Oyun Rehberleri

Minecraft Nether’a Nasıl Gidilir?

Minecraft Nether'a Nasıl Gidilir?

Mojang ve Microsoft‘un oyunu olan Minecraft, günden güne büyümeye devam ediyor. Oyuna yeni gelen güncellemeler ile yapılabilecekleriniz sınırı olmadığı bir dünyada farklı bir boyut da bulunuyor. Oyunda yer alan cehennem olarak görülen Nether, oyunun ilk sürümlerinden bu yana büyük ilgi görüyor. Geliştiriciler, Nether için farklı biyomlar getirdikten sonra birçok oyuncunun sorduğu Minecraft Nether’a nasıl gidilir? sorusuna bu rehberimizde detaylı bilgiler verdik. Keyifli okumalar.

Minecraft Nether’a Nasıl Gidilir?

Nether’a gitmek için bir adet portal yapmanız gerekmektedir. Portal yapmak için gerekli olan 2 farklı eşya bulunmaktadır. Bunlardan birisi obsidyen diğeri çakmaktır. Portal yapmak için ilk yapmanız gereken 10 adet obsidyen toplamaktır. Obsidyen elde etmenin en kolay yolu lavın üzerine su dökmektir. Daha sonra bir elmas kazma ile bu obsidyenleri toplayabilirsiniz. 10 obsidyeni topladıktan sonra aşağıdaki gibi yerleştirmelisiniz. Köşelere ister obsidyen isterseniz herhangi bir blok koyabilir ya da boş bırakabilirsiniz.

Daha sonra elinize çakmak taşı ve çelik almanız gerekmektedir. Çakmak taşı ve çelik eşyasını yapmak için ilk olarak fırın yapmanız gerekmektedir. Fırını yapmak için 9 adet kırık taşı çalışma masasında dizmeniz ve en ortasını boş bırakmalısınız. Ardından fırına kömür koymalı ve demir koymalısınız. Elde ettiğiniz demiri kenara koyun. Şimdi diğer gerekli olan şey ise çakmak taşıdır. Çakmak taşını elde etmek için çakılları kazabilirsiniz. Çakıllardan düşen bu nesne ile demiri çalışma masasında birleştirmeniz gerekmektedir. Demiri en sola koyun. çakmak taşını ise demirin bir altının bir sağına koyun. Bu sayede çakmak taşı ve çelik eşyasını yapabilirsiniz.

Çakmak taşı ile obsidyene sağ tıkladığınızda portal açılacaktır. Portalın ortasına girerek birkaç saniye bekleyin. Yeni bir dünya yüklenmeye başlayacaktır. Geleceğiniz yer oyunun cehennemi olan Nether’dır. Burada birçok tehlikeli canlı bulunmaktadır. Buraya gelmeden önce iyi bir zırh seti ve silah yapmayı unutmayın. Oyunu bitirmek için gerekli olan noktalardan biri olan Nether’da uçan yaratıklar ve kaleler bulunmaktadır. Buradan iyi bir hazine de elde edebilirsiniz. Minecraft Nether’a nasıl gidilir? sorusunun cevabını öğrendiğinize göre yeni yerleri keşfedebilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız Minecraft Nether’a nasıl gidilir? rehberimiz ile buraya kolayca ulaşabilir ve oyunda aşama kaydedebilirsiniz. Daha fazla Minecraft ve oyun rehberleri için bültenimize abone olabilirsiniz.

Paylaşımlar:
Konsey'in Benzer İçerikleri
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir