Oyun Rehberleri

Age of Empires 4 Başlangıç Rehberi

Age-Of-Empires-4-baslangic-rehberi

Age of Empires 4 hepimizin çocukluk yıllarında oynamış olduğu Age of Empires serisinin en son çıkardığı oyundur. Seri uzun yıllar sonrasında yeni oyununu çıkardı ve strateji severlerin beğenisini kazandı. Sizler için derlediğimiz Age of Empires 4 başlangıç rehberi daha önce oynamış kişilerin tekrar oyuna alışmasına, yeni başlayanların oyunu anlamasına yardımcı olacaktır.

Age of Empires 4 Başlangıç Rehberi

Oyunda belgesel şeklinde videolarla desteklenmiş tarihi olayları anlatan bir hikâye modu yer almakta. Bu modda hem anlatılan olayların içerisinde yer alarak tarihi ve savaşları hissedebilir hem de oyunun mekanikleri hakkında bir ön fikir sahibi olabilirsiniz. Yeni oyuncuların oyunun çok oyunculu kısmına geçmeden önce burayı tamamlamaları oyunu daha hızlı öğrenmelerinde yardımcı olacaktır.

Oyunda birbirinden farklı mekaniklere sahip 8 adet medeniyet yer almakta. Bazı medeniyetlerin kendine özel yetenekleri bulunmakta. Örneğin Moğollar yerleşim yerlerini istedikleri zaman haritanın herhangi bir yerine taşıyarak göç edebilirler. Ancak oyunun başlangıç aşamasındaki oyuncular için bu mekanikler oldukça karmaşık olacaktır. Başlangıç aşamasında oyundaki en basit medeniyet olan İngilizler öne çıkmaktadır.  Özellikle yeni başlayan oyuncular için İngilizler fazlaca savunma seçeneğine sahip. Köylüler ok atabilmekte ve şehir merkezi iki kat fazla ok ateşlemekte. Ayrıca askeri birimler savunma binalarının yakınındayken daha hızlı saldırı yapabilirler.

Age of Empires 4 oyun başlangıcında bir kâşife ve 6 adet köylüye sahip olacaksınız. Bu aşamada ilk yapmanız gerekenler köylüleri şehir merkezinize yakın olan koyunu kesmeye gönderdikten sonra kâşifinizle haritadaki diğer oyuncuların yerini tespit etmek. Aynı zamanda şehir merkezinizden yeni köylüler de çıkartmanız gerekiyor. Oyunun bu aşamasında tek yapmanız gereken bir sonraki çağa geçmek için gerekli olan 400 et ve 200 altını hızlıca toplamak. İlk çağda kâşifinizle haritayı gezerken bulduğunuz koyunları hızlı bir et kaynağı elde etmek için şehir merkezinize gönderebilirsiniz.

Oyunda çağ atlarken seçtiğiniz medeniyete göre değişen iki farklı binadan birini seçmeniz gerekmekte. Her binanın kendine özel sağladığı faydalar bulunmakta. Oynadığınız medeniyete ve karşınızdaki rakiplere göre ihtiyacınız olan binayı seçebilirsiniz. Oyundaki odun, altın ve et gibi malzemeleri depolamak için de yapılar inşa etmeniz gerekmekte. Bu yapıları malzemelerin bol olduğu bölgelere yakın yerlere kurarak köylülerinizin yürümekle vakit kaybetmesini engellemiş olursunuz. Oyunun ikinci çağında köylü çıkartmaya devam ederken evler ve malzeme binalarını kurarak ekonominizi büyütmeniz ve bir sonraki çağa geçmeniz gerekmekte. Bazı oyuncular hızlıca saldırıya geçme taktikleri uygulayabileceğinden küçük savunma birimleri de bulundurmanız faydalı olacaktır.

Oyunun ilerleyen safhalarında ekonominizi ve şehrinizi büyütecek, evler yaparak nüfusunuzu artıracak, şehrinizdeki binaların geliştirmelerini tamamlayacak ve askeri ordunuzu kurarak rakiplerinize saldırıya geçeceksiniz. Oyunda tecrübe kazandıkça medeniyetlerin avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi sahibi olabilir, oyun tarzınıza uygun olan medeniyeti ve oyun taktiğini seçebilirsiniz.

Hazırladığımız Age of Empires 4 başlangıç rehberi oyuna ilk defa giriş yapacak oyuncuların oyunu biraz daha anlamasına yardımcı olacaktır. Bahsettiğimiz tavsiyeleri uygulayarak siz de medeniyetinizi büyütebilir ve karşınızdaki rakipleri yok edebilirsiniz. Bunun gibi oyun rehberleri içerikleri için sitemizi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Paylaşımlar:
Konsey'in Benzer İçerikleri
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir