Oyun Rehberleri

GTA 5 Türkçe Yama Nasıl Kurulur?

GTA 5 Türkçe Yama Nasıl Kurulur?

Rockstar Games’in uzun yıllar boyunca popülerliğini koruyan GTA 5, resmi olarak Türkçe dil desteği sunmuyor. Oyunu tamamen Türkçe oynamak isteyenler için ise gönüllü ekipler tarafından birçok alternatif yama oyun için yapılmış bulunuyor. GTA 5 Türkçe yama nasıl kurulur? rehberimizde sizlere detaylı bir anlatım ile nasıl yamayı kuracağınızdan bahsedeceğiz. Keyifli okumalar.

GTA 5 Türkçe Yama Nasıl Kurulur?

gta 5 turkce yama kurulumu

Oldukça kolay bir kuruluma sahip olan bu yamayı kurmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Ayrıca yamayı kurduktan sonra bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlara da yazının sonunda değineceğim.

  • GTA 5 Türkçe yamayı kurmak için ilk olarak OpenIV programına ve GTA 5 Türkçe yama dosyasına ihtiyacınız bulunmaktadır. GTATR tarafından yapılan yamayı aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
  • Daha sonra programı bilgisayarınıza kurun ve çalıştırın.
  • Program sizden, GTA 5’in kurulu olduğu dizini isteyecek.
  • Bu dizini seçtikten sonra açılan menüden Tools sekmesine gidin ve ASI Mamanger’a tıklayın.
  • Açılan kısımdan ASI Loader ve OPENIV.ASI için Install tuşuna tıklayın daha sonra onay pencereli geldiğinde onaylayın ve devam edin.
  • Daha sonra tekrar Tools kısmına gelin ve Package Installer’a tıklayın.
  • İndirdiğiniz .oiv dosyasını seçin ve Install deyin.
  • Klasör seçeneklerini gördüğünüzde buradan mods folder demelisiniz. Daha sonra kurulumu başlatın.
  • Birkaç dakika sonra yama başarıyla kurulacaktır.

GTA 5 için yaptığınız Türkçe yama, Online’da çalışmamaktadır. Online oynamak için yamayı devre dışı bırakmanız gerekmektedir. Bunu yapmak için ilk olarak oyundan çıkmalı ve OpenIV programını açmalısınız. Daha sonra Tools kısmından ASI Manager’a tıklamalısınız. Açılan kısımdan ASI Loader bölümüne gelmeli ve kurmuş olduğunuz Türkçe yamayı devre dışı bırakmalısınız. GTA Online’a herhangi bir eklenti ya da bu şekilde hazırlanan dil yamalarıyla girmeye çalışmak ban sebebi olarak görülmektedir. Online’dan banlanmamak için yamayı devre dışı bırakmayı unutmayın.

Sizler için hazırlamış olduğumuz GTA 5 Türkçe yama nasıl kurulur? rehberimiz ile umarız yardımcı olabilmişizdir. Daha fazla GTA 5 ve oyun rehberleri için sitemizde yer alan bültene ücretsiz abone olabilirsiniz. GTA V Türkçe yama kurulumu sırasında sorunla karşılaşırsanız yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Paylaşımlar:
Konsey'in Benzer İçerikleri
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir