Pawn Shop Simulator İncelemesi

Pawn Shop Simulator İncelemesi

Pawn Shop Simulator ikinci el eşya alım satım mağazasını işlettiğimiz bir simülasyon oyunudur. Ekranlarda görmeye alıştığımız bazı televizyon programlarının oyun hali diyebiliriz. Elbette uyarlama olarak mekanik açısından hiç benzemese bile aslında amacımız tam olarak bu. Belirli bir ürün portföyü belirledikten sonra bunları satın alıp tekrar yüksek fiyata satmak.

Pawn Shop Simulator

Bu incelememizde ise DNA Army Gaming tarafından yapılan Pawn Shop Simulator oyununu tüm detaylarıyla inceleyeceğiz. Öncelikli olarak oyunun hikaye kısmında bizlere babamızdan kalan eski bir mağaza olduğu söyleniyor. Zaten tüm hikaye bundan ibaret.

pawn shop simulator grafikleri

Elbette bu tarz bir oyundan hikaye beklemek yanlış olur. Bu yüzden değerlendirmeleri yaparken hikaye kısmını ele almayacağız. Öncelikle oyunu denememiz için tarafımıza gönderilen ürün anahtarı için DNA Army Gaming firmasına teşekkür ederiz. Oyunu 80 dakika test etme imkanı bulduk. İncelememizi bu 80 dakika üzerinden yapacağız.

Grafikler & Optimizasyon & Sesler

Oyuna grafikler açısından baktığınız zaman çok büyük bir hayal kırıklığınız olacağını düşünmüyorum. Ultra grafiklerde oldukça güzel kalite mevcut. Fakat ışıklandırma konusunda yetersiz kalındığını söyleyebilirim. Bazı nesnelerin ve mağazamızın ışıklandırması gerçekten kötüydü. Zamanla oyun güncelleme alırsa bunların toparlayacağını düşünüyorum.

Optimizasyon konusunda ise herhangi bir problem ile karşılaşmadım. En yüksek ayarlarda hiç takılmadan oyunu oynadığımı söyleyebilirim. Fakat arada birkaç tane bug buldum. Bu tarz simülasyon oyunlarında bug olduğu zaman gerçekten kötü hissediyorum. Bu yüzden grafik kısmında ışıklandırmadan, optimizasyon konusunda ise buglar yüzünden puan kırmak zorunda kaldık.

Grafikler: 85/100
Optimizsayon: 80/100

Ses konusunda herhangi bir sorunla karşılaştığımı söyleyemem. Elbette oyunda çok ses yok. Bu yüzden biraz puan kıracağım fakat arkada sürekli dönen oyun müziği rahatsız edici seviyede değil. Ses efektleri ise bazen çalışmıyor. Sanıyorum ki tam hazır değil.

Sesler: 70/100

Oynanış

Oynanış kısmında oyunun biraz yavaş geçtiğini söyleyebiliriz. Oyuna başlangıç parası olarak 500 $ ile başlıyoruz. Biz 80 dakikada ortalama olarak 300 $ kazanç sağlayabildik. Oyunun ikinci aşamasına geçmek için gerekli ücretin 2500 $ olduğunu söylemek gerekiyor. Yani ortalama 5-6 saat oynadıktan sonra 2.aşamaya geçmek gerçekten uzun bir süre. Pawn Shop Simulator Steam sayfasında yer alan olumsuz incelemeleri okuduğum zaman birçok oyuncunun aynı şikayette bulunduğunu gördüm.

pawn shop simulator oynanis

Ürünlerin kâr oranları biraz daha fazla olursa bu sorun ortadan kalkacaktır. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum fakat bu yavaş oynanışın oyunu çok etkilediğinden dolayı puanımı düşük tutacağım.

Oynanış: 45/100

Fiyat

Pawn Shop Simulator Steam üzerinde Türkiye için 33 ₺ gibi bir fiyata satılıyor. Bu fiyat idare eder olarak değerlendirebilir. Oyunu eğer almak istiyorsanız yavaş akıcılığı yüzünden size 10-12 saat bir oynanış sunacaktır. Denemek istiyorsanız bir göz atabilirsiniz. Bunların yanında fiyat kısmında puanımızı ortalama tutacağız.

Fiyat: 70/100

Kısaca özetlemek gerekirse Pawn Shop Simulator, simülasyon oyunlarını sevenler için ideal bir oyun. Akıcılığın yavaş olduğu oyunu boş vaktiniz çoksa oynamanızı öneririz. Size değişik bir deneyim sunacaktır. Daha fazla oyun incelemeleri için kategorimize göz atmayı unutmayın. İyi oyunlar!

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

IXION incelemesi
Oyun İncelemeleri

IXION İncelemesi

Son zamanlarda güzel bir şehir kurma ve strateji türünü bir arada kapsayan yeni bir oyunla karşılaştınız mı? IXION oldukça güzel, sizde farklı bir tat bırakan ve alanında yapılmış gerçekten başarılı
Spacebourne 2 İncelemesi
Oyun İncelemeleri

Spacebourne 2 İncelemesi

Spacebourne 2 incelemesi içeriğinde sizlere oldukça farklı bir oyundan söz edeceğiz. Oyunun artıları ve eksilerini detaylıca ele alacak ve oyun hakkında bilmediğiniz veya duymadığınız birtakım bilgiler vereceğiz. Öncelikli olarak Spacebourne

Kaydır Gelsin!

Halo-Infinite-Baslangic-Rehberi

Halo Infinite Başlangıç Rehberi

Halo Infinite herkesin eşit şekilde başladığı, savaşa nasıl gireceğinizin size yani oyuncuya bağlı olduğu basit bir fps oyunu. Hazırladığımız Halo Infinite başlangıç rehberi sizlere oyunda iyi olmak için gerekli olan
Guardians Of The Galaxy Sistem Gereksinimleri

Guardians Of The Galaxy Sistem Gereksinimleri

Marvel karakterleri ile birbirinden zorlu maceraların içerisine gireceğiniz Marvel's Guardians of the Galaxy çıkış yaptı. Oyun çıktığı gibi Steam üzerinden çok olumlu inceleme puanına ulaştı. Hem Guardians of the Galaxy
FM 2022 Logo Paketi (Tüm Takımlar)

FM 2022 Logo Paketi (Tüm Takımlar)

Football Manager 2022 logo paketi oyuncuların çok sık aradığı mod paketleri arasında yer almaktadır. Bu logo paketleri oyuncuların oyundan daha fazla keyif alabilmesi için başka oyuncular tarafından tasarlanmaktadır. FM 2022
age-of-empires-4-delhi-sultanligi-rehberi

Age of Empires 4 Delhi Sultanlığı Rehberi

Delhi Sultanlığı, Age Of Empires 4 oyunu içerisindeki askeri anlamda en efektif medeniyetlerden bir tanesi. Savaş filleri ve çok yönlü piyadeleriyle bilinen Delhi Sultanlığı savaş alanında oldukça korkulan bir medeniyettir.
Canli Yayin Yapma Platformlari

Canlı Yayın Yapma Platformları 2024

Çağımızın popüler mesleği haline gelen canlı yayınlar için birbirinden farklı alternatifler mevcut. Eğer sizde canlı yayınlara başlayarak para kazanmak istiyorsanız bu alternatiflerden bir tanesini seçmelisiniz. Peki nedir bu alternatifler? Hangi
Don't Starve Together En Gerekli Modlar

Don’t Starve Together En Gerekli Modlar

Don't Starve Together arkadaşlarla birlikte oynayabileceğiniz en iyi hayatta kalma oyunlarından biridir. Sizler için hazırladığımız Don't Starve Together en gerekli modlar listesi ile maceranızı çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.
Yapımcılar Zorluk Çeken Oyuncularla Sifu Tavsiyeleri Paylaştı

Yapımcılar Zorluk Çeken Oyuncularla Sifu Tavsiyeleri Paylaştı!

Sifu’ nun zorluğunda uzmanlaşmak isteyen oyuncular için, yapımcı firma Slowclap oyuncularla Sifu tavsiyeleri ve ipuçları paylaştı. Dün resmi olarak yayınlanan Sifu zorluğuyla oyuncuları terletiyor. Oyun, video oyunlarının zorluğu konusundaki tartışmaları
Xbox Konsolundan PC Oyunları Oynanabilecek!

Xbox Konsolundan PC Oyunları Oynanabilecek!

GeForce Now ile düşük donanımlara sahip bilgisayara sahip oyuncular çoğu oyunu en iyi kalitede oynayabiliyor. NVIDIA bu hizmeti Microsoft Edge tarayıcısından kullanılabilir hale getirdi. Bu gelişmenin ardından NVIDIA GeForce Now

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir