Oyun Rehberleri

Rimworld Başlangıç Rehberi

Rimworld Başlangıç Rehberi

Rimworld, oldukça eğlenceli, stratejik açıdan zengin, karakterlerinizin arasındaki ilişkiye ve ihtiyaçlarına odaklandığınız, bilim kurgu koloni yönetme simülasyonudur. Rimworld içerisinde birçok çılgın olay gerçekleşebilir ve kesinlikle öğrenmesi kolau bir oyun değildir. Sizlerle Rimworld başlangıç rehberi oyundaki ilk saatlerinizi oldukça kolaylaştıracak tavsiyeler paylaşacağız. Böylece oyundan maksimum keyfi alabilirsiniz.

Rimworld Başlangıç Rehberi

Oyunu öğrenme aşamasında varsayılan senaryo olan Crashlanded’ i seçebilirsiniz. Zorluk seviyesi olarak Rough ya da daha düşük bir seviyeyi tercih edebilirsiniz. Hikaye anlatıcısı olarak, eğer bu tarz oyunlara aşinaysanız ve biraz meydan okuma arıyorsanız Cassandra Classic’ i, eğer daha kolay bir oyun deneyimi peşindeyseniz Phoebe Chillax’ i seçebilirsiniz.

Oyun dünyanız oluştuktan sonra, orman iklimine sahip, tepelik bir bölgeyi seçebilirsiniz. Böylece büyüme sezonlarınız bol olacak ve problemlerden kaçmak için saklanabilecek bir bölgeye sahip olacaksınız. Son olarak kolonistlerinizi, her biri ya şiddete ya da işçiliğe girmeye istekli olana kadar yenilemeye devam etmelisiniz.

Kolonistlerinizin kaçış tüplerinden çıkmasına ve kusmasına izin verin. Sonrasında “Spacebar” tuşuna basarak oyunu durdurabilirsiniz. Bu oyunda durdurma seçeneği en iyi dostunuz olacak. Erkenden ve sık sık oyunu durdurmayı unutmayın.

Oyunda üç adet oyun hızı bulunuyor. Otomatik olarak klavyenin 1, 2 ve 3 tuşlarına atanmış durumdalar. İkinci hız günleri hızlıca geçirmenizi sağlarken, üçüncü hız geceleri atlatmanızda yardımcı olacak. Savaş anlarında ise oyununuz birinci hıza kitlenmiş olacak.

Koloninizdeki insanlarınıza tek tek ne yapacaklarını söyleme imkânınız olsa da bunu yapmak savaş dışında vakit kaybı olacaktır. Önceliklerinizi belirleyin ve genel emirler verin. Sonrasında bırakın oyun kendi halinde aksın.

Oyunda koloninizin yapmasını istediğiniz şeyleri belirlemek için “Work” olarak isimlendirilen menüyü kullanabilirsiniz. Burada koloninizin yapabileceği şeyleri, en önemlileri solda ve daha az önemlileri sağda olacak şekilde görebilirsiniz. Ayrıca bir tik işareti ile koloninizin yapabileceği şeyler işaretlenmiş olacaktır.

Bu ekran iki moda sahip, genel olarak kullanmak isteyeceğiniz mod ise “Manual” olacaktır. Bu mod herkesin yapacağı görevleri teker teker ayarlamanıza imkân tanıyor. Buradan koloninizde yaşayanların yeteneklerine göre yapacağı işleri ayarlayabilirsiniz. En iyi doktor, müdür ve aşçınızı belirleyip görevlerini verin.

Siz değerli takipçilerimizle Rimworld başlangıç rehberi içerisinde oyuna genel hatlarıyla bir bakış yaptık. Rimworld içerisinde eğlenmenin en iyi yolu, denemek ve kaybetmekten geçiyor. Tüm bilgileri vererek oyunun büyüsünü kaçırmak istemiyoruz. Oyundan en iyi keyfi almak için, oynamalı ve kendiniz deneyimleyerek öğrenmelisiniz. Oldukça düşük sistem gereksinimine sahip bu oyunda oldukça keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Kaydır Gelsin!

Logitech ve Tencent Bulut Tabanlı El Konsolu Geliştiriyor!

Logitech ve Tencent Bulut Tabanlı El Konsolu Geliştiriyor!

Logitech ve Tencent güçlerini birleştirip Steam Deck'e rakip yeni bir el konsolu geliştiriyor. Logitech ve Tencent bulut tabanlı el konsolu geliştirirken oyun dünyasının geleceği olarak görülen sistemleri de içerisinde barındacak.
Rammus53 Nerede Yayın Yapıyor?

Rammus53 Nerede Yayın Yapıyor?

Sıkı bir Rammus53 izleyicisi olun veya olmayın kendisinin eğlenceli yayınlar yaptığı bir gerçektir. Yıllarca Twitch platformunda açtığı yayınlarla herkesi eğlendiren Rammus53 ban yemişti. Neredeyse 4 ay önce yediği ban süresi
Stardew Valley Silo Yapımı

Stardew Valley Silo Yapımı

Stardew Valley silo binasında çiftliğinizdeki samanları depolayabilirsiniz. Bu kullanışlı saklama binasını marangoz dükkanındaki Robin'den satın alabilirsiniz. Daha sonra iki günlük kısa beklemenin ardından bu binada çimenlerden elde edeceğiniz 240 samanı
Assassin’s Creed Odyssey Game Pass'e Geldi

Assassin’s Creed Odyssey Game Pass’e Geldi

Assassin’s Creed oyunları Ubisoft tarafından geliştirilen en başarılı oyunlar listesinde yer alıyor. Çıktığı her döneme damgasını vuran yenilikleri içerisinde barındırması oyuncuların beğenisini topluyor. Geçtiğimiz günlerde ise serinin sevilen oyunu Assassin’s
BF2042 Başlangıç Rehberi

Battlefield 2042 Başlangıç Rehberi

Serinin en son çıkan oyunu olan Battlefield 2042 birçok farklı yenilik ve değişiklikler ile oyuncuların karşısına çıktı. Serinin eski oyuncuları oyunun yenilenen tüm özelliklerini deneyerek en iyi olanlarını bulmak için
FM 2023 Personel Arkaplan Paketi

FM 2023 Personel Arkaplan Paketi

Football Manager'in orijinal arkaplanından sıkıldıysanız özenle seçilmiş arkaplanlardan oluşan mod paketlerini deneyebilirsiniz. FM 2023 personel arkaplan paketi ile dünya futbolunun en tanındık isimlerini oyunun arkaplanı olarak ayarlayabilirsiniz. FM 2023 Personel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir