Oyun Rehberleri

League of Legends ADC Rehberi

League of Legends ADC Rehberi

League of Legends’ta yer alan ve oyunun ilerleyen safhalarında çok güçlü olan ADC’ler için hazırladığımız rehber ile karşınızdayız. ADC yani nişancılar, oynaması zor bir roldür. Kırılgan ama çok güçlü olan bu rolü oynamak için takım savaşlarında uygun pozisyon olmak ve çok hızlı hareket edebilmek gereklidir. Nişancılar, destek şampiyonlarına bağlı bir roldür. Bunun için nişancı oynayarak lig atlamanın yolu bir destek oynayan kişiyle beraber oynamaktır. Sizler için hazırladığımız League of Legends ADC rehberi aşağıdan daha fazla bilgiye erişebilirsiniz. Keyifli okumalar.

Eşleşme Bilgisi

Diğer koridorlar 1v1 iken alt koridorda 2v2 bir savaş dönmektedir. Bu da daha fazla akıl oyunu ve daha fazla hataya yol açmaktadır. Koridorda eşleşme şekli üçe ayrılır, bunu sizlere örneklerle anlatacağım;

  • Erken oyunda güçlü: Örnek olarak Ezreal ve Karma ikilisi koridorda oldukça güçlüdür ve ittirme avantajını eline alabilir. Ayrıca Ezreal, orta oyunda ve geç oyunda büyük bir güç patlaması yaşayacağı için güzel bir ikili olmaktadır. Ya da Braum ve Lucian gibi bir ikili alınarak da koridor erken aşamada kazanılabilir ve kartopu etkisi yakalanabilir:
  • Erken oyunda zayıf: Özellikle düşük liglerde yapılan bir hata vardır. Bu birçok nişancı oynayan kişinin hoşuna gitmemektedir. Lux ve Brand gibi destek karakterleri erken oyunda zayıf karakterlerdir. Orta oyuna kadar nişancı olarak koridoru tek başınıza idare edebilmeniz gerekmektedir. Lig çıkmak istiyorsanız, desteğinizden sizi koruyacak ya da engage atacak bir şey almasını isteyebilirsiniz ya da bu tip hasar odaklı destek karakterlerinin güçlenmesi için erken oyundaki zayıflığınızı kabul etmelisiniz.
  • Yakın eşleşmeler: İki tarafın da neredeyse eşit olduğu ve oyuncuların yeteneklerine bakan koridorlar da bulunmaktadır. Bu durumlarda size en iyi tavsiyen ormancı ile birlikte oynamanızdır. Gank atmasını isteyebilir ve koridor 3v2 olarak oynayabilirsiniz. Uygun bir pozisyonda orta koridor ve ormancınız ile dive atabilir, karşı nişancıyı geri düşürebilirsiniz.

Sihirdar Büyüleri

Bir nişancı kesinlikle Flaş almalıdır. Bunun yanında alınacak sihirdar büyüsü de büyük bir önem arz etmektedir. Şifa, genel olarak iyi bir tercihtir ancak uzayan oyunda diğer sihirdar büyüleri daha efektif olabilmektedir. Aşağıda yer alan sihirdar büyülerini, seçimlere göre alabilirsiniz;

  • Arındır: Leona gibi ağır bir kitle kontrol uygulan bir şampiyona karşı oynuyorsanız, ya da Seraphine gibi bir takım savaşında tüm takımı kitle kontrole alacak bir şampiyon var ise en iyi tercih bu büyüdür.
  • Bitkinlik: Karşıda suikastçı ve yüksek hasar veren bir dövüşçü varsa tercih edilmesi gereken bir büyüdür. Daha çok destek karakterleri alsa da adc’ler de duruma göre tercih edebilir.
  • Şifa: Karşıda ani hasar veren ya da çok güçlü rakipler var ise tercih edilebilecek bir büyüdür. Genel olarak koridor aşamasında yapılan savaşlarda, büyük bir avantaj sağlamaktadır.
  • Işınlan: Eski metalarda tercih edilen bir büyüdür. Şu anda bile Cassioepeia, Ezreal ve benzeri oyunun ilerleyen aşamalarında güçlenecek şampiyonlar için tercih edilebilir. Ya da zor bir koridor eşleşmesi mevcutsa, koridora geri dönmek için iyi bir seçenektir.

League Of Legends ADC Rehberi: Koridor Safhası

Bir nişancı için en önemli görev minyonları almak ve kaynakları doğru bir şekilde kullanarak, takım savaşlarını kazanmaktır. Koridor aşamasında güçlenmek için minyon kaçırmamalıdır. Rakip nişancı ya da destek karakteri minyon almak için yakınlaştığında vurmak ve canını azaltmak önemlidir. Objektif almadan önce, koridoru itmek ya da ormancı baskın atacaksa koridoru geride karşılamak da nişancının temel görevlerinden biridir. Baskın yememek için görüş almak, normal şartlarda destek oyuncusunun görevi olsa da, belirttiğim gibi SoloQ daha bireysel oyunun döndüğü bir tür olduğu için çoğu görevi kendiniz yapmanız daha garanti olacaktır.

Karşı Ormancı Takibi

Oyunda en önemli faktörlerden birisi de ormancılardır. League of Legends ADC rehberi sayesinde karşı takımın ormancısını takip etmeniz için neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Karşı takımın ormancısının nereden başladığı ve nereye doğru rotasyon yaptığı çok önemlidir. Bu gibi ufak detayları normal de destek karakterleri takip etmektedir. Ancak SoloQ’da bireysel oyun döndüğü için her detayı kendiniz takip etmeniz gerekir. Karşı ormancının ve kendi ormancınızın nereye doğru rotasyon yaptığını öğrendikten sonra koridoru geride karşılayabilir ya da karşı ormancının size gelmeyeceğinden eminseniz koridoru ittirebilir ve nehir için avantaj yakalayabilirsiniz.

Objektifler

Ormancınız objektif almak istiyorsa, en uygun plan ilk olarak bota bir baskın atmasıdır. Ancak SoloQ’da bu tip detaylar düşünülmediği için ve objektiflerden önce baskın atılmadığı için ormancınıza yardım etmek amacıyla koridoru itebilir ve öyle gidebilirsiniz. Vadinin alameti için koridor değişikliği yapılabilir ya da rotasyon değişikliğine gidilebilir. Bu kısmı sonraki başlıktan daha detaylı öğrenebilirsiniz. Özellikle Türkiye sunucusunda dakika 25’ten sonra oyun takım savaşları döngüsüne girdiği için baron ve ejder takım savaşlarından sonra alınır. Bir nişancı olarak takım savaşlarında uygun pozisyonlar da yer almalı takım savaşını kazandırmalı ve objektiflere en yüksek hasarı vurmalısınız.

Koridor Değişimi

Botta yapılan savaşta koridorunuza gelen diğer takım arkadaşlarınızın yardımından sonra takım savaşında öldüyseniz, doğunca diğer koridorlardan itilen minyon dalgasını temizlemek için oraya gidebilirsiniz. Onun yanı sıra ejder doğma süresine yakın bir zamanda oyun haritasında alt kısımda bulunmanız ve oranın hakimiyetini almanız gerekmektedir. Eğer ki ejder ve baron aynı zamanda var ise takımlar genellikle bir objektifi feda edip diğerine yoğunlaşmaktadır. Eğer 2 objektifi de istiyorsa, kazanan takım genellikle adc rolünde ki kişiyi en önemli objektife yollamaktadır. Ya da en iyi uygun senaryo da nişancı ve destek karakteri orta koridoru güvenli bir şekilde ittirirken, engage atılarak takım savaşı yapılabilir ve iki objektif de elde edilebilir ya da kaybedilebilir. Ejder ruhu riski yok ise ejder verilerek, baron almak her zaman daha mantıklıdır.

Nişancı ve destek, ormancının yardımı olarak ya da olmayarak bot kulesini almışsa, ejder var ise orta koridor ile değişim yapabilir, yok ise ve üst koridor zorlu bir eşleşme oynuyorsa, üst koridor ile değişim yapılabilir.

Pozisyon Alma

Bir nişancı takımda en çok hasarı vuran ve takım savaşının kaderini belirleyen roldür. İyi bir nişancı olmak için takım savaşlarında ya da ufak savaşlarda, arkada yer alarak çok hasar vurmalı ve ölmemeye çalışmalısınız. Koridorda meydana hasar takaslarında da geride kalarak, en az hasarı almaya çalışabilir ya da şampiyon farkından dolayı range avantajı var ise karşı nişancıya vurulabilir.

Geç Oyunda Taşıma

Yine pozisyon, geç oyunda takım savaşlarını taşımak için en önemli şeydir. Dakika 30’dan sonra yapılan takım savaşları çok büyük zaferler ya da kayıplar getirebilir, hatta oyunun bitmesine bile sebep olabilir. Bunun için yine takım savaşında en arkada durmalı ve uygun bir pozisyon alarak ön saflardan başlayarak arkaya doğru temizleme işlemini yapmanız gerekmektedir.

Sizler için hazırlamış olduğumuz League of Legends ADC Rehberi ile kolayca lig atlayabilir ve yaptığınız hataları düzeltebilirsiniz. LOL (league of legends) oyun rehberleri hakkında düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir