Oyun Rehberleri

LOL Wild Rift Nasıl Oynanır?

LOL Wild Rift Nasıl Oynanır?

Riot Games’in League of Legends’ı esas alarak yaptığı mobil oyun Wild Rift, kısa bir süre içerisinde mobil oyuncu kitlesi tarafından indirildi. Bizde devasa bir oyuncu kitlesine sahip olmayı başaran Wild Rift için sizlere özel bir rehber hazırladık. LOL Wild Rift nasıl oynanır? isimli rehberimiz ile siz de oyunda kısa süre içerisinde lig atlayabilir ve detayları öğrenebilirsiniz. Keyifli okumalar.

LOL Wild Rift Nasıl Oynanır?

Beceriye ve stratejiye dayalı bir MOBA oyunu olan Wild Rift, öz abisi olan League of Legends’la aynı temel mantığa sahiptir. Karşı takımı yok etmek ve Nexus’larını yıkmakla oyun kazandığımız bu yapımda, Nexus’a ulaşmak için bazı önemli detayları bilmek gerekmektedir. Oyunun temeline dört farklı etken bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;

  • Koridor Tercihi: Oyuna ilk başladığınızda size uygun bir koridoru belirlemeniz gerekmektedir. Sevdiğiniz bir şampiyona dair uygun koridoru belirleyebilir ya da koridorunuza uygun şampiyonları tercih edebilirsiniz.
  • Objektifler: Oyunu kazanmak için yapılması gereken en büyük etkenlerden birisi de objektiflerdir. Baron Nashor ve ejderler takımınıza güç kazandırmaktadır. Takımınızı uygun bir zamanda yönlendirerek bu güçlendirmeleri alabilir ve üstünlüğünüzü arttırabilirsiniz.
  • Kuleler: Oyunu kazanmak için ilk geçilmesi gereken aşama kulelerdir. İlk olarak Tier 1 denilen her koridorda bulunan kuleleri yok etmeniz gerekmektedir. Daha sonra Tier 2 dediğimiz daha derindeki kuleler imha edilir ve karşı üste kadar ulaşılır. Bu kuleleri yok etmek size haritada daha fazla açılma ve rakibi gafil avlama özelliği sunar.
  • Nexus: Oyunu bitirmek için kuleleri yok ettikten sonra rakibin merkez üstü olan Nexus’u yok etmeniz gerekmektedir.

Koridor ve Şampiyon Seçimi

Wild Rift, bir MOBA oyunu olduğu için koridorlar ve her koridora özgü şampiyonlar bulunmaktadır. Wild Rift, yeni bir kitleyi hedeflediği için bilgisayar sürümü olan League of Legends’daki terimleri değil, kendi terimlerini kullanmıştır. Üst koridor, orta koridor ve alt koridor demek yerine burada Baron koridoru, orta koridor ve ejder koridoru terimleri kullanılmaktadır. Baron koridorunda genel olarak dövüşçü şampiyonlar, orta koridorda suikastçı ve büyücü şampiyonlar, alt koridorda ise nişancı ve destek şampiyonları görev almaktadır.

Şampiyon Yetenekleri ve Kullanımı

Oyunda yetenekleri kullanmak için sağ alt köşeyi kullanmanız gerekmektedir. Solak olan bireyler ise bunu tam tersi yapmak için ayarlardan değiştirmelidir. Yeteneklerin hepsinin açılması için oyun içinde seviye kasmanız gerekmektedir. Bunun için minyon kesmeli ya da orman yaratıklarını almalısınız. Hasar veren yetenekleri kullanmak için o yeteneğe basmalı ve atacağınız yeri belirledikten sonra bırakmalısınız.

Oyun Modları

Wild Rift’te dört farklı oyun modu bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;

  • Normal: Beş kişiye karşı beş kişinin olduğu bu modda kişiler Vadi’ye iner ve antrenman amaçlı oyun oynarlar. Dereceye herhangi bir artısı ya da eksisi yoktur.
  • Dereceli: Bu oyun modu seçimler ve sıralar ile başlamaktadır. Normal oyuna göre daha ciddi maçlar sürmektedir ve planlamalar yapılmalıdır. Burada aldığınız zafer ya da bozgun derecenize etki etmektedir. Dereceli maçlara girmeden önce oyunu öğrenmek için normal maçlarda en az 20 – 30 atmanız gerekmektedir.
  • Yapay Zekaya Karşı: Normal oyuncular ile karşılaşmadan oyunu öğrenmek ve bir şeyler denemek istiyorsanız, yapay zekalara karşı modu tam size göre. Onlarla basitçe dövüşebilir ve üstlerinde yenilikler test edebilirsiniz.
  • Özel: 1vs1 ya da 5vs5 atmak için arkadaşlarınızla beraber araya gelmek istiyorsanız, bu mod ile özel bir oda kurabilir ve onları davet edebilirsiniz.
  • Antrenman Modu: Burada istediğiniz gibi eşyaları alabilir, yetenekleriniz geliştirebilir ve tüm haritayı kontrol edebilirsiniz. Tamamen kısıtlamanın olmadığı ve yalnız olduğunuz bu modda yeni şeyler deneyebilirsiniz.

Wild Rift, genel olarak kısa süren ve oyunların 15 – 20 dakikada sonuçlandığı bir oyundur. League of Legends gibi oyunlar uzamadığı için ilk hedefiniz karşınızdaki kişi ya da kişileri yenmek ve takım arkadaşlarınıza yardım etmektir. Daha sonra kuleleri yok etmeli ve vakit kaybetmeden Nexus’a ilerlemelisiniz. Daha önce hiç MOBA oyunu oynamadıysanız bile Wild Rift’in temeli çok basittir. Birkaç gün oyunu oynayarak, fikir sahibi olabilir ve lig kasmaya başlayabilirsiniz.

Sizler için hazırlamış olduğumuz LOL Wild Rift nasıl oynanır? rehberimiz ile temel bilgileri sizlere aktardır. Daha fazla Wild Rift ve oyun rehberleri için bültenimize ücretsiz abone olabilirsiniz.

Paylaşımlar:
Konsey'in Benzer İçerikleri
SouhcNi Crosshair Ayarları
Oyun Rehberleri

SouhcNi Crosshair Ayarları

Valorant profesyonel oyuncu crosshair ayarları serimizde bu sefer İbrahim "SouhcNi" Sağır'ın nişangah ayarlarını sizlerle paylaşacağız. Yazımızda yer alan SouhcNi crosshair ayarları değişiklik gösterebilir fakat biz en son kullandığı nişangahı sizlerle paylaşmaya çalışacağız.
GTA 5 Askeri Üs Nerede?
Oyun Rehberleri

GTA 5 Askeri Üs Nerede?

GTA 5 oyuncularının birçoğu askeri üs içerisinde gezinmeyi seviyor. Özellikle rol yapma sunucularında dönen kaliteli ve ağır rollerin geneli GTA 5 askeri üs lokasyonu içerisinde yapılmaktadır. Bu yazımızda oyuna yeni
Kaydır Gelsin!
Midnight Suns Çıkış Tarihi Açıklandı!
Midnight Suns Çıkış Tarihi Açıklandı!
Fraxis Games tarafından geliştirilen Midnight Suns, Disney etkinliğinde tekrardan duyuruldu. Oyunu yakından takip eden oyuncular bilecektir ki oyunun çıkış tarihi süresiz olarak ertelenmek durumunda kalmıştı. Fakat geçtiğimiz günlerde düzenlenen Disney
PUBG Mobile Hassasiyet Ayarları
PUBG Mobile Hassasiyet Ayarları
PUBG Mobile, mobil cihazlarda en çok oynanan battle-royale oyun türü arasında yer alıyor. Oyunculara günün her anında amansız rekabeti sorunsuz bir şekilde sunabilen PUBG Mobile sürekli gelen güncellemeler ile içeriğini
Guild Wars 2 Steam Duyurusu
Guild Wars 2 Steam Duyurusu Yapıldı!
Guild Wars 2 çıktığı döneme damgasını vurmuş MMORPG'dir. Oyun 28 Ağustos 2012 tarihinde hayatımıza girdi ve şimdiye kadar 16 milyon oyuncu tarafından oynandı. Geçtiğimiz gün atılan Tweet ile Guild Wars
FiveM Haritanın Altına Düşme Sorunu ve Çözümü
FiveM Haritanın Altına Düşme Sorunu ve Çözümü
FiveM, oyuncular tarafından geliştirilen GTA 5 üzerine kodlanmış sunucuların bulunduğu bir platform. Bir çok sunucuda FiveM haritanın altına düşme sorunu ortaya çıkmasına rağmen oyuncular bunu bir şekilde düzeltebiliyorlar. Düzelmese bile
Counter Strike 2 Bütün Haritalar ve Daha Fazlası
Counter Strike 2 Bütün Haritalar ve Daha Fazlası
Valve, Source 2 oyun motoruyla geliştirilmiş Counter Strike 2 için çok fazla bilgiyi oyuncularla paylaştı. Bilgilendirmelerin ardından çoğu Counter Strike hayranı CS 2'de hangi haritalar var? sorusunun cevabını merak ediyor.
Myth of Empires Sistem Gereksinimleri Nedir?
Myth of Empires Sistem Gereksinimleri Nedir?
Angela Game tarafından geliştirilen açık dünya hayatta kalma oyunu Myth of Empires 18 Kasım'da piyasaya çıktı. Kısa sürede Steam üzerinde çoğunlukla olumlu puan almayı başardı. Ayrıca Myth of Empires sistem
Lost Ark Pay to Win Mi
Lost Ark Pay to Win Mi?
Lost Ark bugün itibariyle Founder’s Pack alan oyunculara ve 11 Şubat tarihinde de tüm oyunculara açılıyor olacak. Yapımcı ekip satış politikasına yönelik değişimler yapılacağını dile getirse de henüz bu değişikliklerin
GTA 5 Playlist Oluşturma Rehberi
GTA 5 Playlist Oluşturma Rehberi 2024
Oyunun hikayesini bitirdiyseniz ve "GTA 5 playlist nasıl kurulur?" sorusunun yanıtını arıyorsanız sizler için hazırladığımız playlist oluşturma rehberi sayesinde kendi playlist'lerinizi kurabilirsiniz. Bu içeriğimizdeki adımları sırası ile uygulayarak GTA 5
1 Yorum
  • Büşra
    Büşra
    15:20'de 20/09/2022

    Çeşitli oyunlar hakkında gerçekten yararlı bilgiler bulduğum oyunu öğrenmemde bana rehber olan bir site. Birçok oyun hakkında bilgi var tavsiye ederim

    Reply
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir