Valorant Gerekli Bir Programı Kuramadık Hatası Kesin Çözüm Önerileri!

Valorant Gerekli Bir Programı Kuramadık Hatası

Yeni güncellemelerin ardından Valorant gerekli bir programı kuramadık hatası ile karşılaşan çok fazla oyuncu oldu. Oyun güncellendikçe birçok yeni içerik eklenerek iyileştirmeler yapılıyor. Ancak güncellemeden sonra Windows ve driver güncellemesi yapmayan oyuncular çeşitli hatalarla karşılaşabiliyor. Gerekli bir programı kuramadık hatası çözüm yöntemleri sayesinde oyuna terardan girebilirsiniz.

Valorant Gerekli Bir Programı Kuramadık Hatası Nedir?

Karşılaştığınız hataların çözümlerini aramadan önce bu sorunun kaynağını öğrenmek gerekiyor. Hatanın kaynağını bulduktan sonra çözümünü araştırmak çok daha kolay oluyor. Aynı durum Riot Games tarafından geliştirilen Valorant için de geçerlidir. Valorant gerekli bir programı kuramadık hatası, oyun kurulurken bazı dosyaların eksik yüklenmesinden kaynaklanıyor. Bu hatayı çözmek oldukça basittir.

Basit hataların çözümleri için oyunu tekrardan başlatmak yeterli olsa da bazı durumlarda oyunu en baştan yüklemek gerekebilir. Valorant’ı yeniden yüklemeden önce bilgisayarınızdan tamamen kaldırdığınızdan emin olun. Böylece temiz kurulum gerçekleştirerek oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz.

Valorant Gerekli Bir Programı Kuramadık Hatası Çözümü Nedir?

Valorant’ın kurulum aşamasında yaşanan bir problemden kaynaklanan bu hatayı çözecek yöntemleri sizlerle paylaşacağız. Aşağıda yer alan çözümleri adım adım uygulayarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Valorant İstemcisini Onarın

Kurulum sürecinde yaşanan hataları gidermenin en iyi yolu oyun dosyalarını doğrulatmak veya onarmaktır. Aşağıdaki adımları uygulayarak Valorant istemcisini onarabilirsiniz.

  • İlk olarak istemciyi açıp sağ üstteki profil butonuna tıklayıp “Ayarlar” sekmesini açın.
  • Açılan pencerede “ONAR” butonuna tıklayın.
  • Onarım başladığı zaman Valorant dosyaları taranır ve eksik dosyalar tekrardan indirilir. İşlem tamamlanana kadar bekleyin ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Valorant dosya onarım işleminin tamamlanma süresi bilgisayar donanımı ve internet hızına göre değişiklik gösteriyor. Eğer ortalamanın üstünde bilgisayara sahipseniz onarım hızlıca tamamlanacaktır.

valorant dosya dogrulatma

Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırın

Valorant içerisindeki iyileştirmelerin tamamından faydalanmak istiyorsanız oyunu yönetici olarak çalıştırmalısınız. Böylece gerekli yetkilendirmeler aktif hale gelecek ve oyunu sorunsuz bir şekilde çalıştırabileceksiniz. Valorant’ı yönetici olarak çalıştırmak için:

  • Yapmanız gereken ilk şey oyunun Exe’sinin bulunduğu klasörü açmak. Bu klasörün nerede olduğunu bilmiyorsanız ” C:\Riot Games\VALORANT\live ” dosya yolunu izleyerek kolayca erişebilirsiniz.
  • Ardından “Valorant.Exe” isimli uygulamaya sağ tıklayın ve özellikler penceresini açın.
  • Açılan pencerede “Uyumluluk” sekmesine gelin ve “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini tikledikten sonra uygula ve tamam butonlarına basın.
valorant yonetici olarak calistirma

Sonuç

Yukarıda yer verdiğimiz iki adet çözüm yöntemi sayesinde Valorant gerekli bir programı kuramadık hatası ortadan kalkacaktır. Bu sorunun çözümü için bildiğiniz başka yöntemler varsa yorumlar kısmından bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin. Diğer oyunlar için paylaştığımız hata çözümleri için ilgili kategoriye göz atabilirsiniz.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Kaydır Gelsin!

Hogwarts Legacy Başlangıç Rehberi 2023

Hogwarts Legacy Başlangıç Rehberi 2023

Hogwarts Legacy artık bütün oyuncuların erişimine açıldı. Deluxe paketini satın alan oyunculardan spoiler yemediyseniz bir an önce başlamanızı öneriyoruz. Oyuna yeni başlayacak oyuncular, hazırladığımız Hogwarts Legacy başlangıç rehberi sayesinde hikayede
Overwatch 2 Çıkış Tarihi Duyuruldu

Overwatch 2 Çıkış Tarihi Duyuruldu!

Blizzard'ın geliştirdiği Overwatch, dünya çapında ses getirmiş ve sevilerek oynanmıştı. Şimdi ise önceki oyunun devamı olan Overwatch 2 çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyuncuların merakla beklediği Overwatch 2 çıkış tarihi ve fiyatı
Clash of Clans Hediye Kodu

Clash of Clans Hediye Kodu Nisan 2024

Clash of Clans, dünya çapında en çok oynanan mobil oyunlar arasında yer alıyor. Bu oyun için hazırlanmış redeem kodları, oyunculara çeşitli ürünler sağlıyor. Belirli dönemlerde paylaşılan güncel Clash of Clans
Cult of the Lamb Sistem Gereksinimleri

Cult of the Lamb Sistem Gereksinimleri

Geçtiğimiz günlerde çıkış yapan Cult of the Lamb oynanışı ve konusuyla oyuncuların ilgisini çekti. Massive Monster tarafından geliştirilen oyunun Don't Starve oyununa benzerliği gözlerden kaçmıyor. Oyuncular tarafından merak edilen Cult
graveyard-keeper-para-nasil-kazanilir

Graveyard Keeper Para Nasıl Kazanılır

Graveyard Keeper oyununda yapmak istediğiniz birçok şey için paraya ihtiyaç duyuyorsunuz. Oyunun erken safhalarında para çok büyük bir dert olmasa da oyunun sonuna yaklaşıldığında para edinmek oldukça zor bir hâl
Halo-Infinite-Maclarindan-Kredi-Kazabileceksiniz

Halo Infinite Maçlarından Kredi Kazanabileceksiniz!

Halo Infinite yavaş yavaş ilk sezonunu geride bırakıyor. İlk sezon içerisinde oyuncular mağazada harcamak için kredi kazanmanın bir yoluna sahip değildi. Krediye sahip olmak istiyorsanız tek yolunuz satın almaktı. Ancak
PUBG Mobile 90 FPS Yapma Rehberi

PUBG Mobile 90 FPS Yapma Rehberi

PUBG Mobile sürümü telefon ve tabletlerden rahatça oynanabildiği için çok fazla oyuncular tarafından oynanıyor. Sürekli olarak gelen güncellemeler PUBG Mobile'i çok daha iyi ve akıcı bir şekilde oynanabilir hale getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir