Teknoloji

Lossless Scaling ile Maksimum FPS Elde Edin! Peki, Lossles Scaling Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bütün oyunlarda AMD FSR teknolojisinin kullanılmasını sağlayan Lossless Scaling programı hakkında merak edilen soruları yanıtlıyoruz!
Lossless Scaling Nedir? Nasıl Kullanılır?

Oyunları yüksek FPS ile oynamak isteyenler Lossless Scaling uygulamasına bayılacak. Steam’de 2018 yılından beri bulunan bu uygulama, oyunculara daha akıcı bir deneyim sunmak için sürekli geliştiriliyor. Peki, Lossless Scaling nedir? Bu uygulama nasıl kullanılır? İşte merak edilen bütün soruların cevabı!

Lossless Scaling Nedir? Ne İşe Yarar?

Lossless Scaling, oyuncuların oyun deneyimini iyileştiren Frame Generation teknolojisinin bütün ekran kartlarında kullanılmasını sağlayan programdır. Pahalı oyun bilgisayarı satın almak için bütçesi yetmeyen oyuncular, bu uygulama sayesinde oyunları akıcı bir şekilde oynayabiliyor.

Steam platformunda yer alan bu program, oyuncular tarafından çok meşhur olan “FPS indir” meme’inin vücut bulmuş hali diyebiliriz. Uygulama ilk olarak 2018 yılında Steam’e eklendi ve eklendiği günden itibaren birçok güncelleme aldı.

Lossless Scaling Ne İşe Yarar?
Lossless Scaling Ne İşe Yarar?

Sürekli olarak güncellenen program içinde oyuncuların en optimize performansı alabileceği çeşitli ayarlar bulunuyor. Bu ayarları sahip oldukları ekran kartlarına göre etkinleştiren oyuncular oyunları daha yüksek FPS değerlerinde oynayabiliyor. Peki, Lossless Scaling nasıl kullanılır?

Lossless Scaling Nasıl Kullanılır?

Öncelikle bu programı kullanmanın oldukça basit olduğunu belirtmek istiyoruz. Programı çalıştırdıktan sonra oynayacağınız oyuna özel olarak ayarlar yapabiliyorsunuz. Oyuna özel ayar yapmak için;

  • İlk olarak oynamak istediğiniz oyuna girin ve ardından programı çalıştırın.
  • Programın sol alt tarafında bulunan “Ekle” butonuna tıklayın.
  • Başlık kısmına oyunun adını yazın ve tekrar “Ekle” butonuna tıklayın.
  • Sol menüden yazdığınız oyun adını seçin.
  • Ardından Ölçeklendirme Türü menüsünden geliştiricinin önerdiği gibi “AMD FSR” seçin.
  • Keskinliği 8 veya 9 olarak ayarlayın. Ayrıca hafifletilmiş modu açmanızı önermiyoruz. Çünkü görüntüde bozulmalara neden olabiliyor.
  • Programın sağ tarafında bulunan Kare Oluşturma ayarını LSFG 2.1 seçin.
  • Son olarak en sağ üstteki “Ölçekle” butonuna tıklayıp 5 saniye içinde oyuna geçin.

Bu işlemleri sırası ile uyguladığınız zaman program sorunsuz bir şekilde çalışacaktır. Ancak önemli bir hatırlatmak yapmak istiyoruz. Lossless Scaling programının düzgün çalışması için oyunu çerçevesiz pencereli modda açmanız gerekiyor.

Lossless Scaling Nasıl Kullanılır?
Lossless Scaling Nasıl Kullanılır?

Program gözle görülür düzeyde FPS artışı sağlıyor ancak gecikme yaşınmasına neden olabiliyor. Tabii geliştirici bunu da düşünmüş ve gecikmeleri en aza indirgemek için bir ayar eklemiş.

İlginizi Çekebilir: AMD FSR Destekleyen Oyunlar

Ölçekle butonuna tıklamadan önce “Yırtılmalara izin ver” ayarını etkinleştirerek gecikmeler önemli oranda azaltılıyor. Bu ayarı etkinleştirerek özellikle kötü optimize edilmiş MMORPG’lerde yüksek FPS değerlerine ulaşırken hem de gecikmeler en aza indirgenmiş olur.

Lossless Scaling Ban Sebebi mi?

Hayır, program herhangi bir şekilde oyun dosyalarına müdahale etmediği için ban sebebi değildir. Düşük FPS alınan çevrim içi oyunların tamamında rahatlıkla kullanılabilir.

Lossless Scaling Fiyatı Ne Kadar?

Programın Steam sayfasına bakıldığında fiyatının 3.50 USD olduğu görülüyor. Ancak biz bu içeriği hazırlarken bir indirim mevcuttu ve fiyatı 2.80 USD kadar düşmüştü.

Lossless Scaling Gerçekten İşe Yarıyor mu?

İlk başta herkes gibi acaba gerçekten işe yarıyor mu diye endişelerimiz vardı. Ancak programı kullandıktan sonra oyunlarda başarılı bir şekilde çalıştığını gördük. Özellikle AMD FSR destekleyen oyunlar üzerinde daha iyi çalıştığını söyleyebiliriz.

Sonuç

Bu yazımızda resmen FPS indirmeye imkân tanıyan Lossless Scaling programı hakkında merak edilen soruların yanıtlarını verdik. Yeni nesil bilgisayar toplamak için yeterli bütçeye sahip olmayan oyuncuların bu programdan hoşlanacağını düşünüyor. Sizce bu program oyunlarda yeterli FPS artışı sağlıyor mu? Cevaplarınızı yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir