculara yardımcı olunabilir ve kuralları ihlal eden
LOL FPS Arttırma (Güncel Ayarlar)

LOL FPS Arttırma (Güncel Ayarlar)

League of Legends, geliştiricilerin optimizasyon anlamında yaptıkları iyi çalışmalar sayesinde neredeyse bütün bilgisayarlarda oynanabiliyor. Lakin oyuncular çok daha akıcı LOL oynamak için LOL fps arttırma üzerine araştırma yapmaya devam ediyor.
Discord Sunucu Kuralları

Discord Sunucu Kuralları 2024

Discord sunucu kuralları, bir topluluğun huzurlu ve kaliteli vakit geçirmesi için uyması gereken hususları içermektedir. Sizler de kendi topluluğunuz için Discord sunucusu açmak istiyorsanız kuralları net bir şekilde belirlemelisiniz. Belirlediğiniz
Ghost Recon Frontline Duyuruldu!

Ghost Recon Frontline Duyuruldu!

Ücretsiz Battle Royale oyunu olarak piyasaya çıkacak Ghost Recon Frontline duyuruldu. Piyasada hali hazırda bir çok Battle Royale oyunu bulunuyor. Bunların arasına oynaması ücretsiz olarak katılacak Ghost Recon Frontline içeriği
Valorant Profesyonel Oyuncu Crosshair Kodları

Valorant Profesyonel Oyuncu Crosshair Kodları

Riot Games tarafından geliştirilmiş en popüler FPS oyunu Valorant, oyunculara çok farklı tiplerde crosshair yapma imkanı sağlıyor. Şimdiye kadar kendinize özgü crosshair hazırlamadıysanız Valorant profesyonel oyuncu crosshair kodları arasından sevdiklerinizi
humankind-baslangic-rehberi

Humankind Başlangıç Rehberi

Humankind, bir medeniyeti insanlığın ilk çağından itibaren kontrolünüze alıp geliştirdiğiniz ve haritadaki diğer oyuncular üzerinde hakimiyet kurmaya çalıştığınız bir strateji oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Sahip olduğu özgün mekanikler tür ile
Sims 4 Ev Nitelikleri Rehberi

Sims 4 Ev Nitelikleri Rehberi

Sims 4 içerisine City Living ek paketi ile evlerinize nitelikler belirleyebileceğiniz bir sistem eklendi. Bu niteliklerle, Sim'inizin evini veya dairesini daha da özelleştirebilir ve onlara olumlu veya olumsuz etkiler verebilirsiniz.
Civilization 6 Türkçe Yama Nasıl Kurulur?

Civilization 6 Türkçe Yama Nasıl Kurulur?

Sıra tabanlı strateji oyunları arasında ilk 3 içerisinde yer alan Civilization 6 Türkçe dilini desteklemiyor. Oyuncular tarafından çevrilmiş Civilization 6 Türkçe yama paketi sayesinde 100% Türkçe oynanabiliyor. Oyun 2016 yılında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir