Oyun Haberleri

Gamescom 2021 Etkinliğinde Tanıtılan Oyunlar

Gamescom 2021 Etkinliğinde Tanıtılan Oyunlar

Gamescom 2021 etkinliğinde tanıtılan oyunlar izleyicilerin büyük ilgisini topladı. Hemen hemen her oyun türünden oyunların tanıtıldığı etkinlik bu yıl da korona önlemleri kapsamında canlı olarak yayınlandı. Dünyanın her yerinden izleyiciler ekranların karşısında Gamescom etkinliğini seyrettiler. Bu etkinlik kapsamında bir çok yeni oyun tanıtıldı. Aralarından en dikkat çekenleri ise sizler için derledik.

Gamescom 2021 Etkinliğinde Tanıtılan Oyunlar

Bu yıl da online olarak gerçekleştirilen Gamescom 2021 etkinliği oyunculardan tam not aldı. Tanıtılan oyunlar ve oyunlarla ilgili verilen ufak ipuçları izleyenler tarafından ilgiyle takip edildi. Korona ile birlikte oyun geliştiricileri çalışmalarına ufak bir ara verdi. Bu nedenle yeni oyunlar piyasaya çıkmakta gecikti. Oyuncuların uzun zamandır şikayetçi olduğu bu durum E3 ve Gamescom oyun etkinliklerinde tanıtılan oyunlarla birlikte sonlanacaktır. İşte Gamescom 2021 etkinliğinde tanıtılan oyunlar arasından en dikkat çekenleri;

  • Saint Row
    • Saint Row etkinlikte tanıtılan ilk oyundu. Oyuncular asıl karakter ve ekibiyle birlikte Santo Ileso’da kendi imparatorluğunuzu kurup şehrin yönetimini ele geçirmeye çalışacak. Bunu yapmak hiç kolay olmayacaktır. Serinin önceki oyunlarına göre gelişmiş AI, çevre tasarımı ve yüksek kaliteli grafikleriyle dikkatleri üzerine toplayan Saint Row çıkış tarihi de bu etkinlikte açıklandı. Herhangi bir problem olmadığı durumda oyun 22 Şubat 2022 tarihinde oyuncuların erişimine açılacak.
  • Forza Horizon 5
    • Yarış oyunları arasında her zaman ilk 3’de yer alan Forza Horizon serileri yeni oyunla da herkesi şaşırtmayı başardı. Gerek grafik tasarımı gerek geliştirilmiş oyun teknolojilerinin kullanıldığı Forza Horizon 5 gerçekçi bir oyun deneyimi sunacaktır. Tanıtımlarda gösterilen teknolojiler herhangi bir kısıtlamaya veya azaltılmaya maruz kalmadan oyunda stabil bir şekilde kullanılırsa gerçekten muazzam bir iş ortaya çıkmış olacak. Forza Horizon 5 çıkış tarihi 9 Kasım 2021 olarak belirlendi.
  • Dying Light 2
    • Açık dünya aksiyon oyunu Dying Light 2 etkinliğin ikinci gününde oyunculara tanıtıldı. Serinin ilk oyununu oynayıp bitirmiş oyuncuların çok büyük bir ilgiyle beklediği oyundaki mekanikler tanıtıldı. Sunumda gösterilen 19 dakikalık video ile oyuncular parkurlar, savaş mekanikleri ve silahlar konusunda ufakta olsa bilgi sahibi oldular.
  • Age of Empires 4
    • Dünya çapında en popüler strateji oyunu şüphesiz Age of Empires oyun serileridir. Age of Empires 4’ün Gamescom etkinliğine damgasını vurduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Herkesin pür dikkat seyrettiği oyunun tanıtımına gerçek hayattaki bir mancınık düzeneğinin gösterilmesiyle başlandı. Ardından Age of Empires 4 için oyun içi görüntüler gösterildi. Age of Empires 4 çıkış tarihi de oyuncularla paylaşıldı. 28 Ekim 2021 olarak belirlenen çıkış tarihinde oyun Xbox Games Pass ile PC üzerinden oynanabilecektir. Gamescom 2021 etkinliğinde tanıtılan oyunlar içerisinde en çok ilgi çeken oyunun AOE 4 olduğunu da söyleyebiliriz.
  • Call of Duty: Vanguard
    • Gamescom 2021 etkinliğinde tanıtılması merakla beklenen oyunlardan birisi de Call of Duty: Vanguard olmuştu. Oyunda konu olarak 2. Dünya Savaşı ele alınacak. Hemen hemen 10 dakika süren tanıtım videosunda grafikler ve bazı parkur mekanikleri oyunculara gösterildi. Bazı oyuncular parkur mekaniklerini aşırı bulurken bazıları da bu mekanikleri çok sevdi. Gelişmiş teknolojileri ve mekanikleri içeren oyun 5 Kasım 2021 tarihinde çıkış yapacak.

Gamescom 2021 etkinliğinde tanıtılan oyunlar içerisinden en dikkat çekenlerini sizlerle paylaştık. Bu oyunlarla ilgili daha detaylı bilgiler yayımlandıkça sizlere ileteceğiz. Tanıtılan oyunlar hakkında düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Oyun haberleri içeriklerimizden herkesten önce haberdar olmak için ücretsiz bültenimize kayıt olabilirsiniz.

Paylaşımlar:
Konsey'in Benzer İçerikleri
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir