Roleplay Terimleri Nelerdir? (Detaylı)

Roleplay Terimleri

Herhangi bir oyunda rol yapma sunucularına girdiğiniz zaman kullanabileceğiniz roleplay terimleri hakkında sizlere kapsamlı bir rehber sunuyoruz. Bu rehber içerisinde yer alan tüm terimler global olarak oyunlarda kullanılan ortak terimlerden oluşmaktadır.

Roleplay nedir?: Oyun dünyasında sıkça gördüğünüz roleplay bir insanın sanal ortamda kendi karakteri dışına çıkarak tamamen oluşturduğu veya seçtiği karakteri yansıtmasıdır. Oyun dünyasında genellikle GTA V, GTA SA ve benzer sunucularda rol yapmak yaygın bir alışkanlıktır. Sadece bunun üzerine açılmış rol yapma sunucuları bile bulunmaktadır.

Roleplay Terimleri Nelerdir?
Roleplay Terimleri Nelerdir?

Roleplay Terimleri

Aşağıya anlamlarını, kısaltmalarını ve nerede kullandıklarını yazacağımız roleplay terimleri en çok kullanılan terimler arasından seçilmiştir. Bunlar ise;

RPG: Rol yapma oyunları anlamına gelen RPG tam yazılışı ile “RolePlayGaming” olarak yazılır. Oyun sektöründe oldukça popüler bir oyun kategorisidir. Türe ait ilk oyun 1974 yılında yayınlanmıştır.

IC: Tam yazılışı “In Character” olan bu roleplay terimi oyun içerisindeki karakterinize bağlı kalmanız gerektiği anlamını taşır. Rol dışına çıkamaz, oluşturduğunuz veya oynadığınız karakterin dışında konuşamayacağınızı belirtir.

OCC: (Out of character) anlamını taşıyan bu terimde karakter dışı konuşmalarınızı yapabilirsiniz. Yani karakter dışına çıkarak gerçek kişiliğiniz ile normal bir şekilde konuşabilirsiniz.

Mixing: IC ve OCC terimlerinin karışık halidir. Hem oyun içi karakterinizle hem de kendi benliğinizle hareket etmenin gerektiği durumlarda kullanılır.

Non-rp: Rola uygun olmayan yani rol dışı terimlerde kullanılan tanımlama terimidir.

Meta Game: Oyun içerisindeki sanal dünyanın dışına çıkarak gerçek hayattan bilgi verildiği durumlarda MG terimi kullanılır.

Power Game: Aşırı güç anlamına gelen bu terim gerçek hayatta yapılması imkansız şeylerin oyun içinde yapıldığı durumlarda kullanılır.

Force RP: Bir rol döndüğü sırada başka bir karakterin sizi zorunlu olarak bir role büründürme durumudur. Genellikle zorla alıkoyulma veya ani aldığınız saldırı gibi durumlarda kullanılır. Bu tür durumlarda yapmanız gereken korku/gerçeklik rolüne bürünmenizdir.

Fear RP: Herhangi bir role zorlandığınız veya başınıza kötü bir şey geldiği zaman girmiş olduğunuz korku durumunun rol halidir.

Offroad: Gerçek hayattaki trafik ve araç kurallarının oyunda da geçerli olduğu durumdur.

Bunny Hopp: Oyunda oynamış olduğunuz karakteri hızlandırmak için yapmış olduğunuz sürekli zıplama gibi durumlarda kullanılan roleplay terimleri arasındadır. Birçok rol sunucusunda yapılması yasaktır.

Fail RP: Rol bozma veya rolde çuvallama anlamına gelir. Başka birinin sizi role zorlaması, saldırması veya anlık gelişen bir durumda ayak uyduramazsanız çuvallarsınız. Rol sunucularında rol bozma durumları yasaktır.

Refuse RP: Sadece belirli durumlarda rolü reddetmek için kullanabilirsiniz. Anlık gelişen Force RP durumlarında kullanılması yasaklanmıştır.

Bug Abuse: Sanal dünyada yapılan rol yapmalar sırasında oyunun açıklarını kullanmayı temsil eder. Bu gibi durumlar sunucu yöneticilerine rapor edilmelidir.

Combat Log: Aktif bir rol yapma sırasında oyundan çıkmaya denir. Eğer geçerli bir sebebiniz yoksa muhtemelen kalıcı ceza almanız mümkündür.

Revenge Kill: RK kısaltması ile kullanılan bu terim rol yapma sunucularının tamamında yasaktır. Eğer karakteriniz öldürülmüşse başka bir karakter oluşturarak intikam alamazsınız.

Hazırlamış olduğumuz bu roleplay terimleri genel olarak GTA V, FiveM, MTA, GTA SA MP, Minecraft veya benzer yapıdaki rol yapmaya uygun sunucularda kullanılmaktadır. Sadece fivem terimleri için ilgili yazımıza bakabilir ve tüm terimlere hakim olabilirsiniz.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

TFT Set 8 Meta Komp Önerisi
Oyun Rehberleri

TFT Set 8 Meta Komp Önerisi

Riot Games tarafından geliştirilen Teamfight Tactics, eğlenceli ve rekabetçi auto battler oyunudur. Oyunda sürekli bir rotasyon halinde olan meta komplar, oyunculara farklı karakterleri de deneme imkanı sunuyor. Yeni güncellemeyle birlikte

Kaydır Gelsin!

COD MW 2 Sistem Gereksinimleri

COD MW 2 Sistem Gereksinimleri

Infinity Ward tarafından geliştirilen Call of Duty Modern Warfare 2 önümüzdeki günlerde piyasaya çıkış yapacak. Çıkış yapmasına yakın bir zaman kala meraklı oyuncular için Call of Duty Modern Warfare 2
Sons of The Forest Yiyecek Rehberi

Sons of The Forest Yiyecek Rehberi

Çıkışıyla birlikte birçok oyuncuda büyük bir heyecan yaratmayı başaran oyun için detaylı bir yemek rehberi hazırladık. Sons of The Forest yiyecek rehberi ile beraber artık oyunda tüm yemek çeşitlerine hakim
graveyard-keeper-alchemy-rehberi

Graveyard Keeper Alchemy Rehberi

Graveyard Keeper içerisinde mezarlığınızla ilgilenirken kullanabileceğiniz birçok oyun mekaniği bulunuyor. Bunlardan birisi olan Alchemy, farklı malzemeler üzerinde çalışıp işlerinizi kolaylaştıracak karışımlar hazırlamanızı sağlıyor. Bunlar sadece hızlanmanızda yardımcı olacak hız potundan,
M&B II: Bannerlord Klan Seviyesi Yükseltme

M&B II: Bannerlord Klan Seviyesi Yükseltme

M&B II: Bannerlord klan seviyesi yükseltme rehberi içerisinde sizlere Bannerlord oynarken kurduğunuz klanın seviyesini en hızlı ve kolay bir şekilde nasıl yükseltebileceğinizi anlatıyoruz. M&B II: Bannerlord zamanla iç sistemindeki zorlukları
Diablo 4 Binek Görevi Nasıl Yapılır?

Diablo 4 Binek Görevi Nasıl Yapılır?

Çıktığı ilk günden beri birçok oyuncu tarafından sevilerek oynanmaya devam eden Diablo 4 oyunu için küçük bir yardımcı rehber hazırladık. Bu rehber sayesinde Diablo 4 binek görevi nereden ve nasıl
Minecraft 4K Grafik Mod Paketi Yapıldı!

Minecraft 4K Grafik Mod Paketi Yapıldı! (Hadilton)

Minecraft, günümüzde hayatta kalma oyunu denildiği zaman akıllara gelen ilk oyunlardan birisidir. Sürekli olarak güncellenmeye devam eden Minecraft ilk çıktığı zamandan günümüze gelene kadar çok fazla değişikliğe uğradı. Oyuna gelen
PUBG Taarruz Tüfekleri

PUBG Taarruz Tüfekleri ve Hasarları

Battle Royale türünün en popüler oyunlarından bir tanesi olan PUBG oyununda en çok kullanılan silah çeşitleri arasında taarruz tüfekleri bulunmaktadır. PUBG taarruz tüfekleri konusunda oldukça ciddi bir geliştirme yapmış ve

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir