Oyun Rehberleri

Hollow Knight Başlangıç Rehberi

hollow-knight-baslangic-rehberi

Hollow Knight, oyuna yeni başlayan oyunculara oyunu öğretmek adına oldukça az bilgi veren bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular maceraları boyunca birçok gizem ve zorlukla karşılaşırlar. Roguelike türünde olan oyunda birçok kez keşfiniz sırasında ölecek ve tekrar tekrar deneyeceksiniz. Sizler için hazırladığımız Hollow Knight başlangıç rehberi oyunun uzun öğrenme sürecini biraz daha kolaylaştırarak oyundan aldığınız zevki arttıracak.

Hollow Knight Başlangıç Rehberi

Oyunun başlarında size yardımcı olacak çok az eşyaya sahip olacaksınız. Elde ettiğiniz Geo’ larla ilk almanız gereken eşyalar harita ve pusula olacaktır. Böylece keşifleriniz sırasında daha fazla bilgiye sahip olacaksınız. Hollow Knight dünyası oldukça büyük ve yolunuzu kaybetmemek için bu eşyalar oldukça işinize yarayacaklar. İkinci satın almanız gereken eşya ise harita iğneleri olmalıdır. Böylece keşfiniz sırasında bulduğunuz bankları, satıcıları ya da istasyonları haritanızda işaretleyebilirsiniz. Bunu yapmak size oldukça fazla zaman kazandıracaktır. Bu erken yatırımlar sizi oyunun geri kalanı için hazırlayacaktır.

Bu eşyaları satın aldıktan sonra kazandığınız Geoları işinize yarayacağını düşündüğünüz her şeye harcayabilirsiniz. Oyunda öldükçe Geolarınız sıfırlanır, bu sebeple ölüp kaybetmektense harcamak daha iyi olur. Ayrıca oyunda belli bir tecrübeye ulaştıktan sonra Geo kasmak oldukça kolay.

Oyunda savaş mekanikleri aslında bir ritim oyunu gibi. Sürekli saldırı yapmak yerine rakibin saldırmasını bekleyip daha sonrasında saldırmak hasar alma şansınızı azaltacaktır. Bu ritme alışarak oyunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Zamanla oyundaki zıplama mesafeniz, saldırı mesafeniz gibi bilgilere alışacaksınız ve savaşmak size oldukça doğal gelecek.

Oyunda her şey sizi öldürme potansiyeline sahip. En basit görünen yaratık bile size öldürmese bile bir iki canınızı alabilir. Bu sebeple dikkatli ve sabırlı oynamanız oldukça önemli.

Oyunda keşif yapmanın önemi oldukça büyük. Direkt olarak sona ulaşmaya çalışmak yerine gördüğünüz her yolu keşfetmeniz bilinmeyene doğru uzanmanızı sağlayacaktır. Oyunda oldukça fazla gizem yer aldığından her keşif size oldukça büyük bir haz verecektir. Ayrıca keşfettiğiniz bölgelerde sizi güçlendirecek eşyalar ve yetenekler de bulabilirsiniz

Oyunun başında öğrenme eşiği oldukça yüksek olduğundan sık sık dinlenmek ve gevşemek oyunda ilerlemenizi kolaylaştıracaktır. Öldükçe sinirlenmek yerine sakinleşip zevk almaya ve keşfetmeye odaklanırsanız Hollow Knight sizin için unutulmaz bir deneyim haline gelecektir.

Hazırladığımız Hollow Knight başlangıç rehberi oyunun başındaki öğrenme eşiğini sizler için biraz da olsa kolaylaştıracaktır. Daha fazla oyun rehberi için sitemize göz atabilirsiniz.

Paylaşımlar:
Konsey'in Benzer İçerikleri
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir