Oyun Rehberleri

Skyrim Enchant Rehberi

Skyrim-Enchant-Rehberi

Skyrim içerisinde Enchant yaparak silahlarınıza güçlü büyü etkileri uygulayabilirsiniz. Bunlar silahınıza ateş hasarı eklemekten, hasar verdiğinizde rakiplerinizi felç etmeye ya da rakipten can emmeye kadar değişiklik gösterebilir. Sizlere Skyrim Enchant Rehberi içerisinde bu sistemi nasıl kullanabileceğinizden ve nasıl daha güçlü büyü etkileri elde edebileceğinizden bahsedeceğiz.

Skyrim Enchant Rehberi

Basit bir şekilde Enchant yapabilmek için bir adet dolu Soul Gem’ e ve bildiğiniz bir Enchatment’ a ihtiyacınız var. Üzerinde halihazırda büyü olan bir eşyayı Disenchant ederek üzerindeki büyüyü öğrenebilir ve kendi eşyalarınıza uygulayabilirsiniz. Adım adım Enchant işlemi şu şekilde yapılmakta;

  • İlk olarak içerisinde ruh bulunan bir Soul Gem ile Arcane Enchanter bulmalısınız. Bunu en kolay Whiterun kalesi içerisinde Farengar’ ın odasında bulabilirsiniz. Üzerinde rünik yazılar ve yıldız bulunan bir masayı arıyorsunuz.
  • E tuşuna basarak gerekli menüyü açabilirsiniz. Buradan Enchant ya da Disenchant seçeneğini seçin.
  • Daha sonra uygulamak istediğiniz Enchant’ ı ve gücünü seçin. Eğer menüde hiçbir şey çıkmıyor ise önce büyü öğrenmeniz gerekiyor.
  • Sonrasında Enchant uygulamak istediğiniz eşyayı seçebilirsiniz. Her eşya sınıfına göre farklı Enchantlar uygulanmakta.
  • Kullanmak istediğiniz Soul Gem’ i seçin. Soul Gem’ in büyüklüğü uygulayacağınız büyünün gücünü de belirleyecektir.
  • Eğer gerekli perklere sahipseniz bir eşyaya iki adet Enchant basabilirsiniz.

Oyunda bu yeteneği geliştirmek için 3 yolunuz bulunuyor. Bunlardan ilki bahsettiğimiz şekilde eşyalara Enchant basmak. Her uyguladığınızda size belirli bir miktarda yetenek tecrübesi kazandıracaktır. İkinci yöntem ise Disenchant yöntemi. Son işlem ise Soul Gem kullanarak eşyalarınızdaki büyülerin şarjını doldurmak. Bu büyüler kullandıkça eşyanızdaki şarjı harcar ve zamanla biter. Büyüyü kullanamaz olursunuz. Tekrar büyüyü aktif hale getirmek için Soul Gem ile doldurmalısınız.

Basacağınız büyünün etkilerini güçlendirmek için bir yönteminiz daha var. Bunlar da iksir ve yine Enchant kullanmak. Oyunda Fortify Enchanting potu bastığınız büyülerin güçlerini arttırır. Fortify Alchemy isimli Enchant’ ta yine aynı etkiyi yapar. Bu büyüyü bulunduran bir zırh seti giyerek sonraki basacağınız büyüleri bir hayli güçlendirebilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız Skyrim Enchant Rehberi oyunda güçlü, büyülü eşyalar elde etmenizde ve maceranızda daha güçlü bir karaktere sahip olmanızda yardımcı olacak. Daha fazla oyun rehberi için sitemizi takip edebilirsiniz.

Paylaşımlar:
Konsey'in Benzer İçerikleri
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir