Ekipmanlar

Cooler Master SK622 Klavye İncelemesi

Cooler Master SK622 Beyaz Model

Minimalist tasarım arayanlar için Cooler Master SK622 klavye, mekanik tuşları, RGB aydınlatması ve bluetooth bağlantısı ile öne çıkıyor. TKL model klavyelerin bile yanında büyük durduğu SK622, Cooler Master firmasının da söylediği gibi “%60 klavye” boyutunda. Sadece önemli tuşların yer aldığı klavyede numlock tuşları bulunmamakla birlikte home ve end gibi bölümleri fn tuş kombinasyonu yardımı ile kullanılabilmekte. Ağırlık olarak ise kablosuz şekilde 446g.

Klavyenin tasarımını genel olarak incelediğimizde lineer mekanik ve düşük profile sahip tuşların özel kesim alüminyum üzerine yerleştirildiğini görmekteyiz. Her ne kadar düşük profil tuş desek de güzel bir basım hissi veren tuşların ortası hafif çukurlu yapılarak parmaklarımızın tam oturması hedeflenmiş. Bu sayede aldığımız yazım hissinin de arttırılması sağlanmış. Ek olarak bir bilek desteği çıkmasını bekleyebilirsiniz fakat Cooler Master SK622 Klavye modelinde herhangi bir bilek desteği bulunmamakta. Bu da uzun süreli yazı yazacak ya da oyun oynayacak kişiler için eksi bir yön olarak görülebilir.

Cooler Master SK622
Cooler Master SK622

Işıklandırmaya geldiğimizde gerek klavyenin üzerinden değiştirilebilen, gerek MasterPlus+ programı üzerinden ayarlayabildiğimiz farklı çeşitlerde aydınlatmalar görmekteyiz. Tuş aydınlatmalarına ek olarak klavyenin etrafını saran şerit led de klavyenin tasarımını öne çıkaran başka bir önemli detay olarak karşımıza çıkmakta.

Klavyenin bağlantılarına baktığımız zaman bluetooth 4.0 ve kablolu bağlantı görmekteyiz. Bluetooth diyince aklınıza acaba gecikme olur mu sorusu gelebilir. Fakat kullanıma baktığımızda ortalama klavye uzaklık mesafesinden neredeyse hiç gecikmeksizin kullanılabildiği birçok inceleme videosunda görülebilmekte. Aynı zamanda sahip olduğu 3 bluetooth kanalı ile aynı anda 3 farklı cihaza bağlantı yapabilmekte. Şarj konusuna gelecek olursak da 4000mAh (2000 x 2) bataryaya sahip olan SK622 kablosu üzerinden hızlı bir şekilde şarj olabilmekte ve uzun süre kablosuz kullanım vaad etmekte.

Cooler Master SK622 RGB
Cooler Master SK622 RGB

Başka bir eksi yön diyebileceğimiz şey ise klavyemizin İngilizce olması. Yani SK622 üzerinde Türkçe karakter bulunmamakta. Oyun için alacak olan kullanıcılar için daha az önem teşkil edebilecek olsa da daha çok yazı yazacak kullanıcılar için önemli bir detay olduğunu düşünüyoruz.

Son olarak klavyenin fiyatına baktığımızda yaklaşık 1200 Türk Lirası gibi bir ücret karşımıza çıkmakta.

Paylaşımlar:
Konsey'in Benzer İçerikleri
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir