Oyun Rehberleri

Lost Ark Scrapper Class Rehberi

Lost Ark Scrapper Class Rehberi

Sizler için derlediğimiz Lost Ark Scrapper Class rehberi içerisinde sınıfın oyun tarzını ve özelliklerini paylaşacağız. Ayrıca sınıfın güçlü ve zayıf yönlerini, seviye kasarken kullanacağınız yetenekleri, oyun sonu içeriklerindeki rolünü tartışacak, sınıfa tam anlamıyla hâkim olmanızda yardımcı olacağız. Rehberimizin sonunda Scrapper sınıfı hakkındaki her detayı öğrenmiş olacaksınız.

Lost Ark Scrapper Class Rehberi

Lost Ark Scrapper sınıfı oyunda Martial Artist sınıfının bir alt sınıfıdır ve iki elinde de ağır eldivenler kuşanır. Scrapper sınıfı yakın menzil bir DPS sınıfıdır. Düşmanlarına kısa mesafede oldukça yüksek hasarlar çıkartır. İki adet yetenek çeşidine sahiptir. Bunlar; Stamina (sarı yetenekler) ve shock (yeşil yetenekler). Sınıf imza yetenek barı olarak bir enerji barına sahiptir. Enerji barı iki bölmeye sahiptir.

  • Stamina Enerjisi (sol tarafta yer alan sarı bar): Stamina yetenekleri stamina enerjisi tüketerek shock enerjisi doldururlar.
  • Shock Enerjisi (sağ tarafta yer alan yeşil bar): Şok yetenekleri şok enerjisi tüketerek stamina enerjisi doldururlar.

Oyunda iki yetenek türüne de odaklanan iki farklı Scrapper oynanış tarzı mevcut. Dilerseniz şok yeteneklerine odaklanarak yavaş ancak daha güçlü bir oyun tarzını benimseyebilir, dilerseniz de stamina yeteneklerine odaklanarak hızlı ancak daha az hasar veren bir oynayış tarzı edinebilirsiniz.

Oyun İçeriklerindeki Rolü

Lost Ark oyun sonu içeriklerinde Scrapper sınıfı oyuncuları hasar vermekten sorumludurlar. Oldukça yüksek ani hasara ve sürekli hasara sahiptirler. Oynamak çok zor değil, ancak stamina ve shock arasındaki dengenin iyi sağlanması gerekiyor. PVP içeriklerinde ise rakibi havaya uçurma ve sersemletme yetenekleri ile öne çıkıyorlar. Savaşa hızlıca girip hasar verdikten sonra hızlıca uzaklaşabiliyorlar. Defansif istatistikleri yüksek olmasa da birçok yetenekte Super Armor sahibi olmaları onları dayanıklı yapmaya yetiyor

Scrapper sınıfının güçlü yönleri;

  • İyi hasar
  • Rakibi sendeletme ve sersemletme yetenekleri
  • Fazla sayıda karşı atak
  • Fazla sayıda Super Armor içeren yetenek

Sınıfın zayıf yönleri;

  • Kendine yönelik buffları ve barları dengelemek zorlayıcı olabilir

Yetenekleri

Lost Ark Scrapper sınıfı için oyunda yer alan tüm yetenekleri aşağıda görebilirsiniz.

charging blow

Charging Blow: 3 Kez 41 hasar vermek için hızlı bir şekilde hücum edin. Ardından eldiveninizle bir saldırı yaparak 52 hasar verin. Yetenek 10. seviyede açılır ve 5 saniye bekleme süresine sahiptir.

crushing smite

Crushing Smite: 81,81,109 hasar veren 3 şok dalgasını ileri fırlatın. Yetenek 10. seviyede açılır ve 8 saniye bekleme süresine sahiptir.

dragon advent

Dragon Advent: 10 metre içerisindeki hedef konuma sıçramak için [Fire] enerjisini odaklayın, 465 hasar verin ve onları yere serin. Yetenek 10. seviyede açılır ve 16 saniye bekleme süresine sahiptir.

fierce tiger strike

Fierce Tiger Strike: İki kez 45 hasar vermek için 2 hızlı vuruş yapın, ardından 90 hasar vererek düşmanı yere serin. Yetenek 10. seviyede açılır ve 8 saniye bekleme süresine sahiptir.

judgment

Judgment: Havaya sıçrayın ve 224 hasar vererek yere inin. Yerdeki düşmanlar 45 ek Hasar alır ve yere serilir. Yetenek 10. seviyede açılır ve 6 saniye bekleme süresine sahiptir.

roundup sweep

Roundup Sweep: 300 Hasar vermek için çapraz bir yumruk atın. Yetenek 10. seviyede açılır ve 8 saniye bekleme süresine sahiptir.

instant hit

Instant Hit: Hızlı bir vuruş yapın, 269 hasar verin ve 3 saniye boyunca düşmanları sersemletin. Yetenek 12. seviyede açılır ve 20 saniye bekleme süresine sahiptir.

death rattle

Death Rattle: Tüm yoğunlaştırılmış şok enerjisini serbest bırakın, 752 hasar verin ve düşmanları geri savurun. Sahip olduğunuz şok enerjisi miktarına bağlı olarak, şok enerjisi %0-25 arasındaysa +%15, %26-50 arasındaysa +%30, %51 -75 arasındaysa +%45 ve %76 -100 arasındaysa +%60 harar verin. Yetenek 14. seviyede açılır ve 24 saniye bekleme süresine sahiptir.

earthquake chain

Earthquake Chain: Yere sert bir şekilde vurarak düşmanlara 441 hasar ver ve onları yere ser. Yetenek 16. seviyede açılır ve 16 saniye bekleme süresine sahiptir.

critical blow

Critical Blow: Enerjiyi eldivenlerinize yoğunlaştırın ve güçlü bir şok enerji vuruşu yaparak 149 hasar verin. Beceri kısayol tuşuna basılı tutarak şarj edin. Aşırı yüklendiğinde, bu beceri 224 hasar verir ve ardından gelen dalga 523 hasar verir. Yetenek 18. seviyede açılır ve 20 saniye bekleme süresine sahiptir.

battering fists

Battering Fist: 62 hasar vermek için yumruk atın. Düşmanlara 6 kez 41 hasar veren bir yumruk serisi başlatmak için beceri kısayol tuşunu 1 saniyeye kadar basılı tutun. Ardından 62 Hasar için 2 metre öne atılın ve 249 hasar veren kroşe patlatın. Yetenek 20. seviyede açılır ve 16 saniye bekleme süresine sahiptir.

chain destruction fist

Chain Destruction Fist: Yeri sarsmak için toprağı parçalayın. 96, 144, 241 ve 482 hasar vermek için düşmanlara 4 kereye kadar saldırırsınız, hasar yarıçapı her vuruşta 3 metreden 5 metreye çıkar. Son vuruş düşmanları havaya fırlatır. Yetenek 20. seviyede açılır ve 30 saniye bekleme süresine sahiptir.

continuous fist

Continuous Push: Yumruklarını sallarken şarj et. Her vuruş 94 hasar verir. Yeteneği tekrar kullanıp, basılı tutarak 4 saniyeye kadar 10 kere hasar verin. Hasar verdiğinizde gelen hasar 1 saniye boyunca -5% olur. 10 defaya kadar birikir. Bu yeteneği kullanırken felç etkisine karşı bağışıklık kazanırsınız. Yetenek 24. seviyede açılır ve 24 saniye bekleme süresine sahiptir.

true rising fist

True Rising Fist: 82 Ve 331 hasar vermek için ileriye doğru yükselen bir saldırı yapın. Hedef yere iniş yapmak ve 413 Hasar vermek için havada iken beceriyi tekrar kullanın. İtilen düşmanlara karşı hasar +%50. Yetenek 28. seviyede açılır ve 24 saniye bekleme süresine sahiptir.

iron cannon blow

Iron Cannon Blow: 114 hasar veren bir dirsek vuruşu yapın, sonra tekrar dönüp vurarak 136 Hasar daha verin. Yetenek 32. seviyede açılır ve 16 saniye bekleme süresine sahiptir.

shredding strike

Shredding Strike: İleriye dönükken enerjiyi 1 saniye boyunca kollarınıza yoğunlaştırın ve ardından anında 3 metre ileri doğru süzülün, yol boyunca 199 hasar verin ve bir yumruk atarak 464 hasar verin. Yetenek 36. seviyede açılır ve 24 saniye bekleme süresine sahiptir.

chain of resonance

Chain of Resonance: 124 hasar vermek için ileriye doğru bir şok dalgası oluşturun, ardından düşmanları kendinize çekerek 159 hasar verin. Yetenek 40. seviyede açılır ve 15 saniye bekleme süresine sahiptir.

supernova

Supernova: 102 hasar vermek için yoğunlaştırılmış şok enerjisini patlatın, rakipleri bir araya çekerek 51 hasar verin, son vuruşu indirerek 873 hasar verin. Yetenek 50. seviyede açılır ve 30 saniye bekleme süresine sahiptir.

undefeated dragon king

Undefeated Dragon King: Hedeflenen konumda saldırı gerçekleştirin. Vücudunuzdaki enerjiyi yoğunlaştırın ve hedef konuma doğru ilerlerken 111 hasar verin. 2 siyah ejderha yerden çıkarak yanınızda uçar ve hedefinize sizinle birlikte saldırır. 13 metreye kadar hareket edebilirsiniz. Yetenek 50. seviyede açılır ve 5 dakika bekleme süresine sahiptir.

mysterious art blast of ruination

Mysterious Art Blast of Ruination: Zihninize odaklanın ve güçlü bir vuruş yapmak için eldivenlerinizi güçlendirin. Havadaki enerjiyi eldivenlerinize toplayın ve öne doğru itin. Zemin çatlar, 14 metreye kadar ulaşan bir enerji dalgası oluşturur, düşmanları sendeletir. Dalganın hasarı, kat ettiği mesafeye bağlı olarak değişir. 0-2 metre içinde 111 hasar, 2-4 metre içinde 111 hasar, 4-6 metre içinde 111 hasar, 6-8 metre içinde 111 hasar, 8-10 metre içinde 111 hasar, 10-12 metre içinde 111 hasar ve 12-14 metre içinde 111 hasar. Yetenek 50. seviyede açılır ve 5 dakika bekleme süresine sahiptir.

Seviye Kasma

Lost Ark Scrapper sınıfı ile oyuna başladığınızda tüm becerileri denemenizi ve sizin için en eğlenceli olanı oynamanızı öneriyoruz. Bununla birlikte, yalnızca süreci hızlandırmak istiyorsanız (belki de bu sizin için en eğlenceli olanıdır) veya bir alt hesap kasacaksanız, sizinle paylaşacağımız, seviye seviye açılacak yetenekleri ve tripodları izleyerek hızlıca seviye kasabilirsiniz.

Kaydedilen beceri ağacı yuvaları arasında istediğiniz zaman ücretsiz olarak geçiş yapabilirsiniz (bekleme süresinde hiçbir beceri olmadığı sürece savaşta bile). Her iki beceri kitabı yuvanızı kullanmanız ve buna dayalı yetenekler seçmenizi öneririz. 

  • Bir adet alan hasarı veren yetenekler için. Bu beceri kitabı yuvasını normal yaratıklarla savaşırken kullanacaksınız. Etki alanını ve normal düşmanlara hasarı arttıran tripodları tercih etmelisiniz.
  • Diğeri ise tek düşmana hasar vermeye yönelik yetenekler için. Bu beceri kitabı yuvasını bosslarla savaşırken kullanacaksınız. Tek düşman hasarını arttıran tripodları tercih etmelisiniz.

Bu kısımda tüm yeteneklerinizi 8 seviye yapmak yerine birkaç etkili yeteneği 10 seviye yapmanız daha işlevsel olacaktır. Bunun sebebi 3. tripodların genellikle yeteneği düşük seviyelerde olduğundan çok daha farklı ve güçlü çalışmasını sağlamasıdır. Genel olarak kullanacağınız yetenekler;

  • Charging Blow (hareket)
  • Dragon Advent (hareket)
  • Fierce Tiger Strike (shock enerjisi üretmek)
  • Roundup Sweep (stamina enerjisi üretmek)
  • Judgment (stamina enerjisi üretmek)- 28 seviyede True Rising Fist ile değiştirmelisiniz
  • True Rising Fist (AoE)
  • Chain Destruction Fist (AoE)
  • Earthquake Chain (AoE)
  • Death Rattle (tek düşmana hasar)

Aşağıda sizlerle seviye seviye hangi yetenekleri açmanız gerektiğine dair liste paylaşacağız. Bu sıralamayı takip ederek oyunda en güçlü Scrapper yetenekleriyle seviye kasabilirsiniz.

SeviyeYetenek İkonuYetenekYetenek SeviyesiTripod 1Tripod 2Tripod 3
11charging blowCharging Blow4Excellent Mobility
12dragon adventDragon Advent4Excellent Mobility
13roundup sweepRoundup Sweep4Single Strike
14judgmentJudgment4Focus
15death rattleDeath Rattle4Quick Preparation
16earthquake chainEarthquake Chain7 (Dragon Advent, Roundup Sweep, Judgment yeteneğindeki puanları kaldırın)Undying PowerPower Strike
17death rattleDeath Rattle4Quick Preparation
18death rattleDeath Rattle7 (Dragon Advent, Charging Blow yeteneğindeki puanları kaldırın)Quick PreparationSingle Strike
19charging blowCharging Blow4Excellent Mobility
20chain destruction fistChain Destruction Fist7 (Death Rattle lvl4)Endless RageTenacity
21death rattleDeath Rattle4Quick Preparation
26earthquake chainEarthquake Chain10Undying PowerPower StrikeGiant’s Advance
28true rising fistTrue Rising Fist4Lightning Fist
30true rising fistTrue Rising Fist7Lightning FistAir Raid
32chain destruction fistChain Destruction Fist10 (True Rising Fist yeteneğini 4 seviye yapın)Quick PreparationSingle Strike
Shaking Ground
35true rising fistTrue Rising Fist7Lightning FistAir Raid
40true rising fistTrue Rising Fist10Lightning FistAir RaidBursting Fist
42death rattleDeath Rattle7Quick PreparationSingle Strike
44roundup sweepRoundup Sweep7Single StrikeCircumstantial Judgment
47death rattleDeath Rattle10
Quick Preparation
Single StrikeShock Explosion
49dragon adventDragon Advent7Excellent MobilityConflagration Attack
50fierce tiger strikeFierce Tiger Strike
4Amplified Damage
Scrapper-Yetenek-İlerlemesi

Bu yetenek sırasıyla ilerleyerek güçlü bir Lost Ark Scrapper sınıfı elde etmiş olursunuz. Seviye yükselirken yaptığınız görevlerde birçok zırh elde edeceksiniz. Eşya seviyesi en yüksek olanları kuşanabilirsiniz. Ana istatistik olarak çeviklik, yetenek bekleme süresinde azalma ve yetenek aktivasyon süresinde azalmaya odaklanabilirsiniz. Lost Ark classları arasında oldukça hızlı ve yüksek hasar veren Scrapper ile oyun sonu içeriklerinde oldukça aranan bir oyuncu olacaksınız.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Kaydır Gelsin!

PUBG Bedava UC Nasıl Alınır?

PUBG Bedava UC Nasıl Alınır?

PUBG ilk zamanlarına göre çok fazla oyuncu kaybetmiş olmasına rağmen halen daha en çok oynanan battle-royale oyunları arasında bulunuyor. Oyuna eklenen yeni kostümler sayesinde bu durumu sürdürebiliyor diyebiliriz. Tabi ki
RUST Balık Tutma Rehberi

RUST Balık Tutma Rehberi

Facepunch Studios tarafından geliştirilen RUST için birçok yeni içerik eklendi ve eklenmeye devam ediyor. Oyuna uzun zaman önce eklenen balıkçılık sayesinde oyuncular bazı kaynaklara çok daha kolay bir şekilde erişebiliyor.
Steam Açılmama Sorunu ve Çözümleri

Steam Açılmama Sorunu ve Çözümleri

Dünyanın en büyük online oyun kütüphanesi olan Steam, bugün oyuncuların büyük kısmına hizmet vermeye devam ediyor. Hemen hemen her bilgisayarda yer alan Steam, bazen açılmıyor ve hata veriyor. Sizler için
Minecraft En İyi Server Listesi

Minecraft En İyi Server Listesi

Minecraft, oyunculara kendi hayal dünyalarını istediklerini gibi oluşturma imkanı veriyor. Oyun çok yönlü oynanışa sahip olduğu için her oyuncu bu oyunda kendine ait bir şeyler yapabiliyor. Oyuncular dilerse Minecraft en
halo-infinite-tovarus-ve-hyperius-boss-rehberi

Halo Infinite Tovarus ve Hyperius Boss Rehberi

Halo Infinite hikâyesinin Pelican Down görevinin sonunda oyuncular oyundaki en zor iki boss olan Tovarus ve Hyperius ile karşılaşacaklar. Ayrıca iki boss ile aynı anda savaşmaları gerekmekte. Oyundaki her boss
Grand Theft Auto 6 Geliyor

Grand Theft Auto 6 Geliyor!

Bugünün geleceğini hepimiz biliyorduk. Sonunda Rockstar cephesinden de resmi bir onaylama geldi. Grand Theft Auto 6 geliyor! Detayları siz değerli takipçilerimizle paylaşalım. Grand Theft Auto 6 Geliyor Meşhur oyun stüdyosu,
FM 2023 Wonderkid Sağ Bekler

FM 2023 Wonderkid Sağ Bekler

Yönettiğiniz takımın sağ beklerini kuvvetlendirmek, güçlü bir savunma oluşturma konusunda yardımcı olabilir. Bu rehberimizde yer alan FM 2023 wonderkid sağ bekler ile ileriye dönük güzel bir kadro oluşturabilirsiniz. Savunma hattınızı
NBA 2K23 Sistem Gereksinimleri

NBA 2K23 Sistem Gereksinimleri

Visual Concepts tarafından geliştirilen NBA oyun serileri basketbol hayranlarınca beğenilerek oynanıyor. Geliştirici ekip her yeni oyunla birlikte çok daha gerçekçi bir oyun deneyimi sunabiliyor. Oyundaki çoğu şey iyileştirilse bile sistem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir