Oyun Rehberleri

Age Of Empires 4 İngiltere Rehberi

age-of-empires-4-ingilitere-rehberi

İngiltere Age Of Empires 4 oyunu içerisinde yer alan medeniyetlerden savunma alanında en güçlü olanlardan bir tanesi. Bu sebeple özellikle yeni başlayan oyuncular için çokça önerilen bir medeniyet. Sizin için hazırladığımız Age of Empires 4 İngiltere rehberi içerisinde medeniyetin sahip olduğu tüm avantajlardan, dezavantajlardan ve bunları göz önünde bulundurarak oyunda nasıl ilerlemeniz gerektiğinden bahsedeceğiz. Rehber sonunda sizler de İngiltere ile rakiplerinize karşı olan maçları kazanabileceksiniz.

Age Of Empires 4 İngiltere Rehberi

Medeniyetin sahip olduğu avantajları daha iyi anlamanız için ilk olarak sahip oldukları medeniyet bonuslarından bahsedelim.

  • Tarla arazisi kurmak 50 daha az oduna mâl olur. Ayrıca değirmen yakınındaki tarlalar %15 daha hızlı malzeme üretir.
  • Köylüler yay kuşanırlar.
  • Şehir merkezleri, askeri binalar, kuleler, savunma binaları yakındaki etkilenen birimlere %25 saldırı hızı sağlar.
  • Şehir merkezi diğer medeniyetlerden iki kat daha fazla ok atar.
  • Askeri gemiler +1 daha fazla menzile sahiptir.

Tüm bu bonuslar tek bir anlama geliyor. İngiltere savaş için hazır durumda. Köylüleri bile savaş için kuşanmış halde. Bu artılarla tek yapmanız gereken savunmanız hakkında plan yapmak. Bunun ötesinde haritaya nasıl yayılacağınızı ve rakiplerinizi domine edeceğinizi düşünmelisiniz. Örneğin bir kutsal alan çevresine şehir merkezi kurup bunu duvarlarla desteklemeniz buranın sağlayacağı artıları güvence altına aldığınız anlamına gelir.

İngiltere dolaylı yoldan agresif bir oyun tarzına sahiptir. İngiltere kolaylıkla haritayı ele geçirebilir ve savunabilir. Ayrıca rakiplerinizin kalelerine kuşatma da düzenleyebilirsiniz. Ancak bu sizin asıl önceliğiniz olmamalıdır. İngiltere’nin oyun taktiği savaşma üzerine değildir. Yapmanız gereken oyun başında hızlı davranmak ve harita üzerindeki önemli bölgeleri olabildiğince hızlı ele geçirmek. Sadece buraları savunabileceğinizden emin olun.

İngiltere bir adet Uzun Yaylı adı verilen askeri üniteye sahip. Bu ünite diğer okçulardan daha fazla menzile sahiptir. Bu askeri ünite kule defansı yapmak için biçilmiş kaftandır.

İngiltere medeniyetinin sahip olduklarını anladığımıza göre şimdi oyundaki farklı çağlarda nasıl hareket etmeniz gerektiğinden biraz bahsedelim.

  • İlk Çağ: Oyunun bu aşamasında tek yapmanız gereken ekonominizi sağlamlaştırmak. Ayrıca kâşif biriminizle harita üzerindeki önemli bölgelerin yerlerini keşfetmelisiniz.
  • İkinci Çağ: Çağ atlama seçeneğinden uzun yaylıüretiminizi %100 oranında arttıran Meclis Binası simgesini seçmelisiniz. Ayrıca bütün askeri binalarınızı kurmalı ve bölgelerinizi savunacak bir askeri birim üretmelisiniz. Ayrıca yanında askeri destek bulundurduğunuz köylülerinizle birlikte krallığınızın sınırlarını büyütmelisiniz.
  • Üçüncü Çağ: Bu çağa geçişte Beyaz Kule simgesini kurmak yararınıza olacaktır. Bu bina krallığınızın defansif özelliklerini arttırmak için birçok geliştirmeye sahiptir. Bu çağda haritadaki kutsal alanların kontrolünü ele geçirmek için ilerlemelisiniz. Tamamıyla ele geçirmeniz gerekmiyor ancak bunun için hazırlanabilirsiniz. Ayrıca bu bölgelerin yanına savunma binaları kurmanız da iyi olacaktır.
  • Dördüncü Çağ: Burada hangi binayı seçeceğiniz oyunun o anki durumuna göre değişebilir. Berkshire Sarayı bir savunma binası görevi görür ve 50 daha fazla menzile sahiptir. Wynguard Sarayı ise Wynguard ordusunu üretir. Bu üretim birer adet Silahşör, Mızraklı Asker, Uzun Yaylı, Şovalye, Katapult askeri ünitelerden içerir. Bina seçiminin ilki savunma üzerineyken ikincisi kuşatmalar için uygundur. Bu aşamada nasıl oynayacağınızı seçmek size kalmıştır. Nasıl oynarsanız oynayın savunmanız geçilmez olmalı.

Sizler için derlediğimiz Age Of Empires 4 İngiltere rehberi medeniyeti anlamanıza ve oyunlarınızı kazanmanıza yardımcı olacaktır. Bunun gibi daha fazla rehber için sitemizi takip etmeyi unutmayın.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Kaydır Gelsin!

Don't Starve Together En Gerekli Modlar

Don’t Starve Together En Gerekli Modlar

Don't Starve Together arkadaşlarla birlikte oynayabileceğiniz en iyi hayatta kalma oyunlarından biridir. Sizler için hazırladığımız Don't Starve Together en gerekli modlar listesi ile maceranızı çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.
FM21 Tiki Taka Taktiği (Hileli Taktik)

FM21 Tiki Taka Taktiği (Hileli Taktik)

Football Manager 2021 milyonlarca futbol severlerin büyük bir tutkuyla oynadığı menejerlik oyunudur. Oyuncular kendilerine has geliştirdikleri veya çok meşhur taktikleri seçtikleri takımlara uyarlayarak şampiyon olma yolunda ilerliyorlar. FM21 Tiki Taka
En İyi Steam Deck Oyunları

En İyi Steam Deck Oyunları

Koca bir seneyi daha geride bırakmaya hazırlanıyoruz. 2022 yılında birbirinden eğlenceli, kaliteli ve sürükleyici oyunları severek oynadık. Yeni yıl ile birlikte oyuncuları yeni maceralar ve heyecanlar bekliyor olacak. Bu içeriğimizde
skyrim-yoldas-rehberi

Skyrim Yoldaş Rehberi

Skyrim topraklarında maceradan maceraya atılırken keşfedilecek ve savaşılacak oldukça fazla şey bulunmakta. Zorlu zindanları temizlemek, unutulmaz görevleri tamamlamak harika hissettirse de tek başınıza oldukça zorlayıcı olabilirler. Neyse ki Skyrim topraklarında
City Game Studio İncelemesi

City Game Studio İncelemesi

City Game Studio oyun içerisinde oyun geliştirdiğimiz temaya sahip bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Aynı türde bulunan rakiplerinden farklı olarak arayüz tasarımı ve grafikleri ile dikkat çeken City Game Studio
Lost Ark Tower Rehberi

Lost Ark Tower Rehberi

Lost Ark içerisinde 50 seviyeye ulaşarak oyun sonu denilen kısma adım atarsınız. Bu noktadan sonra oyunda katılabileceğiniz birçok içerik bulunmakta. Her biri karakterinizin gelişimi için gerekli olan farklı ödüller içermekte.
FM 2023 Defansif Taktik

FM 2023 Defansif Taktik [4-1-2-1-2]

Football Manager 2023 tamamen çıkmadan önce oyuncular FM 23 taktikleri araştırmaya başladı bile. Çoğu oyuncu hücumu kuvvetli tutmaya yönelik taktikler ile oynamayı tercih etse de savunmaya önem veren oyuncular da
CSGO-Kumar-Siteleri-Davasindaki-Iddia-Reddedildi

CS:GO Kumar Siteleri Davasındaki İddia Reddedildi!

7 Ocak'ta bir ABD federal mahkemesi, CS:GO skin kumarıyla ilgili yıllarca süren bir davada Valve'a karşı son iddiayı reddetti. Dava Valve’ ı, bazıları Steam marketi üzerinde tanesi 1000 dolardan fazla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir