Son zamanlarda oyun fiyatlarının fazlasıyla yükselmesiyle birlikte, korsan oyunculuk daha çok yaygınlaştı. Bunun sebebi ise ülkemizde oyunların ekonomiden dolayı 500-600 ₺’ye satılmasından kaynaklanıyor. Microsoft ise hem ülkemiz için hem de genel olarak tüm dünya için mükemmel bir sistemi ortaya koyuyor. Xbox Game Pass isimli bu sistem Netflix gibi abonelik mantığında çalışıyor. Xbox Game Pass’te birçok güncel ve eski yapıma ulaşabiliyor ve hepsini tek bir ücret ödeyerek oynayabiliyoruz. Xbox konsollarda ve PC platformlarında kullanabildiğimiz bu sistem, bizlere hem 20-30 ₺’lik küçük yapımları hem de 500-600 ₺’lik dev yapımları sunuyor. Peki ya birbirinden iyi yapımların içinde bulunduğu Xbox Game Pass alınır mı?
Xbox Game Pass’te Hangi Oyunlar Var?
Bu kısımda sizlere en çok bilinen oyunlardan bahsedeceğim. Bunların yanı sıra, üyeliği aldıktan sonra ufak oyunlara da göz atmanızı öneriyorum. İsmini pek duymadığımız ama çok kaliteli oyunlarda bu sistemde yer alıyor. Genel olarak oyuncuların bildiği ve sevdiği oyunlar ise şu şekilde;
- ARK: Survival Evolved,
- Cities: Skylines,
- Company of Heroes 2,
- Control Standart Edition,
- Crackdown 3,
- Dishonored 2,
- Dishonored Definitive Edition,
- Doom,
- Doom Eternal,
- Fallout 4,
- Farming Simulator 17,
- Football Manager 2021,
- Frostpunk,
- Forza Horizon 4 Standart Edition,
- Gears 5,
- Halo serisi,
- Injustice 2 Standart Sürüm,
- Metro: Last Light Redux,
- Microsoft Flight Simulator,
- Minecraft Dungeons,
- Mount & Blade Warband,
- Resident Evil 7 biohazard,
- Sea of Thieves.
Ayrıca daha say say bitmeyecek kadar büyük yapım burada bulunmakta. Küçük yapımların da bulunduğu platformun bir güzel yanı ise, Microsoft’un kendi markalarının oluşturduğu oyunların buraya tek tek eklenmesi. Günden güne oyun sektöründe büyüyen Microsoft, Xbox için birçok özel oyun yaptırıyor ve bular Game Pass’e dahil ediliyor. Burada, bir zamanlar oldukça ismini duyurmuş yapımlar da bulunuyor. Goat Simulator, Frostpunk, Five Nights at Freddy’s 1 – 2 – 3, Final Fantasy, Empire of Sin gibi yapımlar buna örnek verilebilecek kalitedeler.
Xbox Game Pass Alınır Mı?
Kilit cevaba gelecek olursak; Xbox Game Pass, kesinlikle alınması gereken bir servistir. Özellikle ülkemizde oyun fiyatları bu denli yükselmişken, bir AAA oyuna 400 ₺ ve daha fazla fiyatlar vermek herkes için kolay olmuyor. Ancak Xbox Game Pass, ile birçok büyük yapımı bir arada görebiliyor ve düşük bir ücret ödeyerek erişim sağlayabiliyoruz. Yeterli düzeyde bir bilgisayarınız yoksa bile, bugün bağımsız oyunlar bile ülkemizde 40-50 ₺’den aşağı satılmıyor. Xbox Game Pass’te büyük oyunların yanı sıra birçok küçük ve eski yapımlar da yer alıyor. Bu sayede farklı oyun türlerini deneyimleyebiliyorsunuz.
Xbox Game Pass için üç farklı üyelik türü bulunuyor. Bunlardan ilki Ultimate. Ultimate üyelik türünde 100’den fazla oyuna erişebiliyor, yeni eklenen oyunları oynayabiliyor, bu üyelik türüne özel indirimlerden yararlanabiliyor, oyun içinde birçok indirimi yakalayabiliyorsunuz. Ayrıca Xbox Live Gold ve EA Play’in sunmuş olduğu oyunlardan ve avantajlardan da yararlanabiliyorsunuz. Ultimate sürüm aylık 44.99 ₺’ye satılıyor.
Diğer üyelik türleri ise bilgisayar ve konsol olarak ayrılıyor. Yine iki üyelik türünde de; 100’den fazla oyun oynayabiliyor, yeni eklenen oyunlara erişebiliyor, Xbox Game Studios tarafından yapılan oyunları aynı gün oynayabiliyor, üyelere özel indirimlerden yararlanabiliyorsunuz. Bilgisayar için alınan üyelik kısmında ise tek avantaj EA Play oyunlarını ücretsiz oynayabilmek oluyor. Bu üyelik türleri ise aylık 29.99 ₺’ye satılıyor.
Efendim gel gelelim Xbox Game Pass alınır mı? sorusunun cevabına, Xbox Game Pass çok oyun oynamayan veya tam aksine birçok oyunu günler içinde bitiren kişiler için çok güzel bir sistem olarak yer alıyor. Bir oyuna 500 ₺ verip, beğenmeyebilir ve ortasında sıkılabilirsiniz ya da birçok oyunu oynayan biri olarak her oyuna ayrı ayrı para vermek istemeyebilirsiniz. Bu durumda Xbox Game Pass’e bir şans vermenizi öneriyorum. Ayrıca oyun haberleri bildirimlerini herkesten önce almak için bültenimize katılabilirsiniz.