Manor Lords Başlangıç Rehberi: Oyunun Başında Bilmeniz Gerekenleri Anlattık!

Manor Lords Başlangıç Rehberi

Slavic Magic tarafından geliştirilen Manor Lords, erken erişim süreciyle oyun dünyasına adım attı. Orta Çağ temalı şehir kurma oyunlarını seviyorsanız bu oyunu mutlaka denemelisiniz. Manor Lords başlangıç rehberi içerisinde yer vereceğimiz tavsiyeler ile oyuna çok iyi bir başlangıç yapabilir ve kolayca gelişebilirsiniz.

Manor Lords Başlangıç Rehberi

Orta Çağ’da şehir kurma deneyimini en iyi şekilde sunabilen Manor Lords’a başlarken sizleri karakter ve arma seçim ekranı karşılıyor. Armanızın nasıl görüneceğini belirleme konusunda çeşitli seçenekler sunuluyor ancak isterseniz önceden tasarladığınız armayı da oyuna ekleyebiliyorsunuz.

Bir sonraki aşamaya geldiğinizde oyun zorluğu, çevredeki haydut kamplarının sayısı, AI (yapay zeka) zorluğu ve oyunu kazanma şartlarını seçebiliyorsunuz. Manor Lords bu konuda oyunculara detaylı bir düzenleme olanağı tanıyor.

Bölgenizde Neler Olduğuna Bakın

Manor Lords’a başladığınız bölgede çeşitli kaynaklar olabiliyor. Bu kaynaklar genellikle zengin madenlerden, taşlardan, vahşi hayvanlardan, mevsimsel yiyeceklerden ve killerden oluşuyor.

Oyuna her sıfırdan başlamanızda bütün kaynaklar rastgele olarak dağıtılıyor. Bu nedenle yerleşim alanınızı oluşturmadan önce mutlaka çevrenizde hangi kaynakların olduğuna bakın.

Çevrede bulunan zengin kaynakların oldukça önemli olduğunu belirtmek isteriz. Eğer başladığınız bölgede zengin bir demir rezervi varsa çok şanslısınız demektir. Çünkü oyunda ilerledikçe askerlerin ihtiyacı olan zırhları yapmak için çok sayıda demire ihtiyacınız olacak.

Gelişim Ağacı Çok Önemli!

Manor Lords başlangıç rehberi içerisinde sizlerle paylaşacağımız en önemli husus gelişim ağacıdır. Gelişim ağacında sahip olduğunuz puanları harcarken iki defa düşünmeniz gerekiyor çünkü oldukça zor elde ediliyor.

Gelişim ağacındaki puanlarınızı dağıtırken ve bölgedeki kaynakların durumunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Yeterince zengin kaynaklar bulunmayan bir yerde oyuna başladıysanız ticaret yaparak şehrinizin ihtiyaç duyduğu kaynakları elde edebilirsiniz.

Gelişim ağacında bulunan ticaret odaklı bölüm üzerinden ilerleyerek başarılı ticaretler yapabilirsiniz. Böylece şehrinizde kuracağınız pazar alanlarını çeşitlendirme olanağına da kavuşmuş olacaksınız.

Ordularınızı Geliştirin ve Doğru Yönetin

Manor Lords oynarken şehrinizdeki askerleri elde edebileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor. Bunlardan birincisi köyünüzde seferberlik ilan ederek halkınızı orduya dahil etmektir. Oluşturacağınız ordunun ihtiyaçlarını karşılayabilmek için demir madenciliğine önem vermeniz gerekiyor.

Ayrıca ödeneğinin kral hazinesinden sağlandığı paralı askerler tutarak kendinize güçlü bir ordu oluşturma imkânınız vardır. Paralı askerleri haydutların kamplarını yağmalamak için kullanabileceğiniz gibi rakip krallıklarla yapacağınız savaşlarda da ön saflarda yer verebilirsiniz.

Etrafınızdaki Bölgeleri Tanıyın

Manor Lords başlangıç rehberi içeriğimizde sizlere verebileceğimiz önemli tavsiyelerden biri de çevrenizde kimlerin olduğunu öğrenmenizdir. Şehrinize komşu olan bölgeleri ele geçirirken o bölgenin diğer krallıklara olan konumunu da göz önünde bulundurmalısınız.

Örneğin, şehrinizin bulunduğu alanda yeterince demir kaynağı olmadığını varsayalım. Zengin demir rezervine sahip olan başka bir bölgeye yerleşerek şehriniz için gerekli olan demir kaynağını elde edebilirsiniz.

Sonuç

Manor Lords başlangıç rehberi yazımızda oyuna yeni başlayacak oyuncuların kolayca gelişmesine yardımcı olacak ipuçlarına yer verdik. Eğer sizler de oyunu deneyimlemek istiyorsanız Steam veya Xbox Game Pass üzerinden oynayabilirsiniz.

Ayrıca diğer oyunlar için hazırladığımız rehber içeriklerine göz atmak istiyorsanız oyuncukonseyi.com/oyun-rehberleri/ bağlantısına tıklayabilirsiniz. Manor Lords ile ilgili farklı başlangıç önerileriniz varsa yorumlar bölümünden belirtebilirsiniz.

Paylaşımlar:

Konsey'in Benzer İçerikleri

Minecraft Köy Seedleri
Oyun Rehberleri

Minecraft Köy Seedleri

Minecraft oynamak için oluşturulan her bir dünya kendi seed numarasına sahiptir. Minecraft dünyaları tamamen rastgele olarak oluşturulduğu için her yeni oyunda farklı bir seed hazırlanır. Oyuncular dilerse bu seedleri kendileri
Minecraft Eyer Yapımı
Oyun Rehberleri

Minecraft Eyer Yapımı

Minecraft oyununda çok fazla hayvan türü var. Bu hayvanların bazılarına binerek Minecraft'ın uçsuz bucaksız haritasında keşifler yapabiliyorsunuz. Herhangi bir mod paketi kullanmıyorsanız eyer yaparak binilebilen hayvanları yönetebilirsiniz. Bu içeriğimizde Minecraft

Kaydır Gelsin!

Ghost Recon Frontline Kapalı Beta Tarihi Açıklandı!

Ghost Recon Frontline Kapalı Beta Tarihi Açıklandı!

Ghost Recon Frontline şimdiye kadar çıkmış bütün battle royale oyunlarından farklı özellikler ve içerikler barındırıyor. Oyunla ilgili detayların aktarıldığı video ile birlikte Ghost Recon Frontline kapalı beta tarihi açıklanmış oldu.
Discord Sunucu Kuralları

Discord Sunucu Kuralları 2024

Discord sunucu kuralları, bir topluluğun huzurlu ve kaliteli vakit geçirmesi için uyması gereken hususları içermektedir. Sizler de kendi topluluğunuz için Discord sunucusu açmak istiyorsanız kuralları net bir şekilde belirlemelisiniz. Belirlediğiniz
Sims 4 Türkçe Yama Paketi Nasıl Yüklenir?

Sims 4 Türkçe Yama Paketi Nasıl Yüklenir? [+2024]

The Sims 4 Türkçe yama paketi son zamanlarda Sims hayranlarının en çok aradığı fakat güncel ve doğru paketi bulamadığı dil çeviri güncellemesidir. Oyun her güncellendiğinde eski yamaların oyunu bozması sebebiyle
halo-infinite-escharum-boss-rehberi

Halo Infinite Escharum Boss Rehberi

Halo Infinite içerisinde oyuncular House of Reckoning görevi sırasında ana karaktere karşı güçlü bir düşmanlığa sahip olan sürgün lideri Escharum ile karşılaşacaklar. Oyundaki son boss savaşlarından birisi olan Escharum, iki
Dying Light 2 Cyber Hands 2177 Nasıl Alınır

Dying Light 2 Cyber Hands 2177 Nasıl Alınır?

Dying Light 2 içerisine eklenen çok sayıda Easter Egg bulunuyor. Bunlardan birisi de CD Projekt Red’ in Cyberpunk 2077’ sini içermekte. Oyunda Cyberpunk 2077 içerisindeki ikonik bir silah olan Mantis
Stardew Valley Hayvan Nasıl Alınır?

Stardew Valley Hayvan Nasıl Alınır?

Stardew Valley oyunuyla ilgili hazırladığımız bilgilendirici içeriklere kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu rehberimizde Stardew Valley hayvan nasıl alınır? sorusunun yanıtını ve hangi hayvanın hangi binaya ihtiyaç olduğunu sizlerle paylaşacağız. Stardew
Don't Starve Walter Karakter Rehberi

Don’t Starve Walter Karakter Rehberi

Walter, Don't Starve içerisinde oynaması zor olarak değerlendirilen ilginç karakterlerden bir tanesi. Tıpkı Wendy, Webber ve Willow gibi bir çocuk olan Walter oyunda daha çok zor modda bir çocuk kıvamında.
FM 24 Türkiye Ligi Yabancı Kuralı Kaldırma Yama Paketi

FM 24 Türkiye Ligi Yabancı Kuralı Kaldırma Yama Paketi

Türk takımları ile oynamak isteyen Football Manager 2024 oyuncularının birçoğu FM 24 Türkiye Ligi yabancı kuralı kaldırma yama paketi çok fazla kişi tarafından araştırılıyor. Seçtikleri takımdaki futbolcuların düşük performansları nedeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir