Oyun Rehberleri

Stardew Valley Balıkçılık Rehberi [A’dan Z’ye] 2024

Stardew Valley Balıkçılık Rehberi

Stardew Valley balıkçılık rehberi ile oyunda yüksek kazanç elde edecek ve hangi oyunun nerede olduğunu kolaylıkla bulabileceksiniz. Eric Barone tarafından geliştirilen Stardew Valley’i oynayan oyuncuların birçoğu balıkçılıktan fazlasıyla keyif alıyorlar. Bu hazırlamış olduğumuz rehber ile oyunda yer alan birçok balığı rahatlıkla yakalayabilecek ve hangi balığın ne kadar kazandırdığı konusunda bilgi sahibi olabileceksiniz.

Stardew Valley Balıklar Nerede ve Nasıl Yakalanır?

Stardew Valley en iyi balıklar nerede yakalanır? Hangi balık ne kadar kazandırır? Bu rehberde aradığınız tüm soruların yanıtı bulabilecek ve aklınıza takılan soru işaretlerinden kolaylıkla kurtulabileceksiniz.

Stardew Vallay balıkçılık rehberi konusunda bilmeniz gereken en önemli şey kazançların oldukça yüksek olduğudur. Ayrıca Stardew Valley Hediyeleri hazırlamanız için gereken temel malzemelerde balıkçılık ile temin edilebilir.

Büyük Denizhıyarı

Stardew Valley oynarken okyanusta tutabileceğiniz en iyi balık türlerinden bir tanesi olan büyük denizhıyarı, sattığınız zaman oldukça yüksek gelir elde edebileceğiniz bir tür olmasının yanında bazı Pelikan Kasabası sakinleri içinde güzel bir hediyedir. İridyum kalitesinde yakalayacağınız büyük denizhıyarı 500 altına kadar kazanç sağlayabilir.

Stardew Valley: Büyük Denizhıyarı
Stardew Valley: Büyük Denizhıyarı

Stardew Valley büyük denizhıyarı yakalamak için okyanusun dibinde bulunan balıkçı mağazasının (Willy’nin Balık Malzemeleri) oraya gidin. Hava durumunun etki etmeyeceği bu türü yaz ve sonbahar aylarında saat 18:00 – 02:00 arasında kolaylıkla avlayabilirsiniz.

Kızılbalık

Kızılbalık, Stardew Valley balıkçılık rehberi içerisinde en kolay yakalanan balık türlerinden bir tanesidir. Sadece yaz mevsiminde yakalayabileceğiniz Kızılbalık herhangi bir hava durumu veya saat gereksinimi gerektirmez.

Stardew Valley: Kızılbalık
Stardew Valley: Kızılbalık

En düşük seviyede yakalayacağınız çeşitleri 1500 altın kazandırırken iridyum kalitesinde yakaladıklarınız 2400-3000 arasında altın kadar kazandırabilirler. Bu balığı yakalamak için Doğu İskelesi üzerinde olta atmanız gerekmektedir.

Kedibalığı

Oyunun en zor yakalanan ve en çok altın kazandıran balık türlerinden bir tanesi olan Kedibalığı sadece sonbahar, ilkbahar ve yaz aylarında yakalanabilir. Aynı zamanda yağmurlu havalarda ortaya çıkar. Oyunda size ait olan çiftlik bölgesinin güneybatı tarafında bulunan küçük gölette kolaylıkla bulunabilir.

Stardew Valley: Kedibalığı
Stardew Valley: Kedibalığı

Fenerbalığı

Stardew Valley balıkçılık rehberi konusunda önereceğimiz balıklar arasında Fenerbalığı tutması en zor balıklardan bir tanesidir. Orta kalite yakalayacağınız bir Fenerbalığı sizlere ortalama 1400 altın kazandırır. İridyum kalitesindeki Fenerbalığı ise 2000 altına yakın kazandırmaktadır.

Stardew Valley: Fenerbalığı
Stardew Valley: Fenerbalığı

Fenerbalığı yakalamak için Sonbahar mevsimini beklemeniz gerekmektedir. JojoMart marketin yakınında bulunan ahşap köprüden olta atarak yakalanabilir. Ayrıca balıkçılık seviyeniz 3 olmadan bu balığı yakalamanız mümkün değildir.

Balon Balığı

Stardew Valley: Balon Balığı
Stardew Valley: Balon Balığı

Stardew Valley’de bir diğer çok kazandıran balık ise Balon Balığı olarak bilinmektedir. Sahilde bulunan balıkçı dostumuz Willy’nin mağazası yanından tutulabilir. Balon balığı sadece yaz mevsimlerinde ve güneşli havalarda ortaya çıkan bir türdür. Ayrıca belirli saatler harici tutulamaz. Balon balığı tutmak için 12:00 – 16:00 arasında orada olmalı ve olta atmalısınız.

Lav Yılanbalığı

Stardew Valley: Lav Yılanbalığı
Stardew Valley: Lav Yılanbalığı

Stardew Valley balıkçılık rehberi içerisinde en az bilinen balık türlerinden bir tanesi olan Lav Yılanbalığı sadece madenin derinliklerinde tutulabilmektedir. Madenin 100.katında bulunan lavlar içerisinde tutulabilen Lav Yılanbalığı en kötü haliyle 700 altın kazandırırken en iyi haliyle 2100 altın kazandırır. Aynı zamanda bu balığı yakalayabilmeniz için balıkçılık seviyenizin 7 olması gerekiyor.

İri Ağızlı Levrek

Oyunun erken aşamasında tutmanız gereken balıklardan bir tanesidir. Acemi balıkçılar için oldukça güzel kazanç getirisi mevcuttur. Standart boyutlara sahip bir iri ağızlı levrek 100 altın kadar kazandırırken seri bir şekilde tutulabilir. Eğer yüksek iridyum seviyesine sahip bir iri ağızlı levrek yakalarsanız ekstra para olarak size geri dönecektir.

Stardew Valley: İri Ağızlı Levrek
Stardew Valley: İri Ağızlı Levrek

Seri şekilde tutulduğu için oyun başında balıkçılık seviyenizi yükseltmeniz için oldukça idealken ekstra para kazandırması ise size bonus olur. Süslü Yapay Yem ile tutarsanız daha hızlı gelirler. Dağ Gölü bölgesinde tutulurlar ve tüm mevsimlerde 06:00 – 19:00 arasında ortaya çıkarlar.

Ahtapot

Stardew Valley balıkçılık rehberi içerisinde en ilginç balıklardan bir tanesi de okyanusta bulunan ahtapotlardır. Okyanusta Willy’nin mağazasının yanında tutabileceğiniz gibi aynı zamanda ahtapotlar Willy’nin en sevdiği hediyedir.

Stardew Valley: Ahtapot
Stardew Valley: Ahtapot

Sadece yaz mevsiminde ortaya çıkan ve sabah 06:00 ve öğlen 13:00 arasında tutulabilen ahtapotların piyasa değeri de oldukça yüksektir. Bir diğer detay ise sadece yağmurlu havalarda ortaya çıkmalarıdır.

Efsane

Stardew Valley balıkçılık rehberi içerisinde en epik balıktan bahsedeceğiz sizlere. Adının “Efsane” koyulduğu bu balık türü aynı zamanda Stardew Valley oyununun en değerli ve pahalı balığı konumundadır. Yakalaması oldukça zor olup nadiren rastlanmaktadır. Sadece ilkbahar ayında ortaya çıkan efsane balığını tutmak için yağmurlu havalarda şansınızı denemelisiniz.

Stardew Valley: Efsane Balığı
Stardew Valley: Efsane Balığı

Dağ Gölü’nün yakınında bulunan batan kerestenin etrafında bulunabilir. En düşük kalitedeki efsane balığı 5000 altına satılırken iridyum kalitedeki efsane balığı 10000 altına kadar satılabilir.

Mersinbalığı

Mersinbalığı mevsim olarak sadece yaz ve kış mevsimlerinde tutulabilmektedir. Stardew Valley balıkları arasında tutulması en kolay balık türünden biridir. Mersinbalığı’nın en küçük kalitedeki hali 200 altın verir. İridyum mersinbalığı ise 400 altın vermektedir.

Stardew Valley: Mersin Balığı
Stardew Valley: Mersin Balığı

Sabah saat 06:00 ile akşam 19.00 arasında hava durumu fark etmeksizin tutulabilir. Mersinbalığı tutmak için Dağ Gölü’ne gidebilirsiniz. Dağ gölü mekan olarak sizlere “Mersinbalığı ve Efsane” balıklarını hızlı bir şekilde tutabilme imkanı sunar.

Sonuç

Stardew Valley balıkçılık rehberi konusunun sonuna geldik. Bu rehberde oyunda balıkçılık ile nasıl para kazanabileceğiniz, hangi balığın ne kadara satılabildiği ve nerelerde bulunduğu gibi konulara yer verdik. Bol eğlenceli Valley’ler!

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

FM 22 Dengeli Taktik (4-2-3-1)
Oyun Rehberleri

FM 22 Dengeli Taktik (4-2-3-1)

Football Manager 2022 mekaniklerine düzgün olarak tasarlanmış taktikler bir çok oyuncu tarafından araştırılmaktadır. Bazı oyuncular agresif oyun düzenini ve mentalitesinde oynarken bazı ise daha dengeli oynayarak kariyerlerinde ilerlemeye çalışmaktadır. Oyunu
Grounded En İyi 4 Silah Listesi
Oyun Rehberleri

Grounded En İyi 4 Silah Listesi

Grounded erken erişim sürecini tamamlayarak tam sürüme geçiş tapyı. Oyunun tam sürümüyle birlikte çok fazla değişiklik oyuna eklendi. Grounded'ın tam sürümü oyuncuların keşfedebileceği yeniliklerle dolu diyebiliriz. Özellikle oyundaki silahlar için

Kaydır Gelsin!

metin2 baslangic rehberi guncel 2021 min

Metin2 Başlangıç Rehberi Güncel 2023

2000 ve 2012 arasında popüler olan Metin2, eskisi kadar çok olmasa da hala büyük bir oyuncu kitlesine sahip. Hepimiz, eskiden ya Metin2 ya da Knight Online oynamışızdır. Geçtiğimiz günlerde sizler
Logitech C920 incelemesi

Logitech C920 İncelemesi

Logitech tarafından üretilen ve birçok yayıncının aktif olarak kullandığı fiyat performans canavarı olan Logitech C920 incelemesi ile karşınızdayız. Piyasaya çıktığı ilk günden günümüze kadar bir çok kere aktif olarak satış
Rainbow Six Extraction Sistem Gereksinimleri

Rainbow Six Extraction Sistem Gereksinimleri

Ubisoft tarafından geliştirilen Rainbow Six Extraction oyunculara Left 4 Dead tarzı bir oyun deneyimi sunacak. Lakin bunu yaparken Rainbow Six tarzından da ödün verilmeyecek. Ayrıca Rainbow Six Extraction sistem gereksinimleri
Minecraft Köy Seedleri

Minecraft Köy Seedleri

Minecraft oynamak için oluşturulan her bir dünya kendi seed numarasına sahiptir. Minecraft dünyaları tamamen rastgele olarak oluşturulduğu için her yeni oyunda farklı bir seed hazırlanır. Oyuncular dilerse bu seedleri kendileri
Dark-Souls-3-Greirat-Gorevleri-Rehberi

Dark Souls 3 Greirat Görevleri Rehberi

Dark Souls 3 içerisinde birçok yararlı NPC yer almakta. NPC’ ler ile farklı görevleri ve gereksinimleri tamamlayarak oyun içerisinde daha değerli eşyalara sahip olma imkânına sahipsiniz. Greirat, Firelink Shrine’ ın
Elden Ring Zehirli Bataklık Geleneğini Koruyor

Elden Ring Zehirli Bataklık Geleneğini Koruyor

Elden Ring, 25 Şubat tarihinde çıkacak From Software’ in yeni açık dünya, macera oyunu. Yapımcı daha önce çıkardığı Souls serisinin zorluğu ile tanınıyor. Oyun serisi meşhur zorluğuyla yeni bir alt
Valorant Profesyonel Oyuncu Crosshair Kodları

Valorant Profesyonel Oyuncu Crosshair Kodları

Riot Games tarafından geliştirilmiş en popüler FPS oyunu Valorant, oyunculara çok farklı tiplerde crosshair yapma imkanı sağlıyor. Şimdiye kadar kendinize özgü crosshair hazırlamadıysanız Valorant profesyonel oyuncu crosshair kodları arasından sevdiklerinizi
Lost Ark Ability Stone Rehberi

Lost Ark Ability Stone Rehberi

Ability Stone’ lar, Lost Ark içerisinde karakter ve eşya diziliminiz üzerinde büyük öneme sahipler. Oyunda 50 seviyeye ulaşıp, Chaos Dungeon ve Guardian Raid temizlemeye başladıktan sonra ödül olarak Ability Stone

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir