Valorant Profesyonel Oyuncu Ayarları

Valorant Profesyonel Oyuncu Ayarları

Valorant, Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan, ücretsiz bir birinci şahıs nişancı (first-person shooter) video oyunudur. Oyun, iki takım arasında gerçekleşen 5’e 5’lik maçlarda oynanır. Her takımın amacı, diğer takımı yenmek ve belirli bir bölgeyi kontrol altına almaktır.

Oyuncular, benzersiz yeteneklere sahip farklı “ajanlar” arasından seçim yapabilir. Bu yetenekler, oyunun stratejik yönünü artırır ve her ajanın belirli bir rolü ve oynanış stili vardır.

Ancak bunlar haricinde önemli olan her FPS oyununda olduğu gibi oyuncunun becerisidir. Zira en güçlü ajanı seçmiş olsanız dahi iyi bir K/D/A performansı sergileyemezseniz dereceye giremezsiniz. Bu da karşılaşmayı kaybetmenize neden olabilir.

Oyunda performansı arttırmanın 3 yolu vardır. İlki Valorant VP satın alarak oyun içi kozmetik ögelerle oynanış deneyimini arttırmak. İkincisi güçlü bir donanıma ve internet bağlantısına sahip olmak. Üçüncüsü de Valorant profesyonel oyuncu ayarları kullanmaktır.

Valorant Fare Hassasiyeti Ayarı Kaç Olmalı?

Fare hassasiyeti, Valorant oyununda kritik öneme sahiptir. Çünkü bu ayar nişan alma doğruluğunu ve ateş etme tepkinizi etkiler.

Peki, Valorant fare hassasiyeti ayarı kaç olmalı? İşte detaylar:

Fare hassasiyetinde denge sağlamak oyun tarzınızla doğru orantılıdır. Eğer agresif bir oyun tarzı benimsiyorsanız fare sensörünün en küçük hareketleri dahi algılayabiliyor olması gerek. Bunun için de farenin DPI ayarlarının elinizin hassaslık derecesine göre ayarlamanız gerekiyor.

En İyi Valorant Fare Ayarları

DPI = 1400 (maks 1600)

EDPI = 413 (en fazla 800)

Hassasiyet = 0,295 (maks 10)

Yakınlaştırma Hassasiyeti = 1 (maks 10)

Yukarıda belirttiğimiz Crosshair ayarları haricinde fare altlığının boyutu da oldukça önemlidir. Geniş bir hareket alanına sahip fare altlığına nispeten kısıtlı bir alanı olan küçük bir fare altlığı nişangah hareket kabiliyetini sınırlayacaktır. 

Bunu test edebilmek için varsayılan crosshair ayarlarınızda farenizle tek hamlede 180 derecelik bir açıyla arkanıza dönmeye çalışın. Eğer tek hamlede dönemiyorsanız DPI ayarlarınız doğru değildir.

Valorant Tuş Ayarları

Valorant oyununda fare hassasiyet ayarları kadar tuş ayarları da önemlidir. Oyun içi tuşları özelleştirmek, oyuncuların oyun içindeki eylem ve tepkilerinde ince ayar yapmalarına olanak tanıyan ayardır. 

Tuşları özelleştirmek, karşılaşma sırasında oyunculara sık kullandığı tuşları optimize etmesine yarar. Valorant pro oyuncuları, özellikle yetenek tuşlarını daha erişilebilir kılmak için varsayılanın dışında alışık oldukları tuşlara atarlar.Böylece genel oyun deneyimlerini tam potansiyeline yükseltirler.

Valorant En İyi Tuş Ayarları

Zıpla = Boşluk Tuşu + Tekerlek Aşağı

Çömelme = Sol Ctrl

Nesne Kullan = F

Yetenek 1 = Q

Yetenek 2 = E

Yetenek 3 = C

Ulti = X

Yukarıda belirttiğimiz tuş ayarlarının dışında hızlı tuş vuruş tepkimesine sahip Red Switch veya Brown Switch mekanik bir klavyeye sahip olmak da oldukça faydalıdır. 

Valorant Crosshair Ayarları

FPS oyunlarının vazgeçilmesi crosshair ayarları nişangahın şeklini ve boyutunu ayarlamaya olanak sağlayan genel ayarlardır. FPS oyunlarında kritik öneme sahiptir. Zira nişan almayı zorlaştıran, kötü tasarlanmış bir crosshair kill almanızın önünde duran en büyük engeldir.

Peki, Valorant en iyi crosshair ayarları nedir? İşte detaylar:

Nişangah temelde daha tutarlı nişan almanızı sağlayan bir mekaniktir. Çoğu profesyonel Valorant oyuncusu kendi nişangahını tasarlar. Eğer kendi crosunuzu tasarlayacak seviyede değilseniz profesyonel oyuncuların nişangah kodlarını kopyalayabilirsiniz. Ayrıca oyun sırasında takımından bir oyuncunun nişangahını kopyalamak için chat’e “/cc” yazabilirsiniz.

En İyi Valorant Nişangah Ayarları

Renk = Beyaz

Anahatlar = Açık

Merkez Nokta = Kapalı

İç Çizgiler = 1|2|1|3

Dış Çizgiler = 0|0|0|0

Valorant Grafik Ayarları

Valorant oyununda bilgisayar donanımı ve internet hızı da oyun içi performansınızı etkileyen faktörlerdir. Oyunu yüksek grafiklerde oynamak herkesin ilk tercihi olsa da, bilgisayar sistem gereksinimleri ve internet hızı yüksek olmayan oyuncular için iyi bir tercih olmayacaktır. İnternet hızlı olsa da sistem gereksinimleri yeterli olmadığında FPS drop yemek işten bile değil! Bu durumun tam tersi de mümkündür. İyi bir internet hızına sahip olmadığınızda ağ hatası ile karşılaşabilirsiniz. 

Peki en iyi Valorant grafik ayarları nedir? İşte detaylar:

En İyi Valorant Grafik Ayarları

Çözünürlük = 1920×1080

Malzeme Kalitesi = Düşük

Doku Kalitesi = Düşük

Ayrıntı Kalitesi = Düşük

Valorant’ta Profesyonel Olmak İçin Neler Yapılır?

Yukarıda belirttiğimiz ayarlar dışında Valorant oyununda iyi bir oyuncu olmak için dikkat etmeniz gereken birtakım ipuçları vardır. İşte detaylar:

  • Yeni ayarları deneyin: Her oyuncunun kendine has bir stili vardır. O stili bulana kadar deneme yapmaktan çekinmeyin.
  • Kendi konfor alanınızı keşfedin: Ayarlarınızı maksimum verimlilik için optimize etmek önemli olsa da, konforunuza öncelik vermek de aynı derecede önemlidir. Bu nedenle nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde oynayın.
  • Oynanışınızı değiştirin: Valorant oyununda deneyim kazandıkça oyun tarzınız değişebilir. Bu nedenle oyun deneyimini iyileştirmek için yeni şeyler deneyin.
  • Profesyonel oyunculardan öğrenin: Valorant’ta üst düzey yeteneklere sahip usta oyunculardan yeni bir şeyler öğrenerek yetkinliğinizi geliştirin.
  • Tavsiye Alın: Valorant oyuncu topluluklarına katılarak oyun deneyiminizi geliştirin. Oyun hakkında teknik detayları, püf noktaları ve özel bilgileri öğrenin.
  • Poligonda pratik yapın: Profesyonel Valorant oyuncuları bile düzenli olarak poligonda AIM geliştirir. Belirli periyotlarda pratik yaparsanız kas hafızanızı geliştirebilirsiniz.

Sonuç olarak Valorant’ta iyi bir oyuncu olmanın birçok yolu vardır. Ancak bunlardan biri de oyun içi ruh halimizi ve kendimize olan güvenimizi değiştiren animasyonlar, tasarım ve görsel efektler ile dikkatleri üzerine çeken silah skinleridir. Bu skinler size daha iyi bir oyun deneyiminin yanı sıra daha iyi oynamanıza izin veren bir placebo etkisi yaratır. Bu kaplamaları satın almak için Valorant VP bakiyenizin olması gerekir. Uygun Valorant VP fiyatları fırsatından yararlanmak için GameSatış’ı ziyaret edebilirsiniz.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Strateji Oyunu Tavsiyeleri
Oyun Rehberleri

Strateji Oyunu Tavsiyeleri

Strateji oyunları genellikle savaşmayı, bölge yönetmeyi ve savaş stratejileri geliştirip bölgeleri ele geçirmek üzerine geliştiriliyor. Bütün bunlara kaliteli grafikler, yüksek çözünürlük ve iyi efektler eklendiği zaman oyuncular saatlerce bu oyunların

Kaydır Gelsin!

Lost-Ark-Chaos-Zindani-Rehberi

Lost Ark Chaos Zindanı Rehberi

Lost Ark içerisinde 50 seviyeye ulaştıktan sonra ilk yapmaya başlamanız gereken aktivitelerden birisi Chaon Zindanıdır. Oldukça güzel ödüller vermekle birlikte normal zindanlardan daha zorlayıcıdır. Eşyalarınızı geliştirme aşamasında oldukça yardımcı olacak
Fortnite' a Green Goblin Ekleniyor

Fortnite’a Green Goblin Ekleniyor!

Resmi olarak, Green Goblin Spider-man avını Fortnite adasına taşıyor. Yanında Goblin Planörünü ve birkaç numarayı da getiriyor. Son yapılan Fortnite sızıntılarında Green Goblin kostümünün oyuna ekleneceği duyurulmuştu. Bir hafta önce
Phasmophobia Hayaletlerin Özellikleri Nelerdir?

Phasmophobia Hayaletlerin Özellikleri Nelerdir?

Kinetic Games tarafından geliştirilen Phasmophobia bir ekiple oynayabileceğiniz araştırma üzerine kurulmuş korku oyunudur. Phasmophobia hayaletlerin özellikleri birbirinden farklıdır. Her hayaletin kendine has özelliği ve avlanma şekli vardır. Oyunda jumpscare tarzı
skyrim-alchemy-rehberi

Skyrim Alchemy Rehberi

Skyrim oyuncuların maceraları sırasında kullanabileceği birçok yeteneğe ve mekaniğe sahip. Oyuncular kendi güçlü silahlarını üretebilir, silahlarına farklı etkiler ekleyebilir ve ölümcül zehirler ve yararlı potlar yapabilirler. Zehir ve pot yapma
Farm Manager 2021 Sistem Gereksinimleri

Farm Manager 2021 Sistem Gereksinimleri

Farm Manager 2021 kafa dağıtacak oyunlar arasında kesinlikle yerini alacaktır. Steam sayfasına göre oyun 29 Nisan tarihinde çıkış yapacak. Peki ya Cleversan Software tarafından geliştirilen Farm Manager 2021 sistem gereksinimleri
A Plague Tale Requiem Sistem Gereksinimleri

A Plague Tale Requiem Sistem Gereksinimleri

Asobo Studio tarafından geliştirilen A Plague Tale: Requiem, serinin devamı olarak oyun dünyasına giriş yaptı. Yeni oyundaki kaliteli grafikler ve detaylı çevre tasarımları hikayeyi zenginleştiriyor. Oyunun yüksek grafiklerine rağmen paylaşılan
PlateUP Sistem Gereksinimleri

PlateUP Sistem Gereksinimleri

Adından roguelike restaurant simülasyonu olarak bahsettiren PlateUP, 4 Ağustos 2022 tarihinde çıkış yaptı. Steam üzerinde 4500'e yakın incelemesinin 3000 tanesi aşırı derecede olumlu ve 1400 tanesi çoğunlukla olumlu olarak karşımıza

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir