Oyun Haberleri

2021 Twitch Abonelik Fiyatları Değişiyor!

2021 Twitch Abonelik Fiyatları Değişiyor!

Twitch ilk başta yalnızca oyun yayınlarının yapıldığı bir platform olarak karşımıza çıkmıştı. Şimdilerde ise oyun harici bir çok farklı içeriğin canlı olarak yayınlandığı oldukça kaliteli bir yayın platformu haline geldi. Yayıncılar istedikleri zaman açtıkları yayınlar ile seyircilere keyifli anlar yaşatabiliyor. Yayıncılar Twitch üzerinden para kazanabiliyorlar. Bunu bir meslek haline getiren yayıncılar şu zamana kadar abonelik başına vergiler çıktığı zaman ortalama 2-2.5 dolar arası bir miktar kazanıyordu. 20 Mayıs tarihinden itibaren 2021 Twitch abonelik fiyatları 9,90 TL olarak değişiyor.

2021 Twitch Abonelik Fiyatları Düştü!

Gençler tarafından en çok izlenen ve en kaliteli yayın platformu şüphesiz Twitch’dir. Hemen hemen her kategoride birbirinden farklı içerikler üreten yayıncılar bulunuyor. Yayıncılar yayınlarını yaparken hem gelir elde edebiliyor hem de izleyicilerini eğlendiriyor. Lakin şu zamana kadar özellikle ülkemizde Twitch abonelik fiyatları oldukça yüksekti. Bunun nedeni ise malesef dolar kuru. Şimdiye kadar seyirciler desteklemek istediği yayıncılara 40 TL (5 dolar) karşılığında abone olabiliyordu.

Amazon Prime avantajları sayesinde Twitch üzerinden ayda 1 yayıncıya 8 TL karşılığında abone olunabiliyordu. Tabi Twitch Prime ile yayıncılara abone olduğunuzda siz 8 TL ödüyordunuz lakin yayıncılara 5 dolar üzerinden ücret ödemesi yapılıyordu. 20 Mayıs 2021 tarihinden itibaren bu durum değişiyor. Twitch bütün abonelik ücretleri 9,90 TL olarak değiştirecek. İzleyiciler dilerse Amazon Prime ayrıcalıklarından faydalanarak da abone olmaya devam edebilecek.

2021 Twitch abonelik fiyatları değişikliği sonrasında yayıncıların kazançları da abonelik başına 10 TL üzerinden hesaplanacak. Bu durum yayıncılar açısından olumsuz olsa da izleyiciler açısından oldukça iyi bir durum. Tabi bu noktada yayıncıların sürümden kazanç elde edebileceklerini de hatırlatmak gerekiyor. Artık abonelikler Türkiye şartlarına uygun bir hale getirildiği için daha fazla insan abone olarak yayınları izleyip abone ayrıcalıklarından faydalanabilecekler. Örneğin yayıncıların yalnızca abonelere özel yaptığı çekilişler ve etkinliklere katılım Twitch’in abonelik fiyatı değişikliği hamlesinden sonra oldukça artacaktır.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir