Oyun Rehberleri

Don’t Starve Together Kışın Nasıl Hayatta Kalınır

dont-starve-together-kisin-nasil-hayatta-kalinir.

Don’t starve içerisinde oyuncuların hayatta kalma yeteneklerini test edecek açlık, delilik gibi değerler, bolca yaratık bulunmakta. Ayrıca oyuncular için olduk zorlu meydan okumalar olan mevsim şartları da yer alıyor. Özellikle kışın hayatta kalabilmek Don’t Starve içerisinde oldukça zorlayıcı olabiliyor. Azalan yiyecek imkânı ve kışın zorlu soğuğu birçok oyuncunun hayatta kalma serüveninin sonu olabiliyor. Sizler için Don’t Starve Together kışın nasıl hayatta kalınır tüm detaylarıyla anlatacağız.

Don’t Starve Together Kışın Nasıl Hayatta Kalınır?

Kış mevsiminin zorlu şartlarında hayatta kalabilmek için yerleşiminizi nereye kurduğunuz oldukça önemli. Yerleşeceğiniz bölgeyi seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç unsur bulunmakta. En önemlisi ise yakındaki yiyecek imkânları. Yerleşiminizin yakınında ağaçların, taşların, çiçeklerin, böğürtlenlerin, tavşanların yani genel anlamda vahşi yaşamın bulunması hangi mevsim içerisinde olduğunuz fark etmeksizin önemli. Birkaç biyoma yakın olan bir bölgeye yerleşim kurmanız tüm bu malzemelere ulaşmanızı sağlayacaktır.

Hayatta kalmanız için önemli bir eşya Ice Box (Buzdolabı) olacaktır. Bu eşya ile yiyeceklerinizin çürümeden daha uzun süreler dayanmasını sağlayabilirsiniz. Tarlalarınızın bazılarının kışın ürün yetiştirmediğini ve böğürtlen ağaçlarının ise tekrar meyve vermeden oldukça uzun süreler geçirdiğini fark edeceksiniz. Bu sebeple yiyeceklerinizi depolayıp buzdolabında uzun süreler saklamanız kışın aç kalmamanızı sağlar.

Buzdolabınızı inşa ettikten sonra içerisini besleyici gıdalarla doldurmanız işinize yarayacaktır. Yerleşim yerinizin çevresine kuracağınız tavşan tuzakları, kuş tuzakları ile et depolayabilirsiniz. Ayrıca ekstra olarak kurutma rafları inşa ederek hem karnınızı doyuracak hem de deliliğinizi iyileştirecek kurutulmuş et elde edebilirsiniz.

İşin yiyecek kısmını hallettiğimize göre kendinizi nasıl ısıtacağınıza geçebiliriz. Thermal Stone isimli eşyayı yapması ve kullanması kolay ayrıca karakterinizi de donmaktan korur. Tek yapmanız gereken gece olduğunda ateşinizin yanına koyarak ısınmasını sağlamak. Parlak turuncu renge döndüğünde kullanıma hazırdır. Envanterinizde ısıtılmış bir Thermal Stone olduğu sürece keşiflerinizde donmamayı garantilemiş olursunuz. Her kullanımla birlikte yüzdesinin belirli bir kısmını kaybettiğinden dolayı birkaç tane yapıp kullanmadıklarınızı depolamak işinize yarayacaktır.

Isınmak adına bir diğer kullanabileceğiniz eşya ise Winter Hat. Kış için üretebileceğiniz diğer tüm eşyalar arasında Winter Hat en az malzeme isteyen ve en kolay olanı.  Bu da demek oluyor ki kışın soğuğu vurmadan önce bir tane yaparak hazırda tutabilirsiniz. Ayrıca koruma süresini uzatmak için ateşin yanında çıkarmanız işe yarayacaktır. Ateşin yanında ekstra ısınma sağlamayacağı için takmanızın bir anlamı yok.

Yemeklerinizi depoladınız, soğuğa da hazırsınız artık yapmanız gereken malzeme depolamak. Odun, taş, çubuk, altın, çakmak taşı, ot gibi malzemeleri depolamanız kışın hayatta kalmanızda oldukça önemli bir yere sahip. Böylece dilediğiniz gibi kamp ateşi, meşale, silah üretebilir ve kullanabilirsiniz. Kışın ağaçların ve otların üretimi yavaşlayacağı için bu malzemeleri bulmak adına yerleşiminizden uzaklaşmanız akıllıca olmayacaktır.

Kış mevsiminin gelmesiyle oyununuzdaki yaratıklarda da değişimler fark edeceksiniz. Tavşanlar beyaz bir kürkle kaplanacak, kış mevsimine özel kuşlar ve penguenler ortaya çıkacak, kırmızı tazılar maviye dönecek. Var olan yaratıklardaki değişimlerle birlikte yeni ve tehlikeli yaratıklar da ortaya çıkacak. Özellikle Deerclops isimli yolundaki her şeyi yok eden bossa dikkat etmelisiniz.

Sizler için Don’t Starve Together kışın nasıl hayatta kalınır sorusunun cevabını tüm detaylarıyla anlattık. Böylece artık kış mevsiminde hayatta kalmak sizin için zorlayıcı bir görev olmaktan çıkacaktır. Daha fazla oyun rehberi için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir