Oyun Rehberleri

Lost Ark Gunslinger Class Rehberi

Lost Ark Gunslinger Class Rehberi

Sizler için hazırladığımız Lost Ark Gunslinger Class rehberi içerisinde sınıfın oyun tarzını paylaşacağız. Ayrıca sınıfın güçlü ve zayıf yönlerini, seviye kasarken kullanacağınız yetenekleri, oyun sonu içeriklerindeki rolünü tartışacak, sınıfa tam anlamıyla hâkim olmanızda yardımcı olacağız. Böylece Lost Ark sunucunuzdaki en iyi Gunslinger oyuncularından birisi olabilirsiniz.

Lost Ark Gunslinger Class Rehberi

Lost Ark Gunslinger sınıfı Gunner sınıfının bir alt sınıfıdır. 3 adet silah kuşanmaktadır. Bunlar; ikili tabanca, pompalı ve tüfek. Gunslinger sınıfı hibrit dps türünde bir sınıftır. Yani hem menzilli olarak hem de yakın mesafeden hasar verebilirler. İmza yeteneği olarak Gunslinger sınıfı diğer sınıflardan farklı bir mekaniğe sahip. Diğer sınıflar gibi bir yetenek kullanmak yerine Gunslinger sınıfı istediği zaman silahını değiştirebilme imkânına sahip. Savaşlarda direkt olarak istediği zaman kullandığı silahını değiştirebilir. Savaşın gidişatına göre Gunslinger sınıfı oyuncuları istediği silaha geçiş yapabilirler.

İkili tabanca silahı çoğunlukla düşmana saldıranların kritiğini arttıran debuff için kullanılmaktadır. Ayrıca kullanıcının hareket ve saldırı hızını da arttırabilmektedir. Ek olarak ikili tekli silahındaki birçok yetenek yüksek mobilite sağlamaktadır. Pompalı çoğunlukla yakın mesafeden hasar vermek için tercih edilmektedir. Benzer mantıkta tüfek ise uzak mesafelerden hasar vermek için kullanılmaktadır.

Sınıfta seçilen Engravin’ e göre iki farklı oynanış tarzı bulunmaktadır. Bunlar;

  • Peacemaker: Tabancalar için saldırı hızını, pompalı için kritik hasarını, tüfek için hasarı arttırır. Ayrıca tüfeğin düşük can değerine sahip rakiplere verdiği hasar da artar.
  • Time to Hunt: Sadece tüfek ve tabanca yetenekleri kullanılabilir. Ancak kritik şansları artar.

İki Engraving tercihi de oyun sonu içeriklerinde etkili olmaktadır. Genellikle daha az hasar sağladığı için Time to Hunt çok fazla tercih edilmemektedir. Ayrıca silahları değiştirmek ve bekleme sürelerini ayarlamak bu sınıfla oynamanın eğlenceli tarafıdır. Yine de daha basit bir oynanış arıyorsanız, Time to Hunt kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Oyun İçeriklerindeki Rolü

Lost Ark Gunslinger sınıfı oyun içeriklerinde tamamen DPS amacıyla kullanılmaktadır. Oyun içeriklerinde bossun canını azaltmakla ve kritiği arttıran debuff’ ı sürekli olarak bossa uygulamakla görevlidirler. PVP içeriklerinde ise uygulayabildiği hasardan dolayı oldukça tehlikeli düşmanlardır.

Gunslinger sınıfının güçlü yönleri şu şekilde;

  • Yüksek hasar
  • Tabanca yetenekleri ile yüksek mobilite
  • Takımına kritik arttırma sağlar

Sınıfın zayıf yönleri ise şu şekilde;

  • Düşük can havuzu
  • Tüm silahları ve yetenekleri öğrenmek zorlayıcı olabilir

Yetenekleri

Aşağıda Lost Ark Gunslinger sınıfı için oyun içerisinde bulunan tüm yetenekleri, açıldığı seviyeleri ve açıklamalarını görebilirsiniz.

gunslinger at02 grenade 2

AT02 Grenade: 10 metre içerisindeki hedef konuma el bombası fırlatarak 135 hasar verirsiniz. Yetenek 10. seviyede açılır ve 6 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger hour of judgment

Hour of Judgment: Koni şeklinde bir alanda 3 mermi ateşler. Her mermi toplam 525.2 hasar olmak üzere 171 hasar verir. Mermi parçaları isabet eden hedefin arkasına dağılır ve her parça 42 hasar verir. Yetenek 10. seviyede açılır ve 30 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger meteor stream

Meteor Stream: Havaya yaylım atışı yapın, ardından hedef konuma çarpmaları için kontrol edin, 445 hasar verin ve düşmanları havaya fırlatın. Yetenek 10. seviyede açılır ve 20 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger plasma bullet

Plasma Bullet: Sürekli olarak 20 hasar verirken düşük hızda hareket eden bir plazma mermisini ateşlersiniz. Yetenek 10. seviyede açılır ve 8 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger quick step

Quick Step: 6 metre ileri kayar ve silahınızı ateşleyerek 155 hasar verirsiniz. Yetenek 10. seviyede açılır ve 10 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger sometsault shot

Somersault Shot: 139 hasar vererek tabancanızı ateşlerken 10 metre ileriye doğru takla atın. Yetenek 10. seviyede açılır ve 9 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger spiral flame

Spiral Flame: Güçlü bir alev mermisi ateşler ve 682 [Fire] hasarı vererek düşmanları havaya fırlatır. Zeminde 2,4 saniye boyunca her 0,8 saniyede bir 56 [Fire] hasarı veren ateş bırakır. Yetenek 10. seviyede açılır ve 27 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger spiral tracker

Spiral Tracker: Dönen bir tabancayı 10 metre içindeki hedef yere fırlatır ve 15 vuruşta 233.0’a kadar hasar verir. Yetenek 10. seviyede açılır ve 8 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger equilibrium 1

Equilibrium: Tabancanızı geniş bir alanda ateşleyerek 454.6’ya kadar hasar verirsiniz. Yetenek 12. seviyede açılır ve 16 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger shotgun rapid fire

Shotgun Rapid Fire: Pompalınızı 3 kez ateşleyerek 274, 274 ve 365 hasar verin. Yetenek 14. seviyede açılır ve 36 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger catastrophe

Catastrophe: Hedef yere bir mayın atar ve onu patlatır, 709 hasar verir ve düşmanları havaya fırlatır. Yetenek 16. seviyede açılır ve 24 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger death fire

Death Fire: 2,9 saniye boyunca yaylım ateşi yapar ve rakiplere 9 saldırıda 428,6 hasar verir. Geriye doğru atlarken bir el bombası atmak için mükemmel bölgede yetenek tuşunu bırakın, 238 hasar verin ve düşmanları havaya fırlatın. Yetenek 18. seviyede açılır ve 24 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger last request

Last Request: Güçlü bir patlayıcı mermi ateşler, 780 hasar verir ve düşmanları havaya fırlatır. Yetenek 20. seviyede açılır ve 36 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger perfect shot

Perfect Shot: 274 hasar vermek için yüksek hızlı, büyük kalibreli bir mermi ateşler. 1099 hasar vermek ve düşmanları geri savurmak için mükemmel bölgede yetenek tuşunu bırakın. Yetenek 20. seviyede açılır ve 30 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger dexterous shot

Dexterous Shot: Kayarken 6 metre ilerleyin ve silahınızı ateşleyerek yakındaki düşmanlara 81.9 hasar verin. Bu yetenek ard arda 2 kez kullanılabilir. Yetenek 22. seviyede açılır ve 6 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger peacekeeper

Peacekeeper: 62 hasar vererek tabancayı öne doğru ateşler. Kombo tuşuna basarak aniden 93 hasar verir. Ek bir kombinasyon girilirse, karakter 31 hasar vermek için tekmeler atar ve ardından toplam 127.0 hasar vermek için tabancayı hızlı bir şekilde ateşler. Kombo sırasında yönünüzü değiştirebilirsiniz ve ilk tabanca atışı karakterinize karşı saldırı imkânı tanır. Yetenek 26. seviyede açılır ve 12 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger dual buckshot

Dual Buckshot: Pompalınızı 2 kez ateşleyin, 285 ve 285 hasar verin. Bu saldırıyı başka bir saldırı takip ederse, karakter silahı yeniden yüklemek ve tekrar ateşlemek için döndürerek 572 hasar verir. Yetenek 28. seviyede açılır ve 30 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger focused shot

Focused Shot: Her atış 315 hasar verecek şekilde tüfeği 2 kez ateşler. Düşmanın hareket hızı 2 saniye boyunca %80 azalır. Ardından, 631 hasar vermek ve düşmanları yere düşürmek için yüksek kalibreli bir mermi ateşleyin. Yetenek 32. seviyede açılır ve 27 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger bullet rain

Bullet Rain: Toplam 637,8 hasar vermek için silahı 2 saniye boyunca ateşler. Yetenek 36. seviyede açılır ve 22 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger sharpshooter

Sharpshooter: 1493 hasar vermek için her eldeki pompalıları 7 kez ileri doğru ateşler. Bu yetenek silah değiştirerek iptal edilebilir. Yetenek 40. seviyede açılır ve 30 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger target down 1

Target Down: 3 mermiyle keskin nişancı pozisyonuna girer. Her saldırı, toplam 4881,498.8 hasar veren hedeflenmiş bir atıştır. Hedeflenme süresi 2,5 saniyeye kadar sürer. Yetenek 50. seviyede açılır ve 36 saniye bekleme süresine sahiptir.

gunslinger eye of twilight

Eye of Twilight: Geriye dönüp menzildeki en yakın düşmanı düello hedefi olarak işaretler. Hedefe Eye of Twilight debuff’ ı uygulanır. 3,5 saniye boyunca hareket hızı %80 ve saldırı hızı %40 azalır. Bir 2s geri sayımından sonra, karakter 11672 Hasarı için tabancalarını hızla çeker ve ateşler, Eye of Twilight debuff’ ı ile etkilenen düşmanlara Stagger [Mid-high] ve Weak Point Level 2 uygulanır. Debuff olmayanlara 4260 hasar verir. Atıştan sonra debuff yok olur. Yetenek 50. seviyede açılır ve 5 dakika bekleme süresine sahiptir.

gunslinger high caliber he bullet 1

High-Caliber HE Bullet: Önünüzdeki düşmanı hedefleyin ve hızlıca geri giderken bir mermi ateşleyin. Mermi, çevredeki düşmanlara 11672 hasar vermek için büyük bir arka patlama oluşturur. Yetenek 50. seviyede açılır ve 5 dakika bekleme süresine sahiptir.

Seviye Kasma

Lost Ark Gunslinger sınıfı ile oyuna başlangıç aşamasında tüm yetenekleri deneyebilir ve sizin için en eğlenceli olanı kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, yalnızca süreci hızlandırmak istiyorsanız (belki de bu sizin için en eğlenceli olanıdır) veya bir alt hesap kasacaksanız, sizinle paylaşacağımız, seviye seviye açılacak yetenekleri ve tripodları izleyerek hızlıca seviye kasabilirsiniz.

Kaydedilen beceri ağacı yuvaları arasında istediğiniz zaman ücretsiz olarak geçiş yapabilirsiniz (bekleme süresinde hiçbir beceri olmadığı sürece savaşta bile). Her iki beceri kitabı yuvanızı kullanmanız ve buna dayalı yetenekler seçmenizi öneririz. Örneğin biri alan etkili yetenekler için (normal düşman ordularında kullanmak için) ve biri tek hedefe saldırı yapan yetenekler için (boss ve elitlerde kullanmak için). Hangi yeteneğin iyi olduğunu denemekle uğraşmak istemiyorsanız basitçe bu rehberdeki sıralamayı kullanabilirsiniz.

Çoğunlukla hareket halindeyken tabancalarınızı ve hareket yeteneklerinizi kullanıyor olacaksınız. Bu yeteneklerde genellikle mobilite veren tripodları tercih edebilirsiniz.

Yetenek İlerlemesi

Aşağıda sizlerle seviye seviye hangi yetenekleri açmanız gerektiğine dair liste paylaşacağız. Teoride Bullet Rain ve Focused Shot yeteneklerini 10. seviyede alabilirsiniz ancak bunu yapmak çok sayıda hareket yeteneğinden mahrum kalmanızla sonuçlanacaktır.

SeviyeYetenek AdıYetenek SeviyesiTripod 1Tripod 2Tripod 3
11Quick Step4Excellent Mobility
12Equillibrium4Weakness Exposure
13Equillibrium5Weakness Exposure
14Hour of Judgment4Quick Preparation
Shotgun Rapid Fire4Combo Rapid Fire
15Spiral Flame4Quick Aim
16Catastrophe4Quick Aim
17Equillibrium6Quick Aim
18Equillibrium7Quick AimEnemy Raid
19Somersault Shot4Agile Movement
20Equillibrium10Weakness ExposureEneemy RaidVital Shot
21Quick Step4Excellent Mobility
22Somersault Shot4Agile Movement
Dexterous Shot4Agile Movement
23Shotgun Rapid Fire4Combo Rapid Fire
24Perfect Shot4Stable Stance
25Last Request4Quick Preparation
26Spiral Flame4Quick Aim
Hour of Judgment4Quick Preparation
27Catastrophe4Quick Aim
28Peacekeeper4Excellent Mobility
29Dual Buckshot4Swift Fingers
32Focused Shot7Quick AimEnhanced Bullet
35Perfect Shot7Stable StancePrecision Shot
37Dual Buckshot6
38Dual Buckshot7Swift FingersEnhanced Fire
40Sharpshooter10 (Dual Buckshot yeteneğini 4 seviyeye, Perfect Shot yeteneğini 4 seviyeye, Hour of Judgment yeteneğini 4 seviyeye çekin)Ranged ShotOmnidirectional FireSwift Preparation
41Bullet Rain6Vital Point Shot
45Bullet Rain10 (Last Request yeteneğindeki puanları kaldırın)Vital Point ShotRapid FireFlame Shot
46Perfect Shot6
47Perfect Shot“7 (Dual Buckshot yeteneğindeki puanları kaldırın) “Stable StanceKill Confirmation
48Focused Shot9
49Focused Shot10Quick AimEnhanced BulletQuick Finish
Lost Ark: Gunslinger Yetenek İlerlemesi

Zırh olarak eşya seviyesi en yüksek olan ekipmanları kullanabilirsiniz.  Odaklanmanız gereken istatistikler; sürat, düşük yetenek aktivasyon süresi, ve bekleme süresinde azalma.

Lost Ark Classları arasında DPS olarak rol alan Gunslinger sınıfı ile PVE içeriklerinde yüksek hasar vererek bossları indirebilirsiniz. Ayrıca PVP içeriklerinde konumunuzu koruyarak karşı takıma yüksek hasarlar çıkarabilirsiniz. Ancak can havuzunuz düşük olduğundan dolayı dikkatli oynamanız gerekiyor. Lost Ark Gunslinger Class rehberi içerisinde paylaştığımız hareket yetenekleri tehlikeden kurtulmanızda yardımcı olacaktır.

Paylaşımlar:
Konsey'in Benzer İçerikleri
GTA 5 Karakterleri
Oyun Rehberleri

GTA 5 Karakterleri

Grand Theft Auto V 2013 yılında piyasaya çıkmış olmasına rağmen bazı oyuncular hikayeyi en baştan oynamak istiyor. Özellikle, oyun ilk çıktığında sorun yaşayan veya grafikleri beğenmeyen oyuncular bunu yapıyor diyebiliriz.
Kaydır Gelsin!
graveyard-keeper-otopsi-rehberi
Graveyard Keeper Otopsi Rehberi
Graveyard Keeper oyununda mezarlığınız ile ilgilenirken cesetleri gömmeden önce otopsi yapma imkânına sahipsiniz. Bu size cesetlerden et, deri gibi üretim yapmakta kullanabileceğiniz malzeme elde etme imkânı verirken, gelen cesedin kalitesini
Lost Ark Tower Rehberi
Lost Ark Tower Rehberi
Lost Ark içerisinde 50 seviyeye ulaşarak oyun sonu denilen kısma adım atarsınız. Bu noktadan sonra oyunda katılabileceğiniz birçok içerik bulunmakta. Her biri karakterinizin gelişimi için gerekli olan farklı ödüller içermekte.
Diablo 4 En İyi Farm Yerleri
Diablo 4 En İyi Farm Yerleri
Diablo oyun serinin son oyunu Diablo IV, muhteşem bir çıkış yaptı. Etkileyici çevre tasarımı ve kaliteli animasyonlara sahip Diablo 4 oyununda beş farklı oynanabilir karakterden birisine seçerek Diablo evreninde yerinizi
Rainbow Six Extraction En İyi Operatör Takımları
Rainbow Six Extraction En İyi Operatör Takımları
Rainbow Six Extraction içerisinde uzaylı istilasına karşı tek başınıza göğüs gererek savaşmanız mümkün olsa da iyi bir takımla sinerji sağlayarak en zorlu akınlara karşı rahatlıkla savaşabilirsiniz. Oyundaki her bir operatör
Rainbow Six Extraction En İyi Silahlar
Rainbow Six Extraction En İyi Silahlar
Rainbow Six serisi taktiksel çatışma oyunları arasında en iyi serilerden birisi olarak biliniyor. Rainbow Six Extraction içerisinde ise istilacı uzaylılara karşı savaşıyorsunuz. Oyunda güçlü uzaylılara karşı koyabilmek için sağlam ateş
PUBG Özel Çözünürlük Ayarı Nasıl Yapılır?
PUBG Özel Çözünürlük Ayarlama Nasıl Yapılır?
PUBG özel çözünürlük ayarı, oyuncuların çoğu tarafından merakla araştırılıyor. Ekranın sunduğu çözünürlük seçenekleri haricinde kişiselleştirilmiş ayarlar yaparak rekabetçi karşılaşmalarda rakip oyunculara karşı avantaj elde edebilirsiniz. PUBG bu konuda oyunculara çözünürlüğü
FM 2023 Tiki Taka Taktiği
FM 2023 Tiki Taka Taktiği
Football Manager oyun serisi her sene bazı oynanış mekaniklerini iyileştirerek oyunculara çok daha gerçekçi bir futbol deneyimi sunmaya yaklaşıyor. Oyuncular dilerse kendi taktiklerini dilerse de dünya çapınca ün salmış taktikleri
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir