Hata ve Çözümleri

FM 22 Siyah Ekran Sorunu Çözümü

FM 22 Siyah Ekran Sorunu Çözümü

Football Manager 2022, dünya genelinde milyonlarca futbol sever tarafından en çok oynanan manajer oyunları arasında başı çekiyor. Genel olarak sorunsuz çalışması oyuncuların bu oyunu tercih etmesinde en büyük etmenlerden birisidir. Oyun her ne kadar problemsiz olsa da oyuncuların bazıları FM 22 siyah ekran sorunu ile karşılaşabiliyor. Bu yazımızda Football Manager 2022 siyah ekran hatası için çözüm önerilerini sizlerle paylaşacağız.

FM 22 Siyah Ekran Sorunu Çözüm Yolları

Football Manager 2022 siyah ekran sorunu ile karşılaşan oyuncuların uygulayabileceği birkaç çözüm yöntemi bulunuyor. Bu yöntemleri sırasıyla deneyerek hangisinin sorunu çözeceğini bulabilirsiniz. İşte FM 22 siyah ekran sorunu için çözüm yolları:

  • Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın
    • İlk başta kulağa çok anlamsız bir çözüm önerisi gibi gelse de aslında oldukça etkili bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Bilgisayarınız uzun süredir açık ve gün içerisinde farklı oyunlar veya farklı işler yapmak için kullandıysanız RAM şişmesi meydana gelebilir. Bu şekilde bir oyuna girdiğinizde siyah ekran veya oyunun anlık takılması gibi hatalar almanız kaçınılmazıdr. Sorunu çözmek için yapabileceğiniz en iyi şey bilgisayarı yeniden başlatmaktır.
  • Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırın
    • Oyunları yönetici olarak çalıştırmak bir çok soruna çözüm niteliğindedir. Oyunu yönetici izni ile başlattığınız zaman oyundaki özelliklerin düzgün olarak çalışması için gerekli izinleri vermiş olursunuz. Sadece bu oyun için değil diğer oyunlarda da yaşadığınız siyah ekran sorunlarının çözümü için oyunu yönetici olarak başlatmayı deneyebilirsiniz.
  • Tam Ekran Optimizasyonu Devre Dışı Bırakın
    • Oyunlarda sürekli olarak karşınıza çıkan hata mesajlarını ortadan kaldırmak için tam ekran optimizasyonunu devre dışı bırakabilirsiniz. Bunu yapabilmek için oyunun kurulu olduğu dosya yolunu açın ve oyun exe’sine sağ tıklayıp özellikleri açın. Uyumluluk sekmesine tıklayın ve Tam Ekran Optimizasyonu Devre Dışı Bırak seçeneğini tikleyip tamam tuşuna basın.
  • Oyunu Borderless Windowed Olarak Oynayın
    • Bazı oyuncular oyunları tam ekran oynarken bazıları da pencereli olarak oynamayı seviyor. Oyunlarda pencere modlarını değiştirmek karşılaşacağınız hataları artırabilir. Bunun nedeni ise bilgisayarınızın vereceği performansın tam ekran modunda iken farklı, pencereli modunda farklı olmasıdır. FM 22 siyah ekran hatası alıyorsanız oyun ayarlarından pencere modunu Borderless Windowed olarak değiştirmenizi öneririz.
  • Dosya Bütünlüğünü Doğrulatın
    • Bir nedenden dolayı oyuna gelen güncellemeleri eksik veya hatalı indirmiş olabilirsiniz. Oyun dosyalarında bir eksik veya bozulmuş dosya varsa çok çeşitli hatalar ile karşılaşmanız oldukça normaldir. Oyuncuların büyük bir çoğunluğu bu nedenden dolayı Football Manager 2022 siyah ekran sorunu yaşamaktadır. Çözümü ise oldukça basittir. Oyunu indirdiğiniz platformun üzerinden dosya bütünlüğünü doğrulayabilirsiniz. Bu işlemin süresi bilgisayarınızın hızına göre değişiklik göstermektedir.
  • Uyumluluk Modunu Değiştirin
    • Yukarıdaki çözüm yöntemlerini deneyip bir sonuç alamadıysanız uyumluluk modunu değiştirebilirsiniz. Oyuna sağ tıklayıp özellikleri açın ve uyumluluk sekmesine geçin. Burada en üstte bulunan uyumluluk modu bölümdeki kutucuğu tikleyip Windows 8 işletim sistemini seçin.
  • Ekran Kartı Sürücülerini Tekrardan Yükleyin
    • Güncel olmayan veya güncelleme sırasında meydana gelmiş bir sorundan ötürü hatalı yüklenmiş ekran kartı sürücüleri Football Manager 2022 oyununda hata almanıza neden olabilir.Eski sürücüleri kullanmadığınız zaman oyunlara gelen yeniliklerin bir çoğunu stabil olarak çalıştıramayabilirsiniz. Böyle bir durumda yapmanız gereken en iyi şey ekran kartınızın sürücüsünü tamamen bilgisayarınızdan kaldırmak ve temiz bir kurulum yapmak olacaktır.

FM 22 siyah ekran sorunu için önerebileceğimiz çözüm önerileri bunlardı. Umuyoruz ki önerilerimiz sorunu ortadan kaldırmanıza yardımcı olmuştur. Daha fazla hata çözümleri için ilgili kategoriyi ziyaret edebilirsiniz.

Paylaşımlar:
Konsey'in Benzer İçerikleri
2 Yorum
  • HALİL ATEŞ
    HALİL ATEŞ
    17:18'de 09/11/2022

    Oyunu Borderless Windowed Olarak Oynayın
    Bazı oyuncular oyunları tam ekran oynarken bazıları da pencereli olarak oynamayı seviyor. Oyunlarda pencere modlarını değiştirmek karşılaşacağınız hataları artırabilir. Bunun nedeni ise bilgisayarınızın vereceği performansın tam ekran modunda iken farklı, pencereli modunda farklı olmasıdır. FM 22 siyah ekran hatası alıyorsanız oyun ayarlarından pencere modunu Borderless Windowed olarak değiştirmenizi öneririz.

    OYUNA GİREMEDEN ATIYOR NASIL AYARLIYACAM YARDIM EDİN

    Reply
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir