Oyun Rehberleri

Sims 4 Başlangıç Rehberi

Sims 4 Başlangıç Rehberi

Sims 4, Electronic Arts tarafından yayınlanan bir yaşam simülasyonudur. Oyunda kendi oluşturduğunuz simin kontrolünü elinize alıyor ve hayatını nasıl sürdüreceğini şekillendiriyorsunuz. Sims 4 başlangıç rehberi ile siminizin hayatının tüm kontrolü sizin elinizde olacak. Siminizin ihtiyaçlarını gideriyor, eşyalarını satın alıyor, diğer insanlarla sosyalleşmesini sağlıyor ve mutlu bir hayat sürmesi için uğraşıyorsunuz. Oyuna yeni başlamayı düşünen oyuncular için bu rehber içerisinde oyunda bilmeniz gereken ana mekanikleri sizler için özetleyeceğiz. Böylece oyun hakkında bir fikir sahibi olabilir ve keyifle oynamaya başlayabilirsiniz.

Sims 4 Başlangıç Rehberi

Siminizi oluştururken giyeceği kıyafetleri, görünüşünü, yürüyüşünü keyfiniz nasıl istiyorsa ayarlamakta özgürsünüz. Bu seçeneklerin hiçbiri direkt olarak oynanış üzerinde bir etkiye sahip değil. Ancak burada yapacağınız bazı seçimler oyun üzerinde etkili oluyor. Bu seçenekleri teker teker inceleyelim.

Öncelikle siminiz için bir adet “Aspiration” seçmeniz gerekiyor. Bunlar siminizin basitçe hayat amacı. Yani siminizin hayattaki gayesi bunu başarmak. Bu amaçları tamamladığınızda ise siminiz bazı ödüller kazanıyor. Oyunda ilgili kategori aracılığıyla hangi aşamaları tamamlamanız gerektiğini görebilirsiniz. Oyundaki tüm hayat amaçları belirli aşamalara sahip, hepsini tamamladığınızda ise sim özelliği kazanıyorsunuz. Bu özellikler genellikle siminizin seçtiğiniz hayat amacı ile ilgili olan yeteneklerde daha başarılı olmasını sağlıyor.

Sim özellikleri demişken, sim yaratma aşamasında siminizin sahip olacağı 3 adet karakter özelliği seçmeniz gerekmekte. Burada seçeceğiniz özellikler siminizin karakterini, hareketlerini ve diğer simlere karşı olan davranışlarını değiştirmekte. Dilerseniz buradaki özellikler ile oyundaki en kötü simi de yaratabilirsiniz, en iyisini de. Tercih tamamen sizin nasıl bir sim ile oynamak istediğinize kalmış durumda.

Tercih etmeniz gereken bir diğer seçenek ise siminizin yaşı. Biz oyuna “Young Adult” seçeneği ile başlamanızı öneriyoruz. Bu seçenekle bir ebeveyne ihtiyaç duymadan yaşayabilecek kadar büyük, birçok yeteneği geliştirmeye vakit bulacak kadar küçük bir yaşta olacaksınız. Böylece yeteneklerinizi geliştirmeye odaklanabilir, ilişkiler kurabilir, kariyerinizde ilerleyebilirsiniz. Hepsini yapacak vaktiniz olacak. Ayrıca oyun hakkında bilgi edindikçe nasıl daha uzun süre genç kalabileceğinizi de öğrenebilirsiniz. Siminizin yaş atlaması ise doğum günü geldiğinde gerçekleşiyor. Doğum gününde pastanın üzerine tıklayarak yaş atlamayı tercih edebilirsiniz. Siminiz mumları üfledikten sonra bir sonraki büyüme aşamasına geçecektir.

Tüm bu seçeneklere karar verip bir adet sim oluşturduktan sonra oyuna başlayabilirsiniz. Oyunda siminizin sürekli olarak ilgilenmenizi gerektiren 6 adet ihtiyacı bulunuyor. Bunlar; Açlık, idrar, hijyen, enerji, eğlence ve sosyallik. Bu ihtiyaçlar azaldıkça siminiz mutsuz bir ruh haline bürünür. Hatta açlık gibi ihtiyaçların çok uzun süre düşük seviyede kalması siminizin ölmesi ile sonuçlanabilir. Oyunda sürekli olarak bu ihtiyaçlara göz atmalı ve siminizin gerekli ihtiyacı ile ilgilendiğinizden emin olmalısınız. Oyundaki hangi eylemin hangi ihtiyacı dolduracağı bilgisine, ihtiyaçların üzerine farenizi sürükleyerek görebilirsiniz. Ekranda hangi eylemlerin o ihtiyacı dolduracağı gözükecektir. Ayrıca az olan bir ihtiyacın üzerine tıklayarak oyunun otomatik olarak o ihtiyacı dolduracak bir eylemi siminize yaptırmasını sağlayabilirsiniz.

Siminizin ihtiyaçları ile ilgilenirken yavaş yavaş hayatını şekillendirmeye başlayabilirsiniz. Dilerseniz direkt olarak iş bulmasını ve para kazanmasını sağlayabilirsiniz. Ya da bir enstrüman, resim gibi yeteneklerde gelişmesini sağlayıp bu yetenekler aracılığıyla da para kazanabilirsiniz. Ya da zengin bir sim ile evlenip servetine çökebilirsiniz. Bu noktadan sonra tercih tamamen sizin keyfinize kalmış durumda. Sizlerle Sims 4 başlangıç rehberi içerisinde oyuna ilk başlangıcınızda bilmeniz gerekenleri anlattık. Daha fazla oyun rehberi için sitemizde yer alan rehberler kategorisine göz atabilirsiniz.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir